Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sardinka852 ja beriem ad večer
@miskahryzka333 presne rana su najhorsie a preto clovek na to mysli, ako sa dnes budem citit ? Keby boli rana v pohode, tak by sme nad tym tak nerozmyslali
@sylvia30 no ale ako to vedia tak urcit ze to je depresia ? Zaujmave .Mna nechala najskor rozpravat a potom sa v kuse nieco pytala a pisala nonstop.Najviac na vztahy sa ma pytala .
@miskahryzka333 presne takto prebiehalo vyšetrenie aj u mňa, neviem, ako to tak rýchlo vedela, lebo ja keď som si opakované robila testy na depresiu, mala som vždy nízke hodnoty a len jeden príznak a to nespavosť...je však možné, že som neobjektivna
@sylvia30 a z coho to mala? Z detstva ci ?
@miskahryzka333 meditácie, dýchacie cvicenia, autogenny tréning, joga, to sú všetko veci, ktoré nám pomáhajú...je to také spomalenie, zamyslenie sa do seba, upokojenie, je to jednoducho čas pre nás a našu dušu
@miskahryzka333 ja si myslím, že hlavne z detstva, potom prišiel nápor v práci, ťažký úraz a už sa to nabalovalo....k tomu odmietala psychoterapiu
@sylvia30 ano ono to tak je raz ,to ,raz tamto a zrazu je toho vela ,clovek to nevypusti zo seba a zrazu to vsetko vybuchne a depka jak vysita.Ja napr.ked nieco je vaznejsie tak idem a potom je ked sa to ukludni tak vsetko na mna dolahne.
Ahojte, pred pár mesiacmi som tu s vami riešila svoju"tetaniu" a escitalopram, ktorý mi neurologicka predpísala. Vlastne je to už 9 mesiacov. Bravam 15 mg a mam pocit, že neviem čo ďalej. Priznám sa, že nikdy počas tejto doby som nebola na tom tak dobre ako pred vypuknutím tetanie. Ani neviem, resp. neverím, že je to tetka, skôr ta hlava. Posledný týždeň mi je fyzicky mizerne, taky vnútorný trás zažívam. S veľkým očakávaním som šla včera k neurologicke na kontrolu, snáď mi vymení liek. Vravela, že mám brať 2 týždne mg k AD, po tých 2 týždňoch ak nebude lepšie, tak mi ho navýši na 20 mg. Teraz mam 15 mg. Vŕta mi to hlavou, absolútne s tým nie som stotoznena, niekedy mám pocit, že neviem, čo so sebou. Posledné dni bývam viac podráždená, včera takú placlivu náladu, v noci som nespala a rozmýšľala nad sprostosti. Pribrala som 7 kg, aj to ma strašne trápi, nechce to ísť dole☹️
A ešte mi odporúčala psychológa, čo je pre mňa nepredstaviteľné, som totálny introvert, neviem, či by som to dala.
@tamichloe ja ráno ale sú rôzne ad ty aké beres?
@sardinka852 anafranil
@sylvia30 ahoj no ja presne to iste , po vybratí maternice a vaječníkov som dostala depresie a som už tu
@eliska13 nič som nebrala ani mi nič nepredpisal
@slavkasobanska manžel k nej chodi
@tamichloe no ja mám eliceu a je to fajn
@sipcek2 tak dnes jf veľa tých lekárov a tam chodíme dlho
Baby je normalne ze som po tych liekoch ospala?Teda myslim ze som sa konecne po asi 2 mesiacoch poriadne vyspala😂
@miskahryzka333 ahoj áno môže to byt z liekov
V noci dostala menstruaciu, hrozné bolesti...furt som behala na Wc. Ráno na 8 do práce, ako naschvál dostala som dnes nadchu, hrdlo stipe...no hrozný den...Zajtra zase do prace. Vikend volny, snad sa preliecim👍
Baby ako sa máte? Ja tretí deň zle, v stredu sme boli na koncerte v Ba a odvtedy neviem 😏 som unavená ale strašne ospalá mám úzkosť tocaky 😌
@sardinka852 ahoj , mozem sa ta opytat , nemas neziaduce ucinky? Ja ju berem iba druhy tyzden, zatial to neni nejak uplne super.ale odkedy ju berem neviem spat, teda zaspim dobre ale v noci sa preberiem a konec. Potia sa mi ruky, robia vyrazky, dokonca sa mi snivaju hluposti, asi to chce len cas,

@sylvia30 čo ťa choroba urobila tvojej mamine?