icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
2. máj 2020

@sylvia30 ahoj to poznám mna vitamíny úplne rozbili až som skončila minulého roku v nemocnici a to vitamíny a AD spôsobili .. tak treba zvážiť čo brat

eliska13
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
2. máj 2020

@slavkasobanska presne tak, ja som vtedy skončila znovu na PN, odišiel mi úplne spánok. Preto som už opatrná.

yollanda
2. máj 2020

@eliska13 myšlienky. Spím dobre

katrinat
2. máj 2020

@yollanda Ahoj ja sa tiež liečim AD už 11 mesiacov.... Pravda je taká, že človek niekedy čaká zázrak a ten sa nedostaví... Človek sa pomocou AD iba stabilizuje. Ja si myslím, že každá z nás tu má občas zlé myšlienky alebo úzkosti atď. Ale ja mám pocit, že to sme mali aj predtým len teraz tomu venujeme veeeeľa pozornosti. Pre mňa je každý deň iný, raz trošku čiernejší inokedy biely. Ináč chodím normálne do práce aj do spoločnosti (teraz pomenej 🙂) Čítam strašne veľa kníh, z ktorých sú niektoré marketingové ťahy o ničom a niektoré sú fajn. Snažím sa meditovať a pracovať so sebou, ale ide to straaaašne pomaly. Stav sami aj zhoršuje keď je toto blbé počasie... Ale ináč sa to samozrejme nedá porovnať. Držím nám moc všetkým palce 🙂

katrinat
2. máj 2020

@slavkasobanska A aké vitamíny ak sa môžem opýtať?

slavkasobanska
3. máj 2020

@katrinat ahoj brala som viac obvodný po krvi mi zistil že mi skoro všetko chybA B 12 to mi pichali ,D,kyselina listová , ale v nemocnici mi znížili AD vitamíny som brala dákej a bolo dobre

yollanda
3. máj 2020

Peknú nedeľu všetkým! Včera mi bolo celkom fajn, dnes by som len plakala. Nechutne mám tie úzkosti. 😔 S týmto sa nedá zit

slava1234
3. máj 2020

Dobrý deň chcem sa spýtať beriem Arkatis a frontin ale strašne sa mi točí hlava a mávam aj nisky tlak a hlavne večer. Aké máte skúsenosti stimi to liekmi. DAKUJEM

annapalencarova
3. máj 2020

@yollanda poznám to, ja hlavne dopoludnia,.. Už druhý mesiac,. a domácnosť mám hore nohami,.. Nic sa mi nedarí,.. už asi tri jednoduché koláče som dokafrala,.. kamoška pozerala, že čo sa na tom dá pokaslat,.. o varení ani nehovorím,.. každý mi vraví, že to nevadí, nabudúce sa budem viac snažiť, a bude to lepšie,.. no mňa to dáva neskutočne dole,.. mám pocit že som najneschopnejsi človek na svete,.. každý okolo mňa funguje,.. matky a manželky, čo musia chodiť do práce, učiť sa s deťmi,.. Maju po tri, štyri, deti. Ja mam dve, 10 ročnú dcéru a 3 a pol ročného synčeka, ktorý je autista,.. ale on nie je až taký ťažký prípad,.. práve idem vybrať koláč z rúry,.. už mám stres, či to zasa všetko nebolo zbytočné,..

slavkasobanska
3. máj 2020

@slava1234 ahoj ja neberiem tie Frontin je na ukľudnenie tuším , a v letáku prečítaj ale po niektorých na začiatku sa točí hlava

slava1234
3. máj 2020

@slavkasobanska píše tam točenie hlavi ale to sa mi strašne točí hlava ja celé dni len ležím. A tí berieš Arkatis? Ako sa po ňom cítiš?

slavkasobanska
3. máj 2020

@slava1234 nie neberiem ale to tých liekoch sa zvykne točiť hlava , ja mám teraz už 3 deň vysoký tlak ale to bude zmenami počasia

slava1234
3. máj 2020

@slavkasobanska A ja nisky momentálne 90/65 ale taky tlak mam odkedy beriam tia Arkatis a Frontin. Beriam ich len 7den.

yollanda
3. máj 2020

@slava1234 tie lieky znižujú tlak. Pi veľa vody, pripadne si daj kolu. Ja som raz mala 70/40

slava1234
3. máj 2020

@yollanda Ja neviem ci zvládnem brat tia lieky.

