icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

s.a.s.k.a.
2. jan 2020

@ariana171288 a kolko rokov ma tvoja dcera? A ako to riesite?

ariana171288
2. jan 2020

@s.a.s.k.a. Dcéra má 11 rokov chodíme psychiatrovi brala aj štyri mesiace AD a teda jej to pomohlo v lete jej ich vysadil a sú tie stavy lepšie bolo to omnoho horšie..... Ona je taka ustrachana presne ako ja🤦‍♀️😪Ja teda nemám depresiu ale úzkosti a strach

mimiqa
2. jan 2020

@ariana171288 aj moja 😣

ariana171288
2. jan 2020

@mimiqa ach no mali čo po nás ziskat

mimiqa
2. jan 2020

@ariana171288 veru nic dobre...no zatim klop klop skola treningy mysel inde treba dat

mimiqa
2. jan 2020

Babyyyy zas zmyzla mamicka troch deti vcera poobede odisla z domu nik nevie o nej ako ta psychika je silna a najhorsie je ked nas nepocuvaju a neveria a sme same na vsetko

slavkasobanska
2. jan 2020

@mimiqa to aj ja už mam ns blízko aj ďaleko okuliare

mimiqa
2. jan 2020

@slavkasobanska tak na lave nevidim dobre vecer ked soferujem 🤣

slavkasobanska
2. jan 2020

@mimiqa no tak treba ísť , mna tak chytilo to maľovanie , no ešte veľa mi treba

mimiqa
2. jan 2020

@slavkasobanska wau 😘pikasooo moje...malovanie je relax

slavkasobanska
2. jan 2020

@mimiqa to je relax až sa obávam koľko budem kupovať , vždy som rada malovala

ariana171288
2. jan 2020

@mimiqa anoo aj moja škola tanecna balet takže pohoda

esselte
2. jan 2020

Ahojte,tak ja som si bola dnes druhýkrát oddýchnuť vo Vrbove,super termalna voda aj plavecky bazén,kávička,výborne sme si s manželom oddýchli,syn je chorý,ale aj tak by uz s nami nešiel,čo je škoda,ale čo narobime,musíme si na to zvyknúť,davam si teraz čaj Melaton,mne dost pomaha,lepšie sa mi po ňom zaspava,uz len 5 dni a idem znova k detickam do práce,celkom sa uz teším,doma ma chyta viac panika ako medzi detmi v škole,tam na to nestiham myslieť,este nejake návštevy absolvujeme,urcite som aj pribrala,ale uz ani vahu neriešim,len nech mi je dobre

eliska13
3. jan 2020

@s.a.s.k.a. reči mamy nepočúvaj.Ani môj nechcel chodiť spávať mimo domu a čo je na tom?sú ľudia, deti čo majú radi svoje pohodlie, istotu.A ona je ešte malá sú deti extroverti čo sú všade doma, každému sa prihovoria, vedia si veci vybaviť samé je im jedno koľko tam budú a potom tí ostatní.
Týmto sa netráp vôbec som dosť podobná všetko ohľadne syna prežívam prečo on nie....prijmi ju taká aká je.Potom sa môže cítiť divná, keď počúva, že je niečo čudné, že nejde k babke spat.
Úzkostlive mamy mávajú úzkostlive deti to je fakt.....my máme tiež silné rodinné väzby a čo je na tom?Jedno je isté, keď mama doma plače nad všetkým, všetko je problém, všetci sa majú lepšie, deti to berú ako fakt a správajú sa podobne.Ja si extra dávam pozor ako prežívam, lebo v našej rodine od mamy a babky to bolo podobné a tak to nechcem pre syna.Su deti uzkostlivych mám čo nemôžu ani na bicykel, lebo čo, ak Ťa auto zrazí, nechoď do školy v prírode bude nám smutno deti Ti budú robiť zle a pod...neviem to takto dobre napísať ako to myslím ....to je zle deti veria tomu čo rodič povie, ak povieš nič sa nestane spadnes utries sa a vyskúšaš znova je to lepšie ako moja kamoška, keď jej syn 7 r chcel pred bránkou vyskúšať skateboard a zahlásila či je normálny, že si hlavu rozbije a kto ich odvezie do nemocnice a bolo vybavené už sa naňho nepostavil.
Mne, keď bolo najhoršie tiež som u psychologicky plakala, že čo, ak bude syn taký ako ja...usmiala sa, že má aj gény po mužovi a nededí sa povaha skôr spôsob aký vidí, že riešime problémy.Pre niekoho je problém výzva a postaví sa a ide riešiť, niekto sa začne hneď báť vidí katastrofálne scenáre a ostane na mieste.Pozri si niekde na webe syndróm obete je to fajn vec.Neboj sa, ak dcéru nevychovavas úzkostlivo, že sa nemôže bez teba pohnúť, nič spraviť sama, lebo čo, ak...vylejes vodu mama Ti naberie, nekrajaj chlieb porezes sa....vyrastie z nej normálne zdravé dievčatko😀
Áno sme precitlivele, vidíme a cítime veci, ktoré druhí nie, ale aj to je dar.Mali by sme sa prijať aké sme ja by som nechcela byť chladný cumak, ktorým nič nepohne.Nebud na seba prísna teraz sa cítiš zle, tak to vidíš skreslene a trocha horšie ako je realita.

