Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska áno, lebo akokeby prerušila liečbu.Ale ja som prekvapená, že minule bola krátko a hovorila tuším, že ani terapie nemala.Aj moja babka bývala dlho celý deň mala program komunitu, ručné práce vyrábali niečo, prechádzku asi pri depresii musia deň naplniť nech sa rozhýbe a má činnosť.
@s.a.s.k.a. No aj ja chodím dobrovoľne , záleží od stavu a ako ti robia lieky , no ťažko povedať
@eliska13 no áno aj ja tak mávam , no mesiac som stále tam
@s.a.s.k.a. teraz nepotrebuješ výčitky od mamy.Neuvazovala si ísť k psychiatrovi?
@mimiqa ty si vysadila zasa?aj kozmetička mi hovorila, že 5 r brala a len pribrala 15 kg, že pred rokom vysadila, že ona si chce poplakat pri filme a mať emocie, že tak si pripadala na jednej vlnovej dĺžke ani smútok ani radosť len taký neutrál.Ze uvidí čo to spraví a bude chodiť na terapie.Ty ešte robíš ten box?
@eliska13 Nehovoril manzel nic ci trpela niecim ,len plakal a veril ze sa vrati ze deti ju potrebuju, ale tiez si myslim ze len tak z nicoho by neodisla ,muselo tam nieco byt. Najprv si odviezla veci autom ,potom sa vratila ,zaparkovala a odisla uz len s kabelkou. To vsetko musela mat naplanovane, mozno aj niejaky psychicky problem a nikto ju nechapal alebo nikomu to nepovedala. Ach ale skoda mladej baby a matky ,budme radi ze nam je aspon tak jak je.😍
@ivka185 nevidela som to v telke len čítala.Urcite niečo bolo....takéto sa nestane zo dňa na deň.Aj, keď do hlavy druhému nevidíme.Ja si pamätám pred pár rokmi, keď taká pekná baba skočila tuším v Piešťanoch po stretávke so spolužiakmi do rieky tiež rodinka usporiadana, že u muža vo firme robila a potom niekde písali, že muž žiarlil a obmedzoval ju, psychicky týral.Vzdy mi tak v hlave ležia také veci aj, keď Iveta Bartošová či Muk odišli.
@s.a.s.k.a. hej
Babyyyy po 13tich rokoch som fajcila
@slavkasobanska už som tu tretí týždeň a vraj ešte dva budem
@mimiqa a ako dlho si uz bez liekov?
@eliska13 musim nejakeho noveho/novu najst
@s.a.s.k.a. cca druhy mesiac
ahojte holky no ako dnes? mna bolia klby, čakám na tú moju mrchu tak som nijaká, dúfam, že už príde. Od druhej som nespala. Dala som si večer párky, jeden croisant a na to dcl červeného vína, nech urýchlim menzes no nič z toho. ešte som si bola dať aj B12 ppichnuť, nech som trocha pevnejšia. ale ako vidím, pokiaľ mrcha nepríde tak sa neuľaví. No čo už musím takto mesiac čo mesiac trpieť. každý mi hovorí, bud rada, že to ešte máš. ale tie stavy neprajem nikomu.
@mimiqa čo to znamená, aké máš príznaky moja? ja som nervná klby, nohy ma bolia, depky mám chvílami do plaču. Máš to podobné? Koľko ťa to tak drží? ja som vpráci do 14 hod. a potom som povedala, že nohy vyložím a buď spím alebo oddychujem. dám priateľovi najesť a hajde do postele.
a ty ako s Tvojim? Ja som od 9.9. rozvedená šťastne. a mám priateľa, čo je opak toho čo som mala. hurá

@mimiqa Nasli ju 4 km za dedinou kde byvala mrtvu ,zatial cudzie zavinenie vylucili ale ze mohlo byt pricinou aj podchladenie.