icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
25. dec 2019

@mimiqa áno tak mi v nedeľu prišiel z DHL, že pracujú hneď som ho spovedala či všetci a pobavil sa, keď počul Slovenska posta štátny podnik čo má monopol to nemá za potreby😛ale tak nič sa nedeje len sa mi to ešte nestalo, že som nestihla

mimiqa
25. dec 2019

@eliska13 raz príde 😋

slavkasobanska
25. dec 2019

Ahojte kocky , ja som včera zvládla návštevu u brata , boli sme pozvaní na večeru , a dobre bolo , za chvíľku ideme zase ku svokre na obed , pekný deň želám a oddychujte

eliska13
25. dec 2019

@slavkasobanska no to je fajn vidíš ako napredujes😉terapeut bude mať z teba radosť.Uzivaj si rodinku

slavkasobanska
25. dec 2019

@eliska13 dakujem dnes som bola na ďalšej veľkej rodinnej akcii a všetko oki , taká som rada

sylvia30
25. dec 2019

@slavkasobanska no teda, ty si ale šikulka👍

slavkasobanska
25. dec 2019

@sylvia30 áno veľmi sa teším

lusia33
25. dec 2019

@s.a.s.k.a. akoby som o sebe čítala...😅 Tiež bojujem s úzkosťami cca 3 roky.. na začiatku asi rok som brala eliceu a xanax ale už viac ako rok som bez liekov a je to na hojdačke niekedy fajn a príde obdobie kedy už sa chystám pre lieky ale prejde to.. chodila som aj na terapie a tam som sa naučila pri zlých myšlienkach zamestnať myseľ a začnem rozmýšľať nad niečom na čo sa teším z čoho mám radosť / u mňa je to napr. moja práca / ja viem že lekári by asi so mnou nesúhlasili ale kým sa dá, skús vydržať ešte, skús rozmýšľať stále nad niečím čo ťa pekné čaká, z čoho máš radosť...držím prsty verím že aj ja naďalej vydržím bez liekov aj keď už niekedy je to na mňa veľa ale bojujeeem ako viem

s.a.s.k.a.
26. dec 2019

@lusia33 dakujem ti velmi pekne za povzbudive slova🙂mavas silne uzkosti? Mna to celu opanta akoby a potom nie som schopna nic robit.

eliska13
27. dec 2019

Ahojte, tak ako ste sviatkovali?Ja vyzerám ako troska celé dni som ležala, potila sa na šťastie bez ATB a prispela snáď do každej diskusie😉tak pekný deň oddychujte

slavkasobanska
27. dec 2019

@eliska13 ahoj , skóre uzdravenie prajem , ja po psychickej stránke na moje počudovanie som oki , len tie závrate , ale už cvičím jogu , meditujem , ...

eliska13
27. dec 2019

@slavkasobanska perfektne ja si myslím, že máš pristipnuty nejaký nerv, alebo svaly stiahnuté svaly to by na CT nezistili len na magnetickej z toho bývajú takéto zavrate.Mate sneh?u nás slniečko svieti ako pred Veľkou nocou.Peciem kačicu už rozvoniava😜knižky si dostala od Ježiška?

esselte
27. dec 2019

Ahoj,baby ako to mate s alkoholom? Ja si niekedy dam a je všetko ok a niekedy staci malo a panika sa zhorší,asi to vsetko záleží od toho,ake je obdobie,či som nervózna alebo kľudna,aj teraz cez Vianoce som si musela dat okrem ad aj rivotril,este mam zasoby,lebo som ho dlho nebrala,ale musela som vziať,neviem preco sa to deje prave na Vianoce a to sa mi stalo aj v lete na dovolenke,dlho som v pohode a potom to pride zas,je to tak aj u vás,ze ak je nejake take obdobie,nejaka zataz,zmena,tak sa vam panika zhorsi?

