icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

miskahryzka333
4. jan 2020

My sme sa boli dnes vykupkat trosku aj s detmi.Tak mi to je dobre ked niesme doma zavrety.Mne je doma tak nejak blbo ,lepsie mi je vonku akoby som vypla lepsie ked mam vzruchy z vonku.Aj vy to tak mate?

kajkag
4. jan 2020

My sme dnes oslavovali svagrovu 60tku, super bolo, len na to, že som teraz dostala hnusnu mrchu. Už otváram čokoládu 😅 aj sme šantili, teraz si pripadam ako keby som bola opitá. Nepila som žiadny alkohol🙂

sylvia30
4. jan 2020

@kajkag ty si môj človek 🤪, ja som dnes dala čokoládu a dvoje čipsy 😎

kajkag
4. jan 2020

@sylvia30 ja som schopna zjest aj 250g😂😇

mimiqa
4. jan 2020

@miskahryzka333 presne tak to mam....

kajkag
4. jan 2020

Už sa ide na ňu 🤣🤣🤣

eliska13
4. jan 2020

@kajkag medzi mužom a bratom je taký vekový rozdiel?či tvojej sestry muž?teba mám zafixovanu ako mladú babu😀
@sylvia30 no preto ja moc nerobím doma zásoby sladkého a slaného, a pečiem raz za cas, lebo potom len šuflík otváram.Mikulasom som nemohla pohrdnut😀ale sama cítim, že len jem ani hladná nie som len tak z chuti, lebo chcem.....mám chuť si niečo chrumkat.Ja hneď priberem akonáhle sa spustim.Ale prídeme domov z vyletu a idem lepšie variť a cvičiť.Toto kysnutie a nicnerobenie nič pre mňa.

eliska13
4. jan 2020

@miskahryzka333 ja by som stále niekde bola😅

kajkag
4. jan 2020

@eliska13 môj manzel ma sestru a ten švagor je jej muž, ktorý slávi 60tku😉 Môj manžel je od sestry mladší 16 rokov, benjaminek😀

maki43
4. jan 2020

@eliska13 keď si dám tu B12 cítim sa pevnejšia. Takto som úplne slabá.

maki43
5. jan 2020

@eliska13 presne vnútorná nespokojnosť. ako by so mnou všetko mávalo. správny výraz si tomu dala. ale našťastie mám priateľa, ktorý fakt klobúk dolu ma drží nad vodou, neboj prejde to. a to mi veľmi pomáha.

maki43
5. jan 2020

čaute babule, no ako dnes? ja som včera prišla z práce, ovarilia slíže pod polievku, dala prať zavesilia prádlo a išla spať. Priateľ išiel rodičom a dal mi povinný oddych zobudila som sa o 19.15 hod. v noci som sa zobudila o 3,40 hod. ale s pocitom strachu. NOrmálne, než tú mrchu nedostanem. ale potom som zaspala ešte do šiestej hodiny. Dnes som išla až o 7.30 hod. do práce. tak sa to dalo. dnes mám na pláne dať dole stromček, mám tam nachystané morčacie stehno prešpikujem slaninkou a dám piecť. včera som písala s dobrou kámoškou, ktorá bola pred 7. rokmi hospitalizovaná v Pezinku a povedala, nech sa týchto stavov nelakám, že ona to má doteraz pred menzesom. pocit na vracanie, slabota, plačlivosť. tak asi fakt s nami tie hormony dobre mávajú. no čo už vydržať a asi dnes sa vrhnem do čítania knihy. alebo budeme s priateľom spoločne niečo robiť alebo trocha na vychádzku ale nie daleko, nakoľko ma tie klby fakt bolia. ale my sme bojovníčky, vydržíme toho veľa. Tak peknú nedeľu, ja ešte vyše troch hodín v práci a hajde domenku. Držte sa. pa

