Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 Ahoj jsem na tom tak nějak podobně.Co je deprese jsem zjistila až po vysazení AD,jinak jsem depresí nikdy netrpěla a ani netrpím.Též jsem velmi vnímavá k lékům.Když jsem brala ten Argofan poprvé,tak mi lékařka asi na 14dní dávku přechodně zvedla,no to bylo peklo,takže zase snížit na tu nejnižší dávku a na té jsem už 5.rokem.už jsem se smířila,že budu mít léky napořád,no a co.Spousta lidí bere nějaké AD a i o dost mladších než jsem já,vidím to pokaždé v čekárně u lékařky.A do některých lidiček bych to ani neřekla
Baby ked tu pisete uz o tej menstruacii a hormonoch, tiez to mam tak, tyzden pred menstruaciou som uplne nepouzitelna, depresivna, uzkost taka, ze skrabat steny mozem, ale na to jedine HAK..ale tu som nikdy nebrala a ani nechcem..vidite...hormony, potom dalsie latky ako serotonin, ktory nam chyba...vsetko si s nami robi co chce...telo je jedna velka tovaren..niekde sa to zadrhne a psychika je v prdeli
@mimiqa aj ja už 2 x vonku no hádam prejde
@maki43 ahoj aj mne zmenila na escitil, zlozenim presne ako elicea. Aj pribalovy letacik je presne ten isty.no a mna hlava neboli ale som vnutorne nervozna a mam take ako keby zachvaty paniky, minule som si dala fronti a 10minut potom mi zacali brunit usta aj ruky a strasne zle mi prislo, normalne sa ho bojim zobrat.
@eliska13 podla mna to neni normalne.nikdy som to nemala a od minuleho roka sa s tym trapim kazdy mesiac.ale urcite to bolo ovela ovela horsie ked som nemala lieky ale aj tak, potom na to stale musim mysliet a zamyslat sa nad tym.a ja nie som velmi precitliveli typ cloveka ale toto ma dost trapi.
@zobaka ano ja som si povedala ze aj hak vyskusam ked bude treba, zatial som si kupila pupalkovy olej , som zvedava ci to daco spravi, pojedam magneziun aj b6tku.neviem co este viac by som mohla, zacala som cvicit..snazim sa o cosi lepsie stravovat a aj tak citim ze to nie je ok.napriklad ja aj rano ked si dam tabletku tak citim ze som si ju dala, mam pocit jakeby som si hrkla.
@slavkasobanska už lepšie????
@mimiqa ahoj už áno , musím sa trochu vyvetrať a usporiadať si či je pre mna dôležité a čo nie , dosť má suseda navštevovala a stále len o rakovine rozpráva jej priateľ dostal a to nie je dobre pre mna ,,každý deň počúvať ani ho nepoznám a vyčerpávajúce má take veci
@slavkasobanska to je negatívne veru... Počúvaj ju že ju nepočúva 😁
@mimiqa to sa nedá ale už jej poviem že mi to vadí
@slavkasobanska povedz v kľude že nechceš to. Počúvať a hotofka
Jinak bych vám tady na foru chtěla moc poděkovat za vaše odpovědi.Jsem ráda,že jsem vaši diskuzi objevila a mám se kde svěřit.
@zobaka no aj u mna uz je to dva tyzdne nijake. a este pred menzesom na paradu. ja v praci holky do 14 hod., nez sa urobi dezinfekcia tak hned 15 hod. krasny den za nami. a ked sa mi nebude nic chciet a bude prsat, hajde oddychovat. zajtra volno a v pondelok, utorok dovolenka. musim nabrat sily, lebo to takto taham uz dva a pol mesiaca v blazninci v potravinach tak si to viete predstavit. keby aspon slniecko bolo. joj. toto pochmurne pocasie nemusim. no moja a akolko si bojovala s prechodom na nove lieky/ hlavne ze som bola upozornena, ze to nic nebude so mnou robit. ale vnutorny nepokoj mam stale.
ja este pol hodku a fajront. hura

@zobaka Ahoj,ne neměla jsem už žádné nežádoucí účinky po opětovném nasazení AD.Vůbec nic.Překvapilo mě jak rychle to zabralo.Už je zase 5 let beru a v pohodě.Ani žádné výkyvy nálad nemívám.