eliska13
27. dec 2019

@esselte ja si pohárik dám občas, ak je oslava či niečo.tebe je tuším vždy horšie, keď je voľno či nie?Zataz a zmeny určite pociťujeme viac ako ostatní.A mne alkohol robí búšenie srdca mám nízky tlak možno preto netuším preto nepijem max jeden dva aj na Vianoce som si dala Fernet a tónov a hneď som mala líčka cervene

eliska13
27. dec 2019

Tonic

s.a.s.k.a.
27. dec 2019

Baby, co robite pri uzkostiach? Ci date daky benzac? Alebo si viete nejako aj bez pomoct?

slavkasobanska
27. dec 2019

@eliska13 áno dostala som 2 knihy aj maľovanie podľa čísiel na plátno , veľa kozmetiky,na reciklaciiu odpadu takú bohovsku tašku a je v nej veľa priehradok a aj na fľaše že nemusím na toľko košov na odpad , ...takú že televízna dela z břbolcami , čaje, motivačne kalendáre , hrnček na sypany čaj,a ešte neviem ale veľa darčekov , musela som byt dobrá , a začala som cvičiť jogu tak uvidím na ten chrbát ..... aj tlakomer haha

slavkasobanska
27. dec 2019

@s.a.s.k.a. Ja autogenny tréning to mi pomáha skoro pri všetkom

slavkasobanska
27. dec 2019

@eliska13 a áno mame sneh no nie že veľa , aj sneží .....

sylvia30
27. dec 2019

@slavkasobanska výborne 👍, každý deň dávaš nejakú zmenu, super ❤️

sylvia30
27. dec 2019

@esselte moja kamoška psychologicka hovorí, že zhoršenie raz za čas je normálne, ani zdravý človek sa necíti každý deň 100 percentne

esselte
27. dec 2019

@eliska13 ano,stale,ak nastane obdobie,ze som doma,ci je to dovolenka v lete,ci Vianoce,zhorsi sa mi stav,neviem prečo,moja kamoska psychiatricka mi vravi,ze stale ked nastane kludove obdobie po nejakej záťaži,je normálne,ze sa ozve panika,presne minuly rok 26.12 som jej pisala,ze mi je zle,ale ved som v pohode,kludna a aj tak to pride,ked si dam za poharik pocas normalneho obdobia,nie je mi nic,ale ak napr.teraz je mi potom horšie,neviem,co to spôsobuje

slavkasobanska
27. dec 2019

@sylvia30 ahoj no chcem sa mat lepšie ,, tak skúšam , a celkom to je dobre , začala som citat knihu , no trochu oddych ns oči , JOJ by som si dala cigaretku a už 2 deň nefajcim .,,, ale zvažujem či si idem kúpiť , no na druhej strane ako sa mi bude točiť hlava , to mam ja proˇblemy čo ???

sylvia30
27. dec 2019

@slavkasobanska chválim ťa aj za tie cigi 👍....ja som rok nefajcila a ako som pred rokom ochorela, vrátila som sa k tomu😢
Ale keď sa budem na to cítiť, tak prestanem, momentálne by som to nedala

shogun
27. dec 2019

@slavkasobanska ahoj, mozes prosim viac o tom napisat?dakujem pekne

slavkasobanska
27. dec 2019

@shogun ahoj o čom konkretne??

slavkasobanska
27. dec 2019

@sylvia30 haha už som si bola kúpiť , no jedinú neresť si odopriem ??

slavkasobanska
27. dec 2019

@sylvia30 rozumieš motá má jak keby som pila , ale po cigy zájdem ,,,, ale aj ráno som sa bola prejsť , no nebudem doma sedieť koli hlave , ja som fakt chorá na hlavu , ale mam papiere na to ,,,,,

shogun
27. dec 2019

@slavkasobanska o tom autogenom treningu

slavkasobanska
27. dec 2019

@shogun aha to Vám môžem poslať , je toho veľa na internete , len to treba každý deň cvičiť , to sú dýchacie cvicenia , upokoja , tlak klesne , len treba mat kľud doma , a tak 30 minút čas -trpezlivosť , najlepšie ľahnúť si na rovnú podložku , zakryť sa dekou a robiť čo hovorí a tak trénovať a trénovať , pošlem prvú lekciu