slavkasobanska
5. jan 2020

@sylvia30 ahoj no ja zase sladké nemusím , niekedy som jedavala chipsy no preberala som tak som prestala a už má vôbec nelákajú

eliska13
5. jan 2020

@maki43 a kto Ti ju predpísal aký je dôvod?ja mám pocit, že každý si u lekára vie svoje vybojovat len ja čakám na preventívku 3 m😅aj kamoska,ze, že cítim sa zle robili mi mineralogram toto a toto mi chýba plus mi magnezko pichaju...ja musím ísť v utorok k lekarke 2 týždeň má hrdlo boli všetky možné pastilky som vycmulala Doritricin čo je lokálne ATB vybrala chvíľu je dobre a potom zas boli asi ma neminú ATB.

sylvia30
5. jan 2020

@slavkasobanska ja zase radšej sladké, teda čokoládu, tie čipsy, to je taký úlet pred menzesom 🤪

esselte
5. jan 2020

Aj ja mám teraz menzes,vidím,že nás je tu viac takých,tiez mi je pred nim hocijako,

sylvia30
5. jan 2020

@eliska13 aj ja mám takú doktorku, že sama od seba nič nepredpise, ani odbery. Pred rokom v januári som si dávala robiť preventívnu, nechcela mi ani hormóny na štítnu dať vyšetriť a o mineralograme môžem len snívať

slavkasobanska
5. jan 2020

@sylvia30 no ja menzes nemám asi preto

slavkasobanska
5. jan 2020

@sylvia30 mne v pohode urobil obvodný všetky krvné vyšetrenia a že len VZSP to prepláca cele , tak neviem prečo by ti neurobil

sylvia30
5. jan 2020

@slavkasobanska veď aj ja mám všeobecnú poisťovňu, moja dr. je trochu mimo, veľa pacientov od nej odišlo

miskahryzka333
5. jan 2020

Baby ja mavam take zle sny v noci a velmi sa spotim pri tom.Zobudim sa ani na sen ale na to ako som cela mokra ako myš.Aj vy to mavate? To sa asi ta psychika tak ventiluje alebo co.
Objednala som si knizku dnes o tom ako muz prezil depresiu,vraj je velmi dobra,strasne sa na nu tesim,vola sa ako Preco zostat nazive .Dufam ze pride utorok ku mne uz.

slavkasobanska
5. jan 2020

@sylvia30 no to je zle keď máš takú doktorku , ale vramci preventívnej prehliadky ti môže zobrať krv na všetko , ja som si pýtala a bez problémov

sylvia30
5. jan 2020

@miskahryzka333 ja som to mávala na začiatku choroby, sny nie, ale budila som sa mokrá ako myš a srdce mi tlklo ako divé, postupne to prešlo

miskahryzka333
5. jan 2020

@sylvia30 a uzivas lieky este?

sylvia30
5. jan 2020

@miskahryzka333 áno užívam, je to rok aj mesiac

miskahryzka333
Autor odpoveď zmazal
miskahryzka333
5. jan 2020

@sylvia30 neuzivam nic teraz

sylvia30
5. jan 2020

@miskahryzka333 v spánku tiež pracuje podvedomie, v strese si aj keď spíš

eliska13
5. jan 2020

@miskahryzka333 niekedy sú práve noci a sny najhoršie, lebo cez deň potlacas problémy a v noci to vylezie na povrch podvedomie....Ja som mala dlho jeden typ sna a veľmi zive a najviac, keď som chodila na terapie, lebo tam sme sa v tom vrtali.spotena som aj ja, keď sa náhodou zobudím, keď spím do rána ani neviem.Niekedy až vlasy mám mokré.

dika
5. jan 2020

@eliska13
Ahojte, ja sa tiez v noci velmi potim😐. Inak prvykrat v zivote som neplakala o pol noci na Silvestra.Doteraz som bola vzdy velmi dojata a teraz nic....prezivanie na nule...ako ste pisali - taky neutral....nie je to bohvieco