icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivett311
30. dec 2019

@esselte ahoj, ja beriem brintellix pred 3t som zvýšila mala som zhoršenie ale neviem z čoho. Alkohol pijem väčšinou len cez víkend a teraz keďže sú sviatky návštevy ale iba pohár vínka žiadne tvrdé 😊 beriem iba ad žiadny neurol s pod takze dúfam že nebude problém..jasne od novembra som sa cítila tak všelijak úzkosti zavraty zle myšlienky už skoro cely rok som bola ok a teraz som musela zvyšovať..

esselte
30. dec 2019

@ivett311
@ivett311 presne to iste ja,v práci super,teraz zle,ale tiez mi bolo všelijako uz skôr,len teraz sa to prejavilo najviac a ako to riesis?navysis ad?

esselte
30. dec 2019

@ivett311 a mas paniku či depresiu?

s.a.s.k.a.
30. dec 2019

@ivett311 a ako dlho beries brintellix? Si s nim spokojna? Malo to vela neziaducich? Ja teraz neuzivam nic 4 mesiace, ale neviem ci to vydrzim.

ivett311
30. dec 2019

@esselte mám úzkosť a paniku

ivett311
30. dec 2019

@s.a.s.k.a. Beriem ho od januára som s ním celkom spokojná nemá žiadne vedľajšie účinky teda ja som nemala. Ty si čo brala?

ivett311
30. dec 2019

@esselte áno dr mi povedal že kľudne môžem navýšiť o pól tabl, dúfam že to je len prechodne obdobie

mimiqa
30. dec 2019

Bambulky moje Stastny Novy rok prajem vela lasky hlavne zdravie a to naj nech je Nasa mysel zdrava 😚😙lubkam Vas a inak zas neviem spat 😣

kajkag
30. dec 2019

@ivett311 ako užívam AD vôbec nepijem🙂

eliska13
30. dec 2019

@mimiqa a zajtra kde budeš, keď už vinsujes😍Ja som dnes po 6 dňoch prelezanych bola v meste a som úplne KO ako človek zlenivie a hneď sa unaví.Ale celkovo už sa Ti zlepšil spánok?

mimiqa
30. dec 2019

@eliska13 prt nespim uz tyzden 😣co ja viem kde budem zajtra 😅🤣😂😁😀hadam doma 😅😎

slavkasobanska
31. dec 2019

Kocky všetko len to dobre do Nového roku prajem , hlavne zdravie pre všetkých

esselte
31. dec 2019

@ivett311 presne ako u mna,stale to pride,ked to necakam,tiez mam paniku,uz som navýšila o pol tabletky a rivotril na 0,5 mg

esselte
31. dec 2019

Ahojte,baby aj vam sa to ukáže stale na Vianoce,alebo pri nejakej zmene?kolke to mate takto?neviem sa s tym vyrovnat,cely cas od dovolenky nic a teraz zas,aj vy mate taketo zhoršenie stavu?

eliska13
31. dec 2019

@esselte ako prišlo tak odíde...veď to vies...čím to je nudou, máš nejaké očakávania, necítis sa doma dobre?veď čo sa stane sú sviatky kľud....z čoho si nervózna?Či viac si seba vsimas?

s.a.s.k.a.
31. dec 2019

@esselte ja to mavam cez vianocne sviatky asi najhorsie

s.a.s.k.a.
31. dec 2019

@ivett311 naposledy dulseviu a mirzaten. No dulsevia mi nezaberala velmi a z mirzatenu som priberala. V lete mi bolo fajn tak som postupne vysadila teraz som zas ako troska.

slavkasobanska
31. dec 2019

@esselte je to vraj normálne že cez sviatky nám je horšie , to mi psychológ povedal a že keď nejde o život nejde o nič

esselte
31. dec 2019

@eliska13 ano,aj ja nudim,aj si seba vsimam,presne,viac sa na vsetko upriamujem,mam len jedneho syna a ten je uz samostatný,tak ma mozno aj z toho chyta panika,ze ide uz so svojimi rovesníkmi a my dvaja sme sami,potom he nuda

esselte
31. dec 2019

@slavkasobanska aj tebe je horsie?

esselte
31. dec 2019

Mne stale terapeutka vravi,ze je to stav,nie choroba,ze vsetko prejde,len na to netreba myslieť,ale ja sa na to upriamim a je zle

ivka185
31. dec 2019

Ahojte dievcata vsetko dobre v novom roku, vela zdravia, stastia, rodinnej pohody a hlavne dusevnu pohodu.Inak vam poviem vcera som bola s dcerou v svadobnom salone vyberat svadobne saty , poviem vam este dnes to predychavam ,to su take emocie ale zvladla som to bez placu ,len s takou tazobou na hrudi ako keby mi tam slon sedel.Majte sa pekne a uzivajte silvestrovsky den a silvestrovsku noc.❤

sylvia30
31. dec 2019

Babulky moje, prajem Vám do nového roku veľa veľa zdravia, duševnej pohody, pokoj a šťastie v rodine a nech je nám všetkým už len lepšie ♥️❤️❤️🙏

slavkasobanska
31. dec 2019

@esselte práve že nie , a prvý krát na sviatky som v pohode , tie terapie mi dosť pomáhajú

slavkasobanska
31. dec 2019

@esselte no a ja som sama , poznám to , no našla som si koníčky a úplne má to chytilo nemám čas myslieť na chotobu

dika
31. dec 2019

Ahojte dievcata, prajem veseleho Silvestra a vsetko dobre do Noveho roku 2020.Zdravie a vela dobrych dni🙂.

esselte
31. dec 2019

@slavkasobanska a čo robíš?daj nejaky tip,aj ja niečo potrebujem

eliska13
31. dec 2019

@esselte no veď toto som rovnako postihnutá.To je kríza stredného veku deti nás už tak nepotrebujú a doma nuda😀práve včera som mužovi hovorila vidíš mali sme mať druhé aspoň by sme sa hádali čo skôr...koľko má tvoj 15,16?ale na druhej strane je to prirodzený vývin musíme ich pustit, ale chápem Ta mám to podobné jedno dieťa syn, ktoré som si piplala.

esselte
31. dec 2019

@eliska13 presne,moj ma 17,prave teraz odisiel za kamaratmi a my sme ostali doma na silvestra sami,ale ideme aspon na veceru k svokrovcom oni byvaju hned vedla nas a je tam aj svagrina,ona sa minuly rok rozviedla,tak aspon toto,hoci u svokrovcov tiez ziadna výhra

esselte
31. dec 2019

@eliska13 ja som druhe potratila na zaciatku 4.mesiaca,preto vlastne sa mi aj spustila panika,malo by teraz 7 rokov,neboli by sme sami,ale nič nenarobim