Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@yollanda u mňa to tiež bolo dlho ako na hojdačke, prvý mesiac PN, potom 3 mesiace v práci, nasledovali 2 mesiace PN a znovu navýšenie liekov, leto bolo super, na jeseň zhoršenie a znovu navýšenie liekov a odvtedy ako mi pridala ten Prothiaden, 30-rocny liek, sa to celkom dobre zastabilizovalo.
@sylvia30 ja som mala september a október hrozný, november bol úplne v pohodicke a v decembri sa to zosypalo. Navýšili mi dávky, teraz už dva mesiace čakám kým zaberie to navýšenie. Teraz sa mi pohoršilo, lebo som na liečení, sama jediná Slovenka... dnes som mala psychoterapiu a úplne ma to sundalo
@sipcek2 11 rokov , chodím aj na hospitalizácie tak 1x do roka
@slavkasobanska chodíš na hospitalizácie prečo?
@slavkasobanska a liečenia ti pomáhajú?
@yollanda chodím keď sa mi zhorší stav a tam má nastavia na lieky , naposledy mi znížili AD , a tak odychujem tam skoro mesiac , chodím na terapie s tak a áno pomáha mi to
@sipcek2 áno pomáhajú len dlho skoro mesiac som tam
@slavkasobanska to ti tak recidivuje?
@yollanda áno vždy som ako keby na tom istom , chvíľku dobre a potom zase sa to vráti ,teraz chodím na individuálne terapie tak som prvú jeden bola konečne doma zvládla dom to
@slavkasobanska čo máš akú diagnózu konkrétne?
@yollanda ahoj recidivijuca depresia ťažká, izkostno panicka porucha, fobicka porucha
Ahojte kocky , dnes po veľmi dlhej dobe idem k zubarke , chcem posúvať moje hranice strachu , dufam že to dám ach
@slavkasobanska vždy si povedz v kresle že o chvíľku bude po tom, že o 10 minút už budeš von z ambulancie. Mne toto pomaha
@mimiqa dobre len ja mam zubarku a zvládla som to
@slavkasobanska 🤣😂🤣🤣super to už jedine zaa kozenky 😅🤪🤣 aj ja musím ísť 🤦♀️
@mimiqa no dohodli sme sa , lebo si idem dať všetky do poriadku , tak nabuduce už ti bude o inom ale dám to
@slavkasobanska jasné perfektná si.Chces byť krásna na synovej svadbe však?😅čo človek nespraví pre deti.
@sylvia30 ty si už kúpila ten mach?aká je dobrá cena nevieš?chcem kúpiť a spraviť si takú misku na stôl, keď popustim uzdu fantázií chcela by som aj ten obraz musím popozerat na webe ako sa to robí.kamoska mi poslala fotku čo jej robili z firmy na cenu som sa radšej nepýtala ja chcem len jednoduchý a nejak svojpomocne
@eliska13 ale aj koli sebe to robím , tsk dlho som to odkladala , no čím dlhšie tým horšie , a tie lieky čo beriem tomu len pomáhajú kaziť zuby , no zvládnem to a keď uvidím prvý výsledkom tak to má nakopne ešte viac myslím
@eliska13 nie nekúpila, medzitým dostal prednosť projekt lanový prehoz na posteľ + ľanové vankúšiky, to som dokončila v piatok, teraz hackujem košík zo špagety vlny s pevným dnom, materiál mám na 2 ks. Myslím, že obrazy prídu na rad až na jeseň, lebo za chvíľu mi začína sezóna v záhradke 😎
Ja chcem mach kupovať v naturdecor, majú tam rôzne odtiene.
@slavkasobanska určite áno ja som si v lete so zubami vytrpela aj pohotovosť a vyberanie nervov, veľa peňazí, bolesti, ibalginov aj teraz mám kaz maličký musím ísť.Jeden zub má strašne potrápil som si nevšimla, že sa mi odlomilo z plomby a už to išlo....môj zubár to rozvrtal dal liečivú vložku a v noci opuch bolesti a už som bola na pohotovosti 2 hodiny v čakárni, až sa nervy ťahali zo zubu nezostalo takmer nic, keby som to vedela dám si ho vytrhnut koľko peňazí ma stal.

@yollanda ako sa s tým dá žiť, ja mam niekedy pocit ze to nezvladnem