Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Baby este otazka pri brani ad mali ste niektora take divne pocity na hrudniku akoby pri srdci?
@slavkasobanska Slávka super, chcem sa opýtať berieš aj nejaké antidepresíva okrem benzáčov?
@s.a.s.k.a. ja to mam aj teraz niekedy a to beriem 7 mesiacov, záleží aké máš napätie c sebe. Je to úzkosť podľa mňa.
@slavkasobanska znizujes lieky pod dozorom psychiatra?
@katrinat áno beriem alventu 75 ráno aj obed a večer valdixan a prothiaden
@kajkag áno to mi tak lekárka kázala , ak niečo mam jej volať,ja by som sama od seba nezačala
@katrinat praveze toto je ine. Ked mam uzkost je v strede presne toto je trochu iny pocit pri srdci.
A pomohli tie ad?
@s.a.s.k.a. ja mam tiez take zvlastne niekedy, ako dlho to beries? Ja mam teraz menstruaciu tak mam prepad a zarovej aj smutnu udalost v rodine takze tak...mam pocit ze som ako na zaciatku, ale to iba na chvilku dufam. Pomohli ale "neodcarovali" to uplne. Pri strese zhorsenia. Ale uprimne na zaciatku som pomaly ani nevstala a vsetkeho som sa bala. Mna trosku trapia aj take blbe myslienky niekledy. Chodim aj k psychologovi, cvicim a pracujem na sebe. Chodim do prace znova na 100 %, mala som mesiac PN iba.
@s.a.s.k.a. ale ja mam skor uzkost ako depresie ...
Ahojte kocky no 3 noc bez liekov na spanie , som taká rada , dnes mi prídu veci na ďalšie maľovanie tak budem mat čo robiť
@katrinat Ja mam aj aj a po akej dobe od zaciatku uzivania si bola schopna vstat?
@s.a.s.k.a. ako Ti bolo v práci?
@eliska13 vôbec sa nezobudim až ráno na wc , len by som spala aj po obede som zaspala pri autogennom tréningu
@eliska13 hrozne. Ledva som tam dosla taky stav som mala. Na parkovisku som si dala lexaurin a potom som to uz dako prezila. No mam spravit vela veci co musim aj doma, neviem ako to zvladnem vsetko😫
No a nespala som zas celu noc, mala som divne stavy, asi najhorsi liek zatial. Tak som rano volala dr. a ani ma nenutil pokracovat, zmenil mi to rovno na brintellix. Tak nvm ci sa odhodlam nan, sa uz bojim.
@s.a.s.k.a. no ja som mala hrozostrasny nastup, ale ja som lezala tak mozno 2 tyzdne lebo som bola aj chora potom som sa nutila chodit a kazdym dnom som sa prekonavala. Potila som sa , prehanalo ma, myslienka no hroza, bala som sa o zivot...Ja som zacala citalecom rano 20 ale to mi zabralo na 60% tak mi pridali na spanie trittico (po 5 mesiacoch) a spim neprerusovane celu noc. Mam aj Frontin ale ten iba ked je fakt zle.
@s.a.s.k.a. ja som tiež mala ťažký nástup, 1x som spala možno 2 hodiny tak po týždni, po troch týždňoch 5 hodín, som sa strašné bála že zomriem, našťastie som bola PN
@1andrea111 ahoj dobre sa mám, v stredu alebo štvrtok ma púšťajú domov
@patricia_b to je super, že ti je dobre a ešte lepšie, že už konečne ideš domov👍

@sylvia30 no o štvrť tabletky ráno a o 2 týždne si mam ďalšiu štvrtku znížiť , ráno som brala 0,5 tak mam teraz 0,25 a pol , na obed už mam zníženú z 0,25 polku beriem a večer celu 0,25 , no neviem že mi štvrtka môže až tak robiť ?? Možno áno no idem ďalej