icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

katrinat
12. feb 2020

@miskahryzka333 no teda, tak to hej mne tiez co to ostalo... a kolko sa Ti to vyhybalo?

s.a.s.k.a.
12. feb 2020

@miskahryzka333 a mas aj uzkosti? Lebo frontin je benzac, nie? To by som si nedavala, moze sa to brat len chvilu a telo si zvykne rychlo, aby to viac skody nespravilo. Hlavne obvodaci a neurologovia to radi predpisuju a potom su ludia zavisli. Podla mna mas lahsiu formu depresiu, ja som mala daco podobne po vyske, 3 mes som sa nevedela zamestnat. Ked sa mi to podarilo “depka” odisla. Hoci som na tu robotu nadavala, ale mala som kam chodit medzi ludi. Cize podla mna ti dobre povedala, ze von medzi ludi. Chodievaj a teraz uz aj jar pride tak to bude uz len lepsie si myslim. Antidepresiva ked uz raz zacnes brat tak je to nadlho a kym sa najdu tie vhodne(aspon v mojom pripade vecny problem) a tie neziaduce ucinky. Aspon ja to takto mam. Mozno ty si iny typ a dali by ti elan, no najlepsie ked sa ti to podari samej, doda ti to potom sebavedomie. Pozri nejaky seberozvoj alebo terapiu. To pri lahsich depresiach staci.

lukasko12
12. feb 2020

@s.a.s.k.a. baby pacia sa mi tieto vase diskusie a podpora navzajom ste super nik sa nikomu nevysmieva,neosocuje super klobuk dolu ze sa tu najdu aj taketo baby

eliska13
13. feb 2020

@s.a.s.k.a. ešte si PN?

katrinat
13. feb 2020

@s.a.s.k.a. Ahoj ja súhlasím s Tebou, Frontin je vcelku navykovy ja uz by som ho nechcela brat... ale ako som pisala, doktor rozhoduje. A ty este beries nejake AD?

miskahryzka333
13. feb 2020

@s.a.s.k.a.
@katrinat no vcera som dala ten frontin a uplne super ,zaspala som ani neviem ako .
Len neviem co robit lebo vraj to je dost navykove a potom neviem co budem robit.
Ach jaj asi sa zblaznim z toho .Co by ste baby robili na mojom mieste?
Je to ako stav takej miernej opitosti ,euforie po tych tabletkach ako to nahradit aj bez liekov?

s.a.s.k.a.
13. feb 2020

@miskahryzka333 a bez nevies zasoat?

miskahryzka333
13. feb 2020

@s.a.s.k.a. viem ale budim sa casto

s.a.s.k.a.
13. feb 2020

Baby, ja som v uplnej ri*i, nestastna strasne. Strasne lutujem, ze som sla k lekarovi a opat zacala uzivat ad. Prwdtmy ako som tam sla som uz mala naruseny spanok, no tie ad mi ho uplne zobrali. Takze sa pridal mirzaten na noc( lenze ani ten uz nefunguje ako niekedy...pridal sa lexaurin a vcera som vysadila brintellix, kt mi proste nesedel, mesiac som sa trapila po stvrtke zvysovala a a nakoniec aj tak cele zle, chcelo sa mi strasne plakat, bolest zostavala zamknuta v hrudniku a ani slza nevysla, takze dva druhy plus lexaurin. Druhy den ho neberiem teraz zas uzkosti no proste cele zle. Beriem mirzaten na noc a aj tak nespim, no proste hroza to je. Z mirzatenu som minuly rok strasne pribrala, tak som ho vysadila. Cesta spat nie je a nevidim nadej. Kazdy rok to iste, ale ked som tento vydrzsla 4 mes mala som aj nadalej preco som bola taka sprosta?

s.a.s.k.a.
13. feb 2020

A plakat sa mi stale neda

s.a.s.k.a.
13. feb 2020

Som stale pn, zmluvy na dobu urcitu, asi mi ich nepredlzia uz a ked najdu nahradu tak asi rovno pojdem

nanka1412
13. feb 2020

@s.a.s.k.a. som natom skoro tak isto
Tiež mám mirzaten a neurol k tomu mala som paretin ešte. Tiež celé zle všetko

lukasko12
13. feb 2020

@nanka1412 nanka prepac ale ty by si sa vazne nemala ma co stazovat ved ty mas zivot bez problemou a to co mas si robis sama zle mas super muza super deti zdrave co si spominala takze ta nechapwm naco si robis zle

sylvia30
13. feb 2020

@s.a.s.k.a. odkedy berieš ten mirzatem? Lebo optimálna hladina, aby liek účinkoval sa vytvorí cca za 2 tyzdne

