icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sandra2308
19. máj 2020

@esselte Beriem seroxat 40 mg, liečim sa už osem rokov 🙈 Ach jaj, ako to letí.... Súhlasím s tým Janka, tiež som sa s našou chorobou vyrovnala, dá sa s ňou žiť, aj keď tie zlé dni sú ozaj veľmi zlé a máš pocit, že už ti nič nepomôže. Ja ďakujem za to, že lieky existujú a skvalitnuju nám život. A tá naša choroba mi navyše aj niečo dala.

patricia_b
20. máj 2020

@nikolca ahoj, ja som pribrala z liekov 30 kg, jediné čo mi pomohlo bola zmena liekov na iné a postupne kilá idú dole, aj brucho sa mi výrazne zmenšilo, od septembra som dala dole 13 kg a nejakých 9 ešte chcem dať dole.

slavkasobanska
20. máj 2020

@patricia_b ahoj patka no super a ako sa cítiš inak ???

slavkasobanska
20. máj 2020

No kocky ešte kraje s hotovo

nikolca
20. máj 2020

@patricia_b ahoj ja som pribrala asi 40kg boli mi aj lieky menene a kila stale nejdu dole ani vela nezjem snažim sa zdravšie stravovať občas cvičim a aj tak to nejde dole

patricia_b
20. máj 2020

@slavkasobanska ahoj, dobre sa mám, nemôžem si sťažovať, zajtra idem k zubárovi, tak mám trochu strach a v utorok ku psychiatričke, ale inak sa mám dobre

ivett311
20. máj 2020

@kajkag nepomahaju

slavkasobanska
20. máj 2020

@patricia_b to som rada že sa máš už lepšie ....

kajkag
20. máj 2020

@ivett311 aj som si myslela..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
lena70
20. máj 2020

@zobaka Ahoj,náhodou jsem našla tuto diskuzi,dlouhodobě beru AD Argofan/venlafaxinum/.A to,co se děje teď Tobě,se mi stalo po vysazení AD,první 3 měsíce jsem byla docela v pohodě/bylo to přes léto/,ale ten 4.měsíc bez ad začal být mazec!A začalo to právě takhle jako u Tebe,přestala jsem se těšit z věcí,co mě těšily dřív,nešlo mi mít z něčeho radost,postupně se k tomu přidalo uzavírání se doma před komunikací s lidmi.Lidi mě začali vytáčet a to se střídalo s pocitem velkého smutku a zklamání z nich.Chvílema jsem měla pocit,že to snad ani nejsem já.A 5.měsíc bez AD mě začalo zničehonic den po dni stále více bolet na hrudníku a do toho přišly ty stavy....že mě nikdo nemá rád,byla jsem pořád smutnější,plačtivá i když k tomu nebyl reálný důvod.Jako by mi někdo "sebral"životní motor,absolutně bez energie a asi v polovině toho 5.měsíce bez AD se dostavil silný záchvat panické ataky,že jsem skončila u lékaře.A prý to vše bylo z vysazení AD.Takže jsem se musela opět vrátit k braní Argofanu,sice nerada,ale musím,protože vysazení moje tělo nezvládá,takže já se musela smířit s tím,že to budu brát už navždy...

lena70
20. máj 2020

Jinak pro pořádek,já jsem migrenik a Argofan jsem dostala původně od neurologa právě na léčbu migrén.Depresí ani panickými atakami normálně netrpím,ataku mi vyvolalo až to vysazení,měla jsem jenom tu jednu.Jakmile jsem zase začala brát Argofan,tak všechny ty nepříjemné pocity a stavy zmizely,prakticky hned po první tabletě....Tak to je moje zkušenost s AD.Přeji vám všem zde,co tu jste,ať je vám už lépe.....

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
21. máj 2020

@eliska13 ahoj ešte kraje nemám ale tak mesiac ..... teraz mám pauzu lebo asi z toho sa mi točí hlava a tenkú vlnu som mala tak preto tak dlho no chcela som detskú beyby vlnu tak tá je tenká

maki43
21. máj 2020

Ahojte holky nestíham ani písať. V robote stále frmol. Ale som pred menzesom tak tiež nič moc, hlava pobolieva, nervózna som a bez nálady. Dúfam, že to prejde keď ich dostanem. Keď mám poobednú doobeda prelenosim a poobede v robote fungujem.len tieto predkramove stavy mi dávajú zabrať. No čo už vydržíme, musíme sme silné ženy. Vtedy sa cítim aj viac unavená a všetko ma bolí. Tak sa drzkajte. Pa

