icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
15. feb 2020

@sylvia30 ahoj no zajtra to budem po menej znižovať , ja neviem ale aj take myšlienky som mala dnes zle , to som nikdy nemala , ako Id kedy znizujem nie je mi dobre , Zajtra ideme ku svatovcom na prvú návštevu , chcem byt v pohode , ale už neverim zr sa z toho dá vyliečiť , musím sa naučiť žiť s chorobou skôr . Ach kocky, už by to mohlo prestať

sylvia30
15. feb 2020

@slavkasobanska bude dobre, tomu ver😜 zajtra sú daj xanax ako si brala, aby si nebola rozhodena a potom začni znižovať po milimetroch, aby si telo postupne zvyklo

slavkasobanska
15. feb 2020

@sylvia30 áno tak to urobím, lebo to je zle takto byt

eliska13
15. feb 2020

@slavkasobanska idete svadbu dohadovať?🙂

eliska13
15. feb 2020

@slavkasobanska podľa mňa si aj nervózna z tej navstevy

slavkasobanska
15. feb 2020

@eliska13 vieš čo ani nie, tento týždeň ako to vysadzujem sa cítim zle ale dnes ze brutál, skusim po stvrtinkach a pripadne zavolám doktorke v pondelok

slavkasobanska
15. feb 2020

@eliska13 svadbu si mladý sami pripravujú aj platía , tak nemám starosti s tým žiadne

slavkasobanska
16. feb 2020

Kocky ahojte , tak zle mi bolo keď som išla do nemocnice , celu noc som spala zle , Páli má hlava, ruky, triašku mam No veď mne sa zhoršil stále že úplne .... dala som si ráno lieky po starom , prečo tak trpim , ...

eliska13
16. feb 2020

@slavkasobanska nič si nevyčítaj pôjde to pomaly nechci to uponáhľať.Nerozumiem prečo lekárka tak nastojci na vysadení o polku, keď Ti ich celé roky predpisovala a musela vediet, že to nebude také ľahké.Minule som čítala, že ľudia aj pol roka vysádzaju mini dávky niekedy krok vpred 2 dozadu, ale pomaly to pojde.Potom daj vedieť aká bola návšteva😀

slavkasobanska
16. feb 2020

@eliska13 ahoj dobre napíšem

sylvia30
16. feb 2020

@slavkasobanska súhlasím so všetkým, čo napisala @eliska13...brala si tie lieky roky, určite ich budeš vysádzať dlho...niekde som čítala, že tieto lieky + AD sa vysadzaju tak dlho ako sa beru

1andrea111
16. feb 2020

@yollanda držím palce, aby bolo dobre. A ako prebieha AT liečenie? či je to podobné ako na SK

yollanda
16. feb 2020

@1andrea111 tak ako na sk to prebieha. Len 6 t je dosť, 300 km od rodiny

yollanda
16. feb 2020

Takto to vyzera v rakusku. Viem, luxus, ale nenechajte sa zmiasť. Odborníci sú lepší na sk

eliska13
16. feb 2020

@yollanda veľmi pekne.Preco si išla do AT, ak to nie je tajné.Niekedy stačí len oddych a byť bez povinnosti chvíľu byť sama so sebou😀zmenili Ti lieky či ako to prebieha?

yollanda
16. feb 2020

@eliska13 ja žijem v at a som tu poistená, čiže na sk ist nemôžem. Prebieha to ako všade. Terapie, kadejaké činnosti. Lieky mi nechali. Ja som došla kvôli stabilizácii, lebo v decembri sa mi spontánne zhoršila depka. Ráno mávam úzkosti, tak preto som tu

sylvia30
16. feb 2020

@yollanda akože na pohľad super, ale keď píšeš, že odborníci sú lepší na Slovensku, tak to poteší 👍

eliska13
16. feb 2020

Čo máte v pláne s deťmi cez prázdniny?máte dovolenku či sú už samé doma, denný tábor?

slavkasobanska
16. feb 2020

Ahojte , tak som doma, dnes prvá návšteva u svatovcov , veľmi príjemný ľudia , dobre som sa cítila , zvládla som to

eliska13
16. feb 2020

@slavkasobanska perfektne tak budeš mať väčšiu rodinu😀

dika
16. feb 2020

@eliska13 ahojky no my sme zobrali dovolenku a isli sa lyzovat...a ty co planujes?

slavkasobanska
17. feb 2020

@eliska13 ahoj to áno , hlavne nech sú zdravý a spokojný

eliska13
17. feb 2020

@dika práveže neviem mám doma polomaroda.Budeme sa len tak motkat možno pôjdeme do Viedne do technického múzea či prirodopisneho muž si 2 dni berie voľno.Chceli sme ísť niekde do termalu, ale po chorobe ho hneď nebudem brat.Jeden deň k celustnemu kvôli strojceku.Praveze nemám žiadny plán ani nič zaujímavé😀peknú dovolenku my nevieme lyzovat a veľmi zavidim, že lyzujete😂

sida447
17. feb 2020

Ahojte,je tu niekto kto trpi obsedantno-kompulzivnou poruchou?

dika
17. feb 2020

@eliska13 Ved daju sa robit aj jednodnove vylety, chodte do tej Viedne v lete sa vam tam velmi pacilo - co si spominam.No s termalmi veru ja som tento rok ani plavky nezobrala aby sme nesli, lebo casto mame chytene dutiny a syn mal este vcera nejaky brusny virus tak aby sme to este neskomplikovali...Inak dcera nosila srojcek necely rok a krasne sa jej to narovnalo...

eliska13
17. feb 2020

@dika áno to sme boli vo vojenskom múzeu to bolo pekné.Ved niečo vymyslím nemal teplotu len strašný kašeľ a dutiny.Tazko už pubertakovi niečo vymyslieť.Tak oddychuj😀

slavkasobanska
18. feb 2020

Ahojte tak doktorka mi kázala dať si xanax po starom , tak len nech to prejde čím skôr , idem k psychologovi za chvíľku pa

ivcam2
18. feb 2020

Ahojte, citite baby momentale zhorsenie ? Beriem Eliceu 10 neviem ci by som nemala navysit. Tlak v hlave, tocaky ako pripita, oci mam ako zaprasene, boli ma krcna. Ja uz fakt neviem. Niekedy super a potom to zas pride.

sardinka852
18. feb 2020

@ivcam2 Ak to beres krátko je to klasické nežiaduce účinky no ja tiež beriem eliceu ale mne robilo ospalosť 3 dní len okolo obeda a troška na žalúdok inak nič

slavkasobanska
18. feb 2020

@ivcam2 ahoj ja mam veľmi často závrate a neviem z čoho , dnes mi psychológ povedal že včera sa mu veľa ľudí sťažovala na to