Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska takisto moja hlava dnes boli od rána, buď zmena času alebo mám po menzes to je normal u mňa. Tak ešte si polezim dve hodinky a potom do práce. Tak sa drž moja. Neviem, či to má každá ale ja stavy pred a po menzese otras. Totálne unavená 😒
@maki43 no ja menzes nemám už , a vysadzujem xanax tak nie som vo svojej koži
Ahojte žienky,tak ja beriem tú Alventu 3 týždeň,aj sa mi po 2 týždňoch zdalo,že mi je lepšie ,ale minulú stredu v tom vetre sa nám otvorila brána a ja som mala vonku dvoch jorkšírov a jeden nám odbehol.Malá mala horúčku tak som len pred domom prezrela a volala som otcovi a bratovi tí ho hladali do noci,a nenašli ho.Už vyše týždńa ho hĺadáme,plagáty sme dali von,vyhlásili v rozhlase a psík zmizol.Ja odvtedy len plačem,pohoršilo sa mi,ani jesť sa mi nechce,úzkosti mám.Dnes som volala psychiatričke a kázala mi zdvihnúť Alventu na 150 mg.A ja zas mám strach z toho,či mi nebude horšie kým si zas zvyknem na väčšiu dávku.A môžem si dať už dnes,lebo 75 mg som si dala ráno.Pomôže mi tá Alventa?Ja sa už všetkého bojím.
@5katarina7 ahoj ja som niekedy brala 150 alventu , nechcem tá strašiť no ja som bola taká viac ospalá , malátna,potom mi znížili pre mna bola silná ale ja beriem ráno aj obed , teraz som na 75 , uvidis ako ti bude , len keď môžem poradiť dávaj si pozor na vitamíny keby si brala , mne to spôsobilo takú triašku v rukách až v nemocnici mi povedali že kombinácia vitamínov a 150 alventa mi nerobilo dobre , brala som kyselinu listovú , B12, vitamín D, tak aby si vedela , ja som sa koli tomu dostala do nemocnice a tam mi hneď primárka znížila alventu že v kombinacii z vitamíny to môže robiť, a tlak môžeš mat zvýšený to tiež pri 150 môžeš mat , asi som tá nepotešila ale ja som to tak mala , dufam že nájdete psíka , môj zlatý niekde sa zatúlal a niekto ho možno má , daj letáky skús držím palce
@slavkasobanska Tak snád sa mi nezvýši tlak,ja mávam skôr nízky.Ja som od 75 nebola ospalá,tak uvidím,či 150 ma bude uspávať.Teraz fakt neviem,či si mám zvýšiť,či ostať na 75.No zas dokina mi vynadá,ked si budem robiť podĺa seba.
@5katarina7 daj si ako ti kázala a uvidis , to že mne tak bolo tebe nemusí
@5katarina7 och to je veľmi smutné.Dala si to aj na FB?ste veľká dedina?bola čipovaná?liek navys neboj sa toho
@eliska13 Každý deň zdieľam na FB,aj ho hľadáme,dali sme plagáty,vyhlásili v rozhlase,sľúbili sme odmenu 100eur kto ho nájde a nič.Bojím sa,že mu cigáni niečo spravili,lebo máme takú časť mesta kde bývajú takí neprispôsobiví,a tam ho videli a odvtedy nikto.Mal 13 rokov,chudák a zle vidí už zle počuje,prečo nemohol chudák už dožiť u nás,toto si nezaslúžil.A mňa tá neistota,že neviem čo je s ním,strašne mučí.Staršia dcéra ho dostala na narodeniny,ona už býva sama v Budapešti a vždy mi hovorí,že dávaj pozor na psov,a ja takto,že mi ušiel.😢
@5katarina7 išla by som tam za Ciganmi za 100 eur sa posnazia ho hľadať.Chapem tiež som mala psíka 15 r.
@eliska13 Boli sme aj tam už viackrát,práve preto sa bojím či mu niečo nespravili,lebo za tie peniaze by ho dali.Vraj ho tam videli,ale že odbehol.
@5katarina7 Ja beriem alventu rano 150mg, a nic mi nie je ani tlak mi nevysila ani ospala nie som ,kazdy sme iny organizmus a kazdemu to robi inak,musis vyskusat sama na sebe a uvidis, tak ti tazko poradi niekto ako ti bude,musis sama na sebe.Ja uz ju beriem vela rokov.
@ivka185 Ďakujem a prosím ťa,nepamätáš sa koľko trvalo kým ti zabral a hneď si začala 150?Ak si teraz navýšim zas mi môže byť horšie,kým si zvyknem na vyššiu dávku,však?