eliska13
Autor odpoveď zmazal
lena70
21. máj 2020

@eliska13 Migreny mám pořád,tím,že mi nasadily AD,tak jsem musela přestat brát triptany,protože to se dohromady nemůže brát,je tam kontraindikace.Takže na migreny beru indometacin čípky nebo algifen,ale musím vždycky vychytat čas u migrény,tozn.hned na počátku záchvatu.A AD mi defacto nejdou vysadit.A to beru jen tu nejnižší/udržovací/dávku 75mg venlafaxinu.Je mi už hodně přes 40,takže si o to víc připadám kvůli tomu neschopně.jako,že ani nejsem schopná obejít se v životě bez antidepresiv.Možná je to výchovou,pocházím z rodiny,kde každý musel všechno zvládnout sám,prostě si musel dokázat poradit,takže to,že beru AD ví jen můj manžel,jinak nikdo.Jinak jsem někde četla nějakou lékařskou studii,že nejhůře se lidem odvyká od AD právě s obsahem venlafaxinu nebo paroxetinu,takže na tom asi kus pravdy bude.

slavkasobanska
21. máj 2020

@eliska13 vďaka

eliska13
Autor odpoveď zmazal
zobaka
22. máj 2020

@lena70 Ahoj, tak sto si ma nepotesila :( ono to tak vyzera, ze tie 3-4 mesiace je este nejaka hladina serotoninu a potom sa to cele zruti :( ja som uz mala take stavy, ze mi bolo fyzicky zle nonstop a strasne zle spim. Ked si nasadila lieky, mala si opat neziaduce ucinky na zaciatku liecby, alebo uz boli miernejsie? Ja idem skusit to 5 htp a ked nepooze asi mi tiez nic ine neostane,len sa vratit k ad..ale mrzi ma to, 5 rokov som ich brala

miriama11
22. máj 2020

Zienky a bol tu niekto kto vysadil AD a boli mu dobre? Ja ich beriem 3mesiace, ale nie som vyrovnana s tym ze by som ich mala brat do konca zivota.a naviac mi nie je vzdy dobre, hlavne pred a pocas menstruacie.toto sa neda nejako riesit? Nikdy som nebola napr na endokrinologii. Hormony som mala casto zle. Ja si nepridem ako clovek ktory by mal trpiet panikami a uzkostami a napriek tomu sa to deje bez toho aby som to chcela a vedela nejak vnutorne ovplivnit. Teraz cez lieky to je viac menej ok ale ako sa blizi menstruacia tak tomu neviem zabranit.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
maki43
22. máj 2020

@eliska13 moja môžem sa ťa spýtať, Elicea momentálne nie je na trhu bol mi predpísaný Escilopram chcem sa spýtať, koľko trvá než sa Elicea z tela dostane von a začne účinkovať nový liek. Bola dom na tej Elicei cca 8 rokov tak nemám skúsenosti. Ale na mňa celkovo zle pôsobí aj zvyšovanie dávky. Som asi citlivá. Aj ja som skúšala vysádzať ale už by som to neurobila. Ten nový liek berem 14 dní nič také hrozne sa nedeje správam všetko len mám vnútornu nervozitu. Ale môže to robiť aj to, že za 3 dní mám dostať menzes. Poraď moja a potes má. Inak normálne fungujem, len doobeda mám ťažšie. Je mi úzkostlivo a nechce sa mi z postele. Dúfam, keď príde menzes to pominie. Ďakujem pekne 😉

maki43
22. máj 2020

@eliska13 inak užívam 10mg rano

maki43
22. máj 2020

@eliska13 tak zabudla som napísať že tiež sa liečim na štítnu žľazu. A užívam vitamín C, , B 12, D zinok . A probiotiká.

mimiqa
22. máj 2020

Ahojte všetky bambulky ako sa mi máte ja veselo síce chlapa by som nakopala do zadice 😂😅😁🤣

slavkasobanska
22. máj 2020

@mimiqa ahoj ja som taký rozhadzana nejaká , plno myšlienok neviem sa sústrediť , no idem vonku , že to rozchodim

mimiqa
22. máj 2020

@slavkasobanska ja tak mávam pred menzes a úplne ako pitbul som aj 😂😅... Ja už som rezignovala co ma prísť príde inak smer Pezinok 🐵ickaj prechádzka je fajn už som bola 2x...😁

maki43
22. máj 2020

@miriama11 moja ja som taká istá týždeň pred menzesom ako na hupačke. Hore, dole. Buď hlava bolí, kĺby alebo vnútorne nervozna