Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa presne moja netrp to, ja som to trpela vyše 22 rokov, áno chcela som sa rozviesť, ale až ked bude mať dieťa 18, ale jeho nevera sa prevalila skôr tak išiel kade lahšie. a samozrejme sa mi to podpísalo na psychike. tento človek mi veľmi pomohol, dokáže povzbudiť, pohladkať je to naozaj niečo iné. ten predtým na vydielal s peniazmi. je to neporovnateľlné. ja si teraz dávam tiež neurol, lebo by som to nezvládla tieto moje stavy. a som taká unavaná na šlaka. najradšej by som lahla a spala. cítim, že potrebujem odpočinok. ešte 4,5 hod. a pádim domov do teplej postielky. a aké máš predtým ty syndromy, kolko ti to trva cca? a ked sa ti to spustí príde úlava??? a deti v pohode?
Baby a kto vam predpisuje ten neurol? To moze len psychiater?
@mimiqa super mam kamosku
@patricia_b no to je tak 3-4 týždne normálne , ja tak bývam , ale možno máš nové lieky neviem , aby vychytali z čoho ti je zle , viem je to dlho , poznám to , no robíš to pre seba a hlavne smejka tvojho , tak zo ber ,ja verím že tá dobre nastavia na liečbu , drž sa a myslím na teba , to dáš
Ahojte kocky , nepozerajte take správy , ja vôbec nepozerám a nezaťažujem sa tým , mi sme citlivé tak by sme nemali take pozerať , aj v nemocnici nás to tak učili ....
@miskahryzka333 neurol neviem , ale xanax mi predpise aj obvodný , zo by malo byt to iste
@slavkasobanska aj mne povedala psychologicka, že nemám pozerať správy, reflex, modré z neba, že vždy budem všetko horšie prežívať ako ľudia, ktorí nie sú tak citliví, ale ja ani nemám rada tie srdcervúce príbehy nedá sa spasiť svet len vždy si poviem, že sme šťastní ľudia, keď toto nemusíme prezivat
@miskahryzka333 to predpíše aj obvodná Lexaurin, Xanax....
@miskahryzka333 može aj obvodný lekár, bez problémov mi ho predpíše, keď potrebujem :D
@maki43 ja som pred menzesom teraz ....nohy tak nafucane, že to cítim na rifliach lýtka, brucho ma tlačí, už pár dní dopredu mám ráno oči líca spuchnute.neboli má brucho ani kríže len som unavená viac, vnútorné nespokojná ani nie nervózna, ale najradšej by som bola sama.Ja som sa už minulý mesiac zahrávala, že si dám ATK predpísať len neviem po menzese som vždy ako vyflusnuta bývam anemicka...
Ty máš koľko rokov?to je super, že máš priateľa taká nová výzva nový vietor do života😘
@slavkasobanska ja mám taký istý názor a tiež to nepozerám. Ani relácie V siedmom nebi, nerobí mi to dobre. tak sa tomu vyhýbam a celkovo TV málo pozerám. Dostala som knihu na Vianoce tak dnes začnem s ŇOU AK NEZASPíM TEDA.
@maki43 ináč mne sám gynekológ povedal, že si mám dať ukludnovak pred menzesom, ale ja to nerada robím, že prudko klesne progesterón?a potom sme buď plačlivé a unavené, alebo nervózne hysterivke,že ktorého hormónu je viac také sme estrogén a progesterón sa bijú v každom prípade som vtedy ako idiot vždy vyvolam s mužom hádku aj, keď si poviem klud nedá sa to.a to som všetko brala magnézium, pupalkovy olej, gynex ...
@maki43 u nás telka je len zvuková kulisa za celé sviatky a to som ležala som videla jeden pekný film veď nič nedávali rozprávky môjho detstva
Ináč včera som videla reklamu, že zase bude Beverly Hills 90210 nové príbehy to je moje mladí sa teším určite budem pozerať to som mala asi 15-16 r😀
@eliska13 ANO MOJA Máš PRAVDU JA SOM TIEž SKúšALA antikoncepciu ale nič mi nesadlo, preto si myslím, že by mi viac uškodila ako pomohla. áno mám priateľa, dnes ked som nemohla spať bol so mnou hore a len ma upokojoval bude dobre neboj, je to moje zlatko. MOja budem mať 45 rokov. Aj ja som anemická, preto aj tá slabota a dávam si vtedy pichať B 12. ja som taká nepokojná. magnézium brať nemôžem veľmi mi znižoval tlak. tak bojujem, ako sa dá. v práci odvracám myšlienky, snažím sa niečo robiť. zajtra štyri hodiny a v pondelok volno hurá. ale zaujímavé, že to mám vždy pred menzesom dojde menzes úlava a po menzesi 4 dni nanovo. tak môžme písať moja, ak ti to nevadí.
@maki43 áno ako píšeš a vôbec sa takými vecami nezaťažujem , tiež čítam knihu , alebo hocičo
@eliska13 správne
@slavkasobanska ale už som tu skoro tri týždne, ale dúfam, že ma skôr pustia, lebo ani chlap si nemôže brať toľko voľna
@slavkasobanska nebudem fajcit to ma dajako pooadlo 😂
@patricia_b myslela som na Teba, že sa neozývaš. Bude dobre, nastavia Ti správne liečbu a bude OK, treba vydržať.
