icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
9. jan 2020

@mimiqa oki super príď, keby nejaká zmena napis sms

eliska13
9. jan 2020

@miskahryzka333 haha to poznám😅a čo mám povedať ja?mám jedného a ten má 12 r a už veľa so mnou nenarozprava, ale ešte sa aspoň netula.Aj mne je ľúto za tým, keď sme sa hrali, skladali behali po ihriskách, návštevách užívaj si mladšieho.Potom je to už len taký vek dáš mi jesť a kupis mi?😂

miskahryzka333
9. jan 2020

@eliska13 ano pozname jest,piť a ako pises ked treba nieco kupit.😂No nasi napriek tomu ze su chlapci tak sa radia tulia a lubkaju ,len musia mat naladu na to samozrejme.

mimiqa
9. jan 2020

@eliska13 😁

eliska13
9. jan 2020
kajkag
Autor odpoveď zmazal
s.a.s.k.a.
10. jan 2020

Ahojte baby, dnes mi lekar predpisal eliceu. Mate niektora skusenost?

ariana171288
10. jan 2020

Ahojte mate niekto skúsenosti z AD amitriptylin 25mg a Serlit 50mg?

s.a.s.k.a.
10. jan 2020

Baby ja sa to bojim zacat brat😞

s.a.s.k.a.
10. jan 2020

Bojim sa uzkosti, ktore pridu a inych neziaducich ucinkov.

mimiqa
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. coho sa bojis????

eliska13
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. prestaň veď si už lieky brala.Cim viac sa budeš báť, tým horšie.Teraz Ti je zle a chces, aby si nemala úzkosti, tak zhltni tabletku a nič zle nečakaj.Ako vieš, že prídu úzkosti?vôbec nemusia prísť...ak prídu, dáš si niečo na ukludnenie, ale viac si ich sama privodis týmto strachom😀

s.a.s.k.a.
10. jan 2020

@eliska13 no lebo vzdy pri nastupe na lieky to bolo, ze tie uzkosti boli neznesitelne.

s.a.s.k.a.
10. jan 2020

@mimiqa bojim sa uzkosti, ze mi bude zle. Maju sa tie lieky po jedle dat, ale ja nie som schopna velmi nic zjest.

eliska13
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. daj si banán ja som na ňom žila, keď mi bolo najhoršie a daj si liek kľud...tieto si už brala?ja som začínala s AD 3x a zle mi bolo len úplne pri prvom začatí brania, ale to som bola na tom veľmi zle psychicky a každým liekom len lepsie a lepšie.
Ak sa toho tak bojíš daj si hneď ukludnovak

mimiqa
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. len zaciatok je zly cca dva tyzdne..skus piskotu banan

s.a.s.k.a.
10. jan 2020

@eliska13 nie, tieto som este nebrala. Co znamena, ze si bola velmi zle psychicky na tom? Si len lezala ci?
a baby ako dlho ste brali benzace? Ja sa bojim navyku.

slavkasobanska
10. jan 2020

Ahojte kocky , no ja som bola na kontrole dnes , tak obedné už zvládam znížené , teraz idem na ranné zatiaľ iba xanax znižujeme ale najprv návykové , držte mi palce aby som to zvladala

mimiqa
10. jan 2020
sylvia30
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. ja som brala dlho, po 5 mesiacoch som mesiac znižovala obedny, ďalší mesiac ranný a ďalší mesiac večerný, takže to vychádza na 8 mesiacov. Vysadila som bez problémov, znižovala som po kustickoch, každý týždeň štvrtku dávky

sylvia30
10. jan 2020

@slavkasobanska super Slávka, si šikulka 👍
Ten psychoterapeut s tebou aj robí ten autogenny tréning, či len doma trenujes? Chcela by som sa tomu začať venovať, len neviem, či to zvládnem sama alebo si mám nájsť terapeuta. Na nete som čítala, že lepšie je s terapeutom.

slavkasobanska
10. jan 2020

@sylvia30 no terapeut to so mnou nerobí , lebo na to nemá priestor a ja to viem robiť. Lebo som na to chodila v nemocnici tak viem to robiť sama , je to super treba skúšať stále

sylvia30
10. jan 2020

@slavkasobanska a ako to doma praktizujes? Pustis si Machatu a počúvaš alebo si v duchu hovoríš? Robíš všetky tie fázy - ťažké ruky, dýchanie, tep, teplo....?
Mám teraz zase pár nocí za sebou, že zaspávam len s benzacmi, tak som si povedala, že už s tým musím niečo robiť. Nie je normálne už viac ako rok každý večer riešiť v hlave, za ako zase budem spať ☹️. Musím sa toho nejako zbaviť.

s.a.s.k.a.
10. jan 2020

@sylvia30 fuuha to je fakt na dlho to vysadzanie potom. Asi fakt zalezi kolko si clovek toho a ako dlho dava.

slavkasobanska
10. jan 2020

@sylvia30 no pustím si Machatu , a počúvam a robím čo vraví , už to viem aj naspamät ,tak si mením lekcie , v nemocnici sme len počúvali po leziacky , zakrytý dekou a tak aby bolo ticho , kľud

slavkasobanska
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. No áno ja som mala vysadenu štvrtku xanaxu 2 mesiace a od zajtra začínam štvrtkou zase ráno , je to ns dlho , len sa netreba ponáhľať

sylvia30
10. jan 2020

@s.a.s.k.a. ja som hlavne nechcela mať abstaky, preto som išla na to veľmi veľmi pomaly

sylvia30
10. jan 2020

@slavkasobanska a upokojuje ťa to, keď to počúvaš? Ja som dnes poobede skúsila 1 lekciu Chudika a bola by som asi aj zadriemala, keby ma nevyrusil syn

eliska13
10. jan 2020

@sylvia30 to si natrenujes aj sama hlavne, keď Ti bude myseľ utekať iným smerom sa musíš zase vrátiť k tomu čo sa tam hovorí.Casom budeš tu tiaz, teplo cítiť

sylvia30
10. jan 2020

@eliska13 aj ty to vieš? Učila si sa sama, či?