Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@shogun no dala som , treba ale skúšať hneď to nejde na prvý krát sle nevadí
@slavkasobanska 😜😜😜😜
@sylvia30 dnes som zjedla smieska na obed mi je veselo a ani xanax som si nedala ešte
@slavkasobanska super, z teba je nový človek👏
@sylvia30 aj ty fajčíš?😭aj ja nie je sa čím chváliť.
@slavkasobanska mne sumi v uchu a teraz ako som chorá o to viac.Ja to mám od chrbtice to viem z MRI nemám žiadne nálezy len svaly postahovane spazmy na šťastie platničky v poriadku.
@esselte mne povedala kamoška, že keď má človek kľud rozmýšľa nad blbinami, keď si v práci nemáš čas😉mňa tak chytila úzkosť v lete, keď sme zvažovali ísť lietadlom na dovolenku.Ci na lanovke som sa bála a išla s Xanaxom človek vyjde z komfortnej zóny kde si hovie a bum.
Autogen je fajn, ked je cas, ale co robite baby napr ked potrebujete rychlu pomoc?
@slavkasobanska ok vdaka, pozriem si to🙂
@s.a.s.k.a. Nič sadnem , ľahnem a dycham cez brucho a kľud to prejde si hovorím
@sylvia30 ty uz si ok, ze? Prosim ta ako dlho ti trvalo kym si sa dostala z tycht stavov co si mala? Pamatam, ze si nemohla spavat a mala si aj depresiu?
Baby ja som asi do 13 bola uplne nevladna akoby mi niekto vzal vsetku silu a energiu, potom som sa premohla lebo som bola objednana na masaz, ale keby som nebola tak doteraz som asi taka...
U mna je vzdy najtazsie obdobie ked je zima, vtedy ma chytia uzkosti a depresia. A to aj ked som brala lieky. Teraz som to vyskusala bez po dlhej dobe ni neviem ci sa nebudem musiet vratit. Nevedeli by ste mi poradit v BA dobru psychiatricku/psychiatra kt beru na poistiˇovnu? Patrim do stareho mesta. Prupadne kam chodite? Mam psychiatricku mimo BA a teraz je momentalne na materskej...
@eliska13 veru áno, striedavo už nejakých 20 rokov, mala som aj 5 ročné obdobie nefajcenia, mne sa fajčenie spája s relaxom, to je proste len môj čas 😎
Inak som čítala, že vysadenie cigariet tiež môže prispieť k depresii, hlavne vtedy, keď je to fajčenie ako u mňa - že relax, oddych, pokoj, kľud - inak ja som pol roka predtým ako som ochorela prestala fajčiť, možno aj to mi dopomohlo k depke
@sylvia30 dobre že som si bola kúpiť cigarety
@s.a.s.k.a. mne sa polepšilo tak po pol roku liečby, leto bolo super. Potom prišla jeseň, veľký nával práce v robote a v októbri sa mi znovu pohoršilo, tak mi pridala ďalšie lieky na spanie. Asi po mesiaci prišlo zlepšenie. Teraz je to OK. Popracovala som veľmi na svojom myslení, snažím sa nepripustat si všetko k srdcu. Len som zvedavá, keď prídu nejaké problémy, či mi to vydrží.
Ja si nemyslím, že som mala depresie, trpela som nespavosťou a z toho som mala príšerné úzkosti. Mňa moja dr. stále presviedča, že mám bipolarnu poruchu, ale podľa mňa nie. Nechcem byť múdrejšia ako ona, ale ja som nemala žiadny príznak bipolarnej poruchy.
@slavkasobanska to písala jedna lekárka na nete, že má odpozorovane, čo všetko môže spustiť depresiu. Preto ani neuvazujem momentálne o Tom, že by som s fajčením prestala.
