icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

lena70
22. máj 2020

@zobaka Ahoj,ne neměla jsem už žádné nežádoucí účinky po opětovném nasazení AD.Vůbec nic.Překvapilo mě jak rychle to zabralo.Už je zase 5 let beru a v pohodě.Ani žádné výkyvy nálad nemívám.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
22. máj 2020

@eliska13 ved keď stále to jeho staraj sa za delil že ty si chcela decko staraj sa on chodí do roboty staraj sa stále urážky ako jaajjjj bojím aby som ho nená kopala fakt už 🤣😂😅ja som teraz do varila granatir

lena70
22. máj 2020

@eliska13 Ahoj jsem na tom tak nějak podobně.Co je deprese jsem zjistila až po vysazení AD,jinak jsem depresí nikdy netrpěla a ani netrpím.Též jsem velmi vnímavá k lékům.Když jsem brala ten Argofan poprvé,tak mi lékařka asi na 14dní dávku přechodně zvedla,no to bylo peklo,takže zase snížit na tu nejnižší dávku a na té jsem už 5.rokem.už jsem se smířila,že budu mít léky napořád,no a co.Spousta lidí bere nějaké AD a i o dost mladších než jsem já,vidím to pokaždé v čekárně u lékařky.A do některých lidiček bych to ani neřekla

eliska13
Autor odpoveď zmazal
zobaka
22. máj 2020

@lena70 beries eliceu? ja som brala escitalopram...nepribrala si?..no to je dobre..ze uz si nemala neziaduce, lebo si pamatam, ze to bolo pekle tie 2 mesiace kym zabrali

zobaka
22. máj 2020

Baby ked tu pisete uz o tej menstruacii a hormonoch, tiez to mam tak, tyzden pred menstruaciou som uplne nepouzitelna, depresivna, uzkost taka, ze skrabat steny mozem, ale na to jedine HAK..ale tu som nikdy nebrala a ani nechcem..vidite...hormony, potom dalsie latky ako serotonin, ktory nam chyba...vsetko si s nami robi co chce...telo je jedna velka tovaren..niekde sa to zadrhne a psychika je v prdeli

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
22. máj 2020

@mimiqa aj ja už 2 x vonku no hádam prejde

miriama11
22. máj 2020

@maki43 ahoj aj mne zmenila na escitil, zlozenim presne ako elicea. Aj pribalovy letacik je presne ten isty.no a mna hlava neboli ale som vnutorne nervozna a mam take ako keby zachvaty paniky, minule som si dala fronti a 10minut potom mi zacali brunit usta aj ruky a strasne zle mi prislo, normalne sa ho bojim zobrat.

miriama11
22. máj 2020

@eliska13 podla mna to neni normalne.nikdy som to nemala a od minuleho roka sa s tym trapim kazdy mesiac.ale urcite to bolo ovela ovela horsie ked som nemala lieky ale aj tak, potom na to stale musim mysliet a zamyslat sa nad tym.a ja nie som velmi precitliveli typ cloveka ale toto ma dost trapi.

miriama11
22. máj 2020

@zobaka ano ja som si povedala ze aj hak vyskusam ked bude treba, zatial som si kupila pupalkovy olej , som zvedava ci to daco spravi, pojedam magneziun aj b6tku.neviem co este viac by som mohla, zacala som cvicit..snazim sa o cosi lepsie stravovat a aj tak citim ze to nie je ok.napriklad ja aj rano ked si dam tabletku tak citim ze som si ju dala, mam pocit jakeby som si hrkla.

mimiqa
22. máj 2020

@slavkasobanska už lepšie????

slavkasobanska
22. máj 2020

@mimiqa ahoj už áno , musím sa trochu vyvetrať a usporiadať si či je pre mna dôležité a čo nie , dosť má suseda navštevovala a stále len o rakovine rozpráva jej priateľ dostal a to nie je dobre pre mna ,,každý deň počúvať ani ho nepoznám a vyčerpávajúce má take veci

mimiqa
22. máj 2020

@slavkasobanska to je negatívne veru... Počúvaj ju že ju nepočúva 😁

slavkasobanska
22. máj 2020

@mimiqa to sa nedá ale už jej poviem že mi to vadí

mimiqa
22. máj 2020

@slavkasobanska povedz v kľude že nechceš to. Počúvať a hotofka

lena70
22. máj 2020

@zobaka Ne neberu eliceu,ale argofan.jiná AD jsem nikdy nebrala.

lena70
22. máj 2020

Jinak bych vám tady na foru chtěla moc poděkovat za vaše odpovědi.Jsem ráda,že jsem vaši diskuzi objevila a mám se kde svěřit.

maki43
23. máj 2020

@zobaka no aj u mna uz je to dva tyzdne nijake. a este pred menzesom na paradu. ja v praci holky do 14 hod., nez sa urobi dezinfekcia tak hned 15 hod. krasny den za nami. a ked sa mi nebude nic chciet a bude prsat, hajde oddychovat. zajtra volno a v pondelok, utorok dovolenka. musim nabrat sily, lebo to takto taham uz dva a pol mesiaca v blazninci v potravinach tak si to viete predstavit. keby aspon slniecko bolo. joj. toto pochmurne pocasie nemusim. no moja a akolko si bojovala s prechodom na nove lieky/ hlavne ze som bola upozornena, ze to nic nebude so mnou robit. ale vnutorny nepokoj mam stale.

maki43
23. máj 2020

@eliska13 nebude to viac len 10 mg

eliska13
Autor odpoveď zmazal
maki43
23. máj 2020

@eliska13 holky je to možné, že to pred tým menzesom takto s nami máva? veď to je des. ja už neviem, či sa prechod blíži, chvílu teplo, chvílu zima, do toho pocit do revu do toho by som sa hádala no strašné. Pittbul je prd oproti mne 😀

eliska13
Autor odpoveď zmazal
maki43
23. máj 2020

@eliska13 presne moja stale blaznia a konca to nema. takze tiez pracujes v potravinach, tak sme na jednej lodi.

maki43
23. máj 2020

@eliska13 mala som 45. tak je to dost mozne. aj mne v noci teplo ze cele tricko spotene.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
maki43
23. máj 2020

@eliska13 no uzasne a to nase mamy zazivali okolo 50 tich rokoch. akosi sa to posuva cele.

maki43
23. máj 2020

ja este pol hodku a fajront. hura