eliska13
3. jan 2020

@mimiqa aj ja už mám pocit, že horšie vidím pôjdem si tiež premerat, keď pôjdem do synom.
@esselte Vrbov je super oddychuj.Aj ja som pribrala 6 dní som len lezala a jedla ako som bola chorá a veľa koláčikov a veci, ktoré bežne nejem.Ani sa nevážim mám dostať menzes radšej až potom😀Ty učíš ako veľké deti?

slavkasobanska
3. jan 2020

@eliska13 ahojte aj ja cítim že som pribrala , dnes idem už cvičiť , som týždeň necvicila a už to cítim ... pekný deň kocky s hlavu hore

miskahryzka333
3. jan 2020

Baby potrebujem k psychiatrovy odporucanie od obvodneho?

patricia_b
3. jan 2020
patricia_b
3. jan 2020

Ahojte dievčatá, som stále v nemocnici a mám sa tu zle, z dobrovoľnej liečby mi urobili nedobrovoľnú, takže ani na reverz nemôžem ísť domov, týždeň ma držali na akútnom oddelení, proste jedna hrôza toto

miskahryzka333
3. jan 2020

@patricia_b a preco si v nemocke?

patricia_b
3. jan 2020

@miskahryzka333 lebo som sa necítila dobre, tak ma psychiatrička poslala

miskahryzka333
3. jan 2020

@patricia_b fuha a to si tam cele sviatky? Mas depresiu vi uzkosti?
Mne by to asi aj vyhovovalo teraz nic sa mi nechce,len lezim a rozmyslam nad blbostami

patricia_b
3. jan 2020

@miskahryzka333 psychoticku poruchu mám a som tu celé sviatky a ti poviem že nič moc teda

ivka185
3. jan 2020

@patricia_b Ahoj najsamprv ti prajem vsetko najlepsie v novom roku ,hlavne vela zdravia to je to co potrebujeme najviac. A co nic ti tam nepomaha ,nenastavili ta na lieky ktore by ti sadli? Je mi luto ze si cely ten cas zatvorena v nemocke , ale co uz je to pre tvoje dobro a musis verit ze bude ok.Drzim ti prsty aby si bola cim skor doma a v pohode . A tesila sa zo svojho krasneho drobceka.😍

patricia_b
3. jan 2020

@ivka185 aj tebe všetko dobré ... lieky mi sadli, tak neviem prečo ma tu držia tak dlho

mimiqa
3. jan 2020

@patricia_b ale ric tak dlho????

miskahryzka333
3. jan 2020

@patricia_b to ma mrzi.A co tam stebou robia? Nieje to tam este viac deprimujuce?

jankarec
3. jan 2020

@patricia_b no do prdky...a info,ze ci ta pustia?a preco ti to zmenili na nedobrovolnu,co si chcela ist domov? Ved si sama dobrovolne nastupila

eliska13
3. jan 2020

@patricia_b som na teba myslela, že máš ísť na Silvestra domov.Musi to byť zlý pocit byť tam nedobrovoľne, ale tak zase chcú Ti dobre vydrž to...môžeš mať aspoň návštevy?

ivett311
3. jan 2020

Z ničoho nič úzkosť 😞 aj vy máte? Dneska mám taký zlý deň..