@s.a.s.k.a. keď rýchlu pomoc, tak liek na ukludnenie.Ak to nejde zvládnuť nejako predychanim či tým, že začneš niečo robiť.Ak to je taká dlhotrvajúca úzkosť pomôž si liekom na to sú aj pár dní netrp zbytočne.Davas si aj magnézium aj 3 denne a vápnik?aj to je veľmi fajn
@s.a.s.k.a. no a z tej masáže musíš byť teraz ešte viac unavena tak príjemne.Ja, keby som mala veľa peňazí chodím len po masážach, saunach, plavarnach, wellnesoch😜ja chodím do Ruzinova MUDr.Banovska , ale vybrala by som si chlapa zrovna včera som niekde čítala o ňom článok je mi sympatický nájdem
@s.a.s.k.a. ale, ak som dobre pozrela ich stránku nejde na poisťovňu
Baby mavam take cudne stavy v poslednej dobe ani nie ze placliva ale skor naladova,zla nalada ,myslienky na samovrazdu a zle sny ,moze to byt depka? Kam s tym? Ako si sama pomoct?
Ahojte kočky. Pred 2,5t som zvýšila Ad na 1,5 tabl denne ale ešte stále mi je zle, mám zavraty, unavená som občas mám aj úzkosť. Myslite že bude pomáhať to zvýšenie? Ako sa cítite v tomto počasí? Možno aj to ma trápi raz teplo potom zima, prší slnko svieti..
@miskahryzka333 Určite zájdi za obvodnou a tá Ťa pošle k psychiatrovi... pri takýchto veciach nie je dobré váhať. Sama si v tomto asi nepomôžeš.
@eliska13 nie, nevymenila, neviem sa rozhodnúť, aby som nešla z kaluže do blata....chcela som sa kočom októbra objednať do Trenčína jednému psychiatrovi, čo si otvoril súkromnú prax, kde lieči primárne nespavosť a robí aj psychoterapiu ( on je primár psychiatrie v Trenčíne), ale mi odpísal, že to musí zatvoriť, lebo kolega odchádza na stáž do zahraničia 😢 tak asi počkám, kým to znovu otvorí
@miskahryzka333 zlá nálada zlé sny mám vtedy, keď sa nikde neventilujem, keď mám veľa naloženého a žiadna radosť ako si na tom?cvičis, robíš niečo len pre seba, čas pre seba?Môže to byť úzkosť, depka myšlienky na samovraždu má človek, keď nevie ako vyriešiť problém cíti sa ako v klietke nemáš nieco čo Ťa trápi?
@eliska13 je toho viac co ma trapi momentalne.Neventilujem sa nijako necvicim ani nic.Radost nemam z nicoho ,rano vstavam len prwto ze musim ,inak by som nevyliezla cely den.Nebavi ma nic ,momentalne nemam pracu a to ma trapi,lebo sa zle hlada a
@miskahryzka333 máš deti, rodinu?Chod k doktorke toto asi nejakým športom nepremozes.Pracu si hľadať je ťažké musíš byť fit.mozes vyskúšať najprv psychológa psychiater Ti hneď dá lieky ty vieš ako sa citis...
Ahojte kocky , no včera som začala citat Príbeh pôrodníčky , ktorá rada číta , vrelo odporúčam , úžasná kniha , teraz mi syn pripevnil plátno o rám a idem maľovať , tak sa teším ani mi nevadí že mam stále závrate , ale to prejde cvičím na to , chce to čas
@eliska13 ano mam rodinu aj deti ale deti su male.a.rodina to nejak nevnima,vraj si to len vymyslam a nic mi neni ,vraj ziadna depka neexistuje atd.Liecila som sa raz na stedne tazku poruchu a teraz uzivam antikoncepciu asi 4 mesiac a mam pocit ze ta to zhorsila.Chystam sa to vysadit ale ci to pomoze a kedy vobec.Idem sa zblaznit a stale sa pretvarovat ze je vsetko ok ,pritom sa citim mizerne😢

@shogun
https://www.youtube.com/watch?v=7iKmj9CxVuE