Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@katrinat veď to mňa zarazilo, že na nete sa autogenny tréning a meditácie spájajú s bielou mágiou. Ja som veriaca, ale ak mi má niečo pomôcť, určite to vyskúšam. Kto ti robí tie meditácie s hypnozou? Kľudne môžeš aj do správy.
Ja beriem citalec 20 mg ráno, na spanie mám kventiax a k tomu si dávam prothiaden proti úzkosti a tiež je na spanie.
Dnes som bola na kontrole so stitnou zlazou, robili mi sono, ako som išla si sadnúť, myslela som si, že odpadnem...také tocaky, ktoré som už nemala daaaavno. Aj teraz som ležala v posteli, vstala zase tocaky, bože prečo?? Ináč sa ani necítim zle myslím duševne, prekvapilo ma to😠
@mimiqa jasne že sa teším, ako malá
@eliska13 Ahoj viesco mne to spustil rok 2018, smrť rodiča, ťažké choroby v rodine, strašný tlak v práci.... A kolaps asi ako každá z nás, nasledovali vyšetrenia skúšanie liekov až som sa dostala k psychológovi a potom k psychiatrovi... S psychológom som nastavila nejaké veci, ale vidím to najmä na prácu na sebe, že to musím zvládnuť hlavne sama🙂
@katrinat kuknem ten odkaz😉
Takže sme nastavené na skoro rovnakú liečbu 😉
Ja by som tiež rada niekedy vysadila lieky, ale to sa mi podarí, len keď budem na sebe pracovať, to mi je jasné. Ja som už z veľa vecí potlačila, ale stále má vedia niektoré veci rozhádzať a hlavne, musím lepšie zvládať pracovný stres, to je môj veľký problém
Chodím už do práce, celkovo som bola PN 3 mesiace. Najskôr len mesiac, vrátila som sa do práce, ale nebolo to dobré, vydržala som 3 mesiace a išla som znovu na PN na 2 mesiace. To mi veľmi pomohlo, intenzívne som chodila psychologicke a na rehabilitáciu. Teraz chodím 2x do týždňa na box.
Na problem s tym bol, ze idem na pn...asi budu musiet niekoho hladat, podla toho kolko budem chybat...
Ja tiez vobec nie som vyrovnana s tym, ze som si dala lieky. Chcela by som byt zdrava a vsetko zvladat s nadhladom ako niektori ludia, vediet mavnut rukou. nezapodievat sa obsedantnymi myslienkami negativnymi. Hocico ma vie rozladit. Zaujimave, ze v lete ked je teplucko a vela slnka ma veci tak nerozladuju. V zime je to uplna katastrofa. V lete zvladam veci ovela ovela lahsie a dokazem mavnut rukou. Ja som strasne citliva to mi vraveli aj psychologovia, kt. som presla...
Eliska keby sa mi dalo tak spat. No neda. Neni to take, ze idem si oddychnut a zrelaxovat, proste to vidim teraz cierno vsetko a neviem sa skludnit nejako, ze by som si fakt len tak zdriemla. Ale velmi by som si to zelala, aby mi to tak slo. A zaujimave je, ze ja som vzdy vela plakala a teraz mi to dako nejde, pritom viem, ze by sa mi ulavilo. A nic.😤
@s.a.s.k.a. neboj, postupne začneš spať, ako ti budú lieky zaberať, tiež som si tým prešla a stále som veľmi citlivá na spánok. Všetky, čo sme tu, sme citlivejšie ako bežní ľudia. Práve to, že si všetko pripustame nás dostalo do tejto choroby.
Snaž sa teraz veľa oddychovať, skús nasadiť magnézium, d, b vitamín, harmancekovy, medovkovy alebo levanduľový čaj, ak máš aromalampu, tak levanduľový olejcek si pusti a ono sa to bude pomalicky zlepšovať.
Viete co mi teraz chyba najviac? Ze sa mi neda plakat. Predtym pri depresii som zvykla velmi vela a teraz sa mi neda a takto to ostava vo mne😞och tak by som si potrebovala poplakat...
Ahojte dievčatá, pozdravujem vás, čítam vás a som rada že píšete. Ja sa mám celkom stabilizovane, povedala som si že tento rok bude môj, budem sa o seba starať (lebo sa nikto o mňa postarať nechce 🙂) a budem si robiť radosť. Tak sa o to pokúšam a celkom je to fajn. Povedala som si, že si nájdem vo svojom okolí ľudí, ktorí ma posunú ďalej - aj keď si ich zaplatím. Našla som si také prirovnanie ako s mobilom - ak ho nabijete trochu - trochu aj vydrží, ak sa nabije doplna, vydrží dlhšie. Tak aj ja som si povedala, že sa nabijem vecami ktoré sú mi príjemné naplno. Pekné dni vám prajem, plné radosti, dobrého spánku a uvedomovania si každej príjemnej veci - potešiť sa z nej a nebrať ju ako samozrejmosť.
@eliska13 nakoniec k tomu povodnemu, kedze som to rychlo potrebovala
@eliska13 presne aj ja si v lete pripadam ako v manii aj sa vtedy sama seba pytam ci nie som nahodou...no moj muz je uz na to zvyknuty kedze sa to kazdu zimu opakuje uz 7 rokov ( ale tusim jeden bol v pohode) s tym staranim sa je problem, nevladzem velmi, potrebujem pomoc co ma trapi. No a samozrejme vycitky. Ale uz mensie ako byvali...

@sylvia30 Ahoj no veď práve mám rovnaké pocity ako ty... Ja robím meditácie, autogénny tréning s uvoľňovaním samej seba mi moc nešiel... takže meditujem v spojení s hypnózou, začala som len pred mesiacom. Čo sa týka psychológa chodila som pol roka každý týždeň, teraz som to zmenila na 2 krát mesačne a postupne pôjdem na 1 za mesiac. Meditácie nie sú spojené so žiadnym náboženstvom (robí ich super psychológ) ale v mojom príde sa to ukázalo ako efektívne napr.
https://www.youtube.com/watch?v=TVCBAv3WaeEVieščo ja už tiež mám preč´taných toľko kníh, že až...
A chodíš do práce? A aké berieš lieky, prepáč ak si to už písala...