@5katarina7 Na zaciatku som brala 75mg,dost dlho jednu tabletku rano, az mozno 3-4 roky dozadu som mala niejaku krizu ta my navysil lekar na 150mg, a nie nemala som nijake zhorsenie ,mam dojem ze mi to hned zaberalo .
Ahojte holky ako sa máte? Ja nič moc. Momentálne cezo mna ide chrípka. No parádne stavy, čo Vám poviem. Včera bolesť hlavy a dnes svalstva. Chvíľu zimnica a z toho teplo. všetko to absolvujem v práci. Už to tu pol hodku nedám. Nebyť kamaráta PANADOLU, TAK BY SOM TO OD 5.15 HOD. NEDALA. TESíM SA, PRíDEM DOMOV, UROBíM čAJ POSTAVíM VýVAR A HAJDE DO POSTELE. UVIDíM AKO BUDE ZAJTRA, TO SOM V PRáCI LEN 4 HOD. A KE´D NEBUDE LEPšIE V PONDELOK IDEM DOKTOROVI. CHRíPKU TREBA VYLEžAť A X KRáT SOM JU Už PRECHODILA. tAK DúFAM, žE STE VšETKY FIT, A NIE NEMOžNá AKO JA. A VONKU TAK KRáSNE. AKO NASCHVAL. pEKNý DNíK 😘
@maki43 u nás podobne.Najprv som bola ja chorá, potom muž ten už samozrejme len pri nadche spal pol dňa, lebo je chorý😅a v piatok už syn nešiel do školy čo strašne kašle, ale strasne aj v noci.A to máme tento týždeň prázdniny snáď skoro bude fit
Takze budeme celý víkend doma lenosit.Ja som mala len sopel klopklop na šťastie nie až chrípku, teploty.spravila som tresku s pyre.Tak pekne oddychuj vylez to poriadne.vonku krásne ako na jar🌷
@slavkasobanska ty čo porábaš?Ja som tento týždeň začala cvičiť doma na krk, chrbticu také jednoduché cviky nech ma ramená tak netahaju normálne mám svalovicu.Chyba mi pohyb strašne som ako handrova bábika nesiem z obchodu ťažšiu tašku a hneď to citim
Ahojte, u nás krásne slnečno, pred obedom som vonku píla kávu 😎, čakám kým mi doperie práčka, prehodim do sušičky a idem sa motať von. Ostriham plamienok a pivonky. Muž mi chystá skleník, zajtra chcem posadiť reďkovku a šalát. Tak pekné popoludnie dievčatá ☀️
@maki43 ty len oddychuj a liec sa😘
@5katarina7 ahoj! Alventa je PANI. Ja mám 375 mg. Neboj zaberie, ja som momentálne na liečení.
@eliska13 ahoj no nič moc bojujem. Kázala mi vysadiť ráno pol xanaxu a je mi hrozné zle ,asi som mala po stvrtkach začať , ide mi hlava prasknúť a taká som nie vo svojej koži próze cele zle
@yollanda ako sa Ti páči prečo si išla?
@sylvia30 tak sa Ti blýska na dobré časy ty Micurin😘záhrada volá.Ja som periny dala von vyluftovat a tiež som terasu aspoň pozametala najradšej by som už melón jedla a opaľovala sa.Co robia deti?už ráno vtáčiky stebocu na to, že je február dosť skoro.Uz si pripadám ako na jar.
@slavkasobanska rob si podľa seba ako sa cítiš zajtra len stvrtku chce to cas veľa času...pomaly postupne veď ty sa držíš perfektne celú zimu.Vidis aj psíka si mohla mať ani v nemocnici si nebola😀
Kanárik už spieva?
@eliska13 áno spieva stále , bolo to v krmive , v Kauflande som kúpila pre kabátiky a preto nespieval, teraz má aj h vitamínvy a stále vyspevuje
@eliska13 veru, veru, už sa to blíži 😉 melón by som si aj ja dala, mňam
@yollanda už ti je lepšie? Kde si na liečení?
@slavkasobanska začni po kustickoch, polka tbl je veľa
@sylvia30 asi to tak zajtra urobím mam hrozný deň dnes
@slavkasobanska zoskrabuj kusticky, tak po týždni viac a viac, aby si to tak necítila ❤️

Dobre ranko , kocky aj vy máte niektorá ráno stále take tlaky , v hlave ja to mam stále , a neviem z čoho , tlak mam dobrý