sylvia30
13. feb 2020

@lukasko12 ????
Podľa teba, ten kto nemá nejaké závažné problémy si depresiu vymyslel, či ako si to myslela? Lebo ja chvalabohu tiež nemám závažnejšie problémy v živote a predsa sa liečim na depresiu. Ona totiž súvisí aj s prežívaním človeka, jeho nastavením, aký má pohľad na život, veľa si človek prinesie z detstva od rodičov, výchovy

eliska13
13. feb 2020

@lukasko12 tiež mám svojim spôsobom super život a úzkosť, depresia príde.Bola som od detstva hlbavy, citlivý človek a dieťaťom, starosťami, dospelostou sa to vygradovalo.To nemá s tým nič spoločné pre každého je super nieco ine.

eliska13
13. feb 2020

@miskahryzka333 Frontinu sa neboj veď ho nebudeš brať rok.Ja som vždy mala Xanax, alebo Lexaurin, ale otec mal Frontin na spánok raz za čas.Si nervózna, lebo hľadáš prácu a máš to divné s mužom to nikomu nepridá na nálade.Dolezite je spat potom je celé prežívanie lepšie.Skus si užívať voľno, ktoré teraz máš cvic, choď niečo kúpiť, na toto je najlepšie odísť do kolektívu aspoň pol úväzok či brigáda koľko si doma?

eliska13
13. feb 2020

@s.a.s.k.a. po tých stvrtkach Ti nemohol stihnúť ani zaucinkovat za ten mesiac.A čo Ti dal teraz aké AD?určite si z toho rozladena, nešťastná, ale nájdete ten správny liek nič si nevyčítaj ani tie 4 m To nebolo dobre, ak ich potrebuješ tak potrebuješ.Ved vieš, že keď ich začneš brať stav sa ešte zhorší.urcite si k lekárovi mala ísť

nanka1412
13. feb 2020

@lukasko12 ty ani nevieš co to je depresia.
Každý z niečím prehadzame .niekto má trápenie problémy niekto má super život
Ty si ani nevieš predstaviť čo to je moja
Keď človek neje nevladze vstať .je vyčerpany unavený slabý ..a točí sa v jednom kruhu
Prajem ti len to najlepšie v živote .

miskahryzka333
13. feb 2020

@eliska13 myslis ze to spanie mi pomoze?doma som asi pol roka.
Akoby som stratila samu seba a z nicoho sa neviem tesit .Volakedy mi aj chvilka na kavu urobila radost a teraz nic

eliska13
13. feb 2020

@miskahryzka333 určite by som si ho ešte dávala nech spiš dobre.Ty berieš aj niečo iné?závislá by si bola, keby si ho brala dlhodobo a silnú dávku.Neboj sa tak toho.

miskahryzka333
13. feb 2020

@eliska13 nie neberiem nic ine.Ale ved ked mi to dr.dala tak hovorila ze nie na dlho ,ze preckame tot zimne obdobie a na jar by malo byt lepsie ak si najdem robotu s tym frontinom by sme to len tak preckali to najhorsie.Ak nie ,tak smer psychiater.

lukasko12
Odpoveď bola odstránená
lukasko12
Odpoveď bola odstránená
eliska13
13. feb 2020

@miskahryzka333 to je jedno s druhým nervy s mužom, zimné počasie, nuda, určite rozmyslas kde pôjdeš robiť ako to budeš zvládať, čo s deťmi...taká letargia každý deň rovnaký a sama doma s myslienkami.Ty ako máš veľké deti?tak ver doktorke neboj sa toho.Su ľudia čo berú veľa mg denne veď Ti nemôže pomôcť niečo čoho sa bojis.Mne povedal gynekologg, že na sílne PMS pred menzesom si mám dať pár dní Lexaurin.Skratka my máme tu nervovu sústavu podrazdenejsiu všetko si moc berieme, premýšľame,

eliska13
13. feb 2020

@lukasko12 to nie je od teba pekne vyťahovať čo ste si písali.Ty nevieš aké má ona pocity, nikde nevidím, že by sa zhadzovala každá tu popíšeme svoje pocity a určite nie preto, aby to niekto druhý sudil kto tu napíše a kto má depresiu a kto nie.Ty si písala, že nemáš úzkosť, depresiu tak prečo sem chodíš?nikdy nechci zažiť, keď máš pocit, že sa nevieš postarať o deti, celý deň únava a strach, plač z každého ďalšieho dňa čo Ťa čaká.

lukasko12
Odpoveď bola odstránená
nanka1412
Odpoveď bola odstránená
lukasko12
Odpoveď bola odstránená
nanka1412
Autor odpoveď zmazal