slava1234
3. máj 2020

@yollanda
@yollanda A čo si potom urobila keď si mala taký nisky tlak?

slimme
Autor odpoveď zmazal
slimme
3. máj 2020

Ahojte, chcem sa vas spytat tie co sa liecite na panicku poruchu...mate niekto nejake problemy s travenim, po prip.bolest zaludka alebo ine bolesti? Napr. Bolesti hlavy atd? Ide o to ze si stale namyslam ze mam aj iny fyzicky problem, tak by som chcela vediet ci psychika moze nejako suvisiet s takymito prejavmi...dakujem

eliska13
Autor odpoveď zmazal
yollanda
3. máj 2020

@slava1234 to časom pominulo. To sú len začiatky

slimme
3. máj 2020

@eliska13 no ja sa tym ukludnujem, ale tie prejavy, ktore mam uz par rokov su take skutocne, bolieva ma pod pravym rebrovym oblukom a niedy aj zo zadu na chrbte, bolest nieje nejaka silna ale je citelna a koli tomu sa mi vzdy zhorsi stav, bola som aj na hadicu koli tomu a mam nejaky zaludok lenivy vraj, doktorka sa ma pytala ci sa nestresujem, ze taketo problemy maju starsi ludia, niekedy mam s tym dlho pokoj a inokedy to mam pravidelne...vsetky bolesti mi zacali dnom ked moj svagor ochorel na hnusnu chorobu a ja som si vtedy vsugerovala ze to mam tiez, no v hlave ma to strasi neustale, myslite ze si tk mozem vsugerovat bolest az je skutocna?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slimme
3. máj 2020

@eliska13 dakujem za nazor, tiez sa tym ukludnujem, ja som na tom dobre uz par rokov panika prichadza minimalne, najhorie je pre mna paradoxne obdobie jar, a teraz mam take horsie obdobie po dlhom klude, snad to prekonam...

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
4. máj 2020

Ahoj, chcem sa trocha vyrozprávať, som už dlho doma kvôli koronavirusu, som učiteľka, som v poslednej dobe dosť nervózna, neviem, čo so sebou, lieky beriem ako stále, nič som nemenila ale cítim takú prázdnost, dosť som pribrala, veľmi mi chuti jest, aj z toho som nervózna pred dvoma rokmi som schudla 24 kíl a je to všetko naspäť, ani veľa nejem, len som začala znova pečivo, sladké, proste všetki, čo som pri chudnuti nejedla, vtedy som jedla len jogurt, vločky, ovocie zeleninu, mäso dookola, nič ma nebaví, nič sa mi nechce, ku všetkému sa musím nutit, inak by som bola schopná presediet celý deň, za dávam úlohy žiakom, kontrolujem, aspoň že toto musím robiť, neviem prečo som odrazu taka bez života, premýšľam nad všetkým, asi mam veľa času, tak preto, nie som vo svojej koži

yollanda
4. máj 2020

@esselte ahoj! No z hektickeho života si razom ostala doma. To asi prežíva veľa ľudí čo hovoríš. Každý ma toho už plne zuby. Čo sa týka tvojej váhy, možno aj to sladkénerobi dobre. Ja som začala s jogou. Je fajn keď si zacvicim. Skús na YouTube “YoGO online”. Ja som v tehu pribrala 43 kg. Pár som dala dole, no viac ani za svet. Nejak nejde to. Dosť tym trpim. No radšej psychicky ok a so spekmi

esselte
4. máj 2020

@yollanda aj ja sa musím prinútiť cvičiť, vieš, mam rodinný dom, je tu stále práca, ale nenapĺňa ma to, 17 ročný syn má už veľmi nepotrebuje, manžel je stále v praci a ja len mojim psíkom benjim maltezakom,niekedy som stále upratovala, ale uzz som asi poupratovala všetko a stále dokola, snažím sa robiť ine veci, povysadzala som kvety, upravila dvor, aj tak sa cítim nejako prázdno, neviem, prečo sa to deje, stále som bola optimistks ale toto obdobie ma veľmi vycerpava

slavkasobanska
5. máj 2020

Ahojte kocky no ja mám už 4 deň vyšší tlak aj lieky beriem a stále skáče neviem už z čoho a čo si dať , aj cesnak som začala jesť ci to je fakt počasím , už dlho som to nemala take tlaky v hlave a bolesti

yollanda
5. máj 2020

@slavkasobanska mne išlo včera hlavu rozdrapit