Všetko dobré Vám prajem dievčatá do nového roku, hlavne veľaaaa zdravíčka.
No ,baby,vcera som sa trocha pripila,dala som si slivovicu a potom ma naštvala svagrina,tak som si dala prosecco,pomohlo,zaujímavé,ale dnes mi nic nie je,bála som sa,ze mi bude zle,ale,chvalabohu,nič,dikonca varim,upratujem,periem,nechápem,nepijem nic a je mi zle,vypijem a nie je mi nic,ale to neznamena,ze zacnem,nikdy som nepila ani mi to nechyba,ale nie je to trocha paradox?
@maki43 ako Ti nesadla ATK?krvácala si mimo cyklu?aj mňa magnézium uspava a ťahá k zemi...áno, keď už dostanem všetko je v poriadku som niekde čítala, že ta B12 je zivotabudic.Ja som mala časté zápaly dýchacích ciest a každý bacil čo syn priniesol zo školy som chytila a vtedy mi imunologicka predpísala injekcie na imunitu vtedy som bola plná energie vraj sa to dáva aj pri chronickom unavovom syndróme. Uvidím aký budem mať cyklus teraz a rozhodnem sa moja mama to zaklincovala no vekom to bude už len horšie ja by som si dala ATK.Idem čo chvila na preventívku uvidím ako budem so železom....
Moja stará mama mi dala dobrú radu:
Nedovoľ, aby tvoj riad žiaril viac ako ty!
Neber upratovanie tak vážne!
Keď som sa vydala, strávila som dvadsaťštyri hodín denne sledovaním toho, či je všetko čisté a upratané pre prípad, že by ma niekto prišiel navštíviť.
Ale potom som zistila, že všetci sú veľmi zaneprázdnení prechádzkami, zábavou a radosťou zo života!
Ak sa niekto náhle objaví?
Nemusíš nikomu vysvetľovať situáciu v tvojom dome.
Ľudia sa nezaujímajú o to, čo robíš celý deň, ľudia chodia, bavia sa a užívajú si život.
Život je krátky, bav sa!
V prípade potreby utri prach, poupratuj.
Urob si však čas namaľovať obrázok alebo napísať báseň, choď na prechádzku alebo navštív priateľa, uvar, čo máš rada, polej kvetiny...
Urob si čas na pohár vína, plávaj, choď do hôr, hraj sa so psom, počúvaj hudbu, čítaj kníhy, vytváraj priateľstvá a raduj sa zo života.
Ak je to potrebné, poupratuj doma, ale život pokračuje tam vonku.
Mysli na to, že tento deň sa už nikdy nevráti.
Nezabudni, že starneš a že veľa vecí, ktoré môžeš urobiť teraz, v starobe už nebudú také ľahké.
A keď odídeš, pretože jedného dňa všetci odídeme, staneš sa tiež prachom!
A nikto si nebude pamätať, koľko účtov si zaplatila, ani tvoj čistý dom, ale budú si pamätať tvoje priateľstvo, tvoju radosť a to, čo ste spoločne prežili .... Cit.web
@sylvia30 haha ja som si dnes oteplovacky nezapla viem, že my máme tuším rovnako vždy lamentujeme😀ja nemusím do kalendára pozerať akonáhle ma bolia prsia už to viem, že do týždňa...
@esselte alkohol uvoľňuje.. no veď aj preto veľa ľudí pri strese, uzkostiach začne piť potom vytriezvenju a ešte väčšia depka a tak si znova vypijú...a sú v tom.Raz za čas dobre padne sú rodiny, kde pri večery či každý víkend popíjajú vínko na ten náš nízky tlak a anemie by sme si len pomohli červeným vinom.
@eliska13 veru, máme rovnaký cyklus😎
Ja s sa cez sviatky snažila držať, aby s nepribrala, každý druhý deň som cvičila, ale ja mám veľkú motiváciu, 17.1. má syn stužkovú, tučná som, nemohla som ešte viac pribrať ☹️, ale keď mám dostať menzes, vtedy nepomáha nič, už som zozrala aj vrecko čipsov😫, toto chlapi nepoznajú, čo s nami robia hormóny
Ja som si vo štvrtok obliekla lyžiarske gate a normálne mi chýbalo 10 CM, som ich nezapla, ešte že som mala mikinu, to sú kilá za posledný rok, som sa vyzrala jak prasnica 🤮, ale som si povedala, že do leta to dám dole..na váhu nemám odvahu, tak ju oblúkom obchadzam

@maki43 jejooi gratulujemmm ze mas partnera a si snim stastna....noo som na nervy tiez klby bolia aj poplacem....neznasam tie dni....daj lexaurin..mne to lekarka povedala ....no len nedavam si...asi zacnem....moj ma nasiera raz dobre raz zle...stale ma vydiera peniazmi zas flaka nedojdr domov drziii...ach asi mi bude lepsie samej