icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
23. máj 2020

Ach baby, ja som si teda dala, po dlhom čase asi 8 rokov som sa pripiila z domácej slivovice, veľa toho nebolo, ale bola silná a na druhy deň, včera, so myslela, že umriem, cely deň opica a to poriadna, preto som ad zobrala až poobede, dnes ráno ešte v posteli, atak, ale riadny, triaška, zle, veď to poznáte, tak som sa prinútila vstať a keďže mam doma injekcie apaurin, švagriná mi jednu pichla, doteraz som spala, teraz znova sprcha a moje prvé jedlo po dvoch dňoch, kuracia polievka, môžu si ľudia vravieť, čo chcú, už nevypijem ani hlt ničoho, aj lekárka mi dovolila pohár vínka, ale nič, proste nič, myslite, ze sa mi to spraví? Už je lepšie, ale žalúdok a hlava ešte nie je bohviečo, poraďte, čo robiť, v pondelok idem do práce, dik za každú radu

sandra2308
23. máj 2020

@esselte Jani, podľa mňa je to otázka dvoch dní a zase ti bude dobre. Ja som si počas corony dávala aj častejšie 🙈, nič mi nebolo, ani na druhý deň. Aj som pila veľa kávy a v pohode. Až teraz pred dvomi týždňami sa mi poriadne pohorsilo a myslím, že je to z toho, čo som do seba dávala a koľko. Tak som sa poučila a už nebudem. Dnes mi je konečne že super, bez úzkosti, ale už dosť. Cigarety, alkohol a káva vedia úzkosť vyvolať, alebo zhoršiť. Takže nič si z toho nerob, v pondelok budeš o.. K😉

slavkasobanska
23. máj 2020

Ahojte deka hotová , a dcéra si kúpila malého krokodíla a vraj nevyrastie veľa aj tak choré

slavkasobanska
23. máj 2020

Krokodíl danndy

esselte
23. máj 2020

@sandra2308 ďakujem ti za povzbudenie, už he o trocha lepšie, len som malo jedla, ešte šťastie, že mám švagrinu zdravotnú sestru, vzala som teraz polku lexaurinu a zajtra mi zas pichne apaurin, aby som do pondelka bola ok

esselte
23. máj 2020

@sandra2308 ja už tiež nevypijem ani kvapku, a čo si brala, aby sa to ukludnilo?

sandra2308
23. máj 2020

@esselte pár dní som si dávala neur, už keď to bolo kritické..... Ale neviem si predstaviť v takých stavoch ísť do práce

esselte
23. máj 2020

@sandra2308 chvalabohu, ešte bez deti, oni prídu až 1.6,tak verím, že len sa dohodneme, čo s ako

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
23. máj 2020

@eliska13 no, to som si dala, už to viac neurobím, mam ponaučenie pokazený žalúdok a strach uribili svoje

lena70
23. máj 2020

@slavkasobanska Moc krásná deka,ta se povedla.Jste šikovná.

esselte
24. máj 2020

Baby je mi hrozne zle, vôbec to neprechádza, bojím sa, že to ani tak skoro neprejde, ležím v posteli, trasiem sa, raz teplo, raz horúco, hrozne mi je, neviem, čo mám robiť a ešte aj pocit na vracanie, ako na začiatku toho všetkého, bojím sa, že zomriem

ivcam2
24. máj 2020

@esselte nezomries moja, teda raz urcite ale nie teraz. Ty uz potrebujes ist surne medzi ludi Jani. Daj si ukludnovak a pusti dobry film. Lahko sa hovori, tazko robi ale skus.

slavkasobanska
24. máj 2020

@lena70 ďakujem pekne

slavkasobanska
24. máj 2020

@esselte ahoj nezomries neboj to si tie naše stavy take. .... nejako si skús zamestnať myseľ prejde to

esselte
24. máj 2020

Volala som s kamoškou psychiatrickou, tak ze SOI mam dat pichnúť apaurin teraz aj večer, zas ráno a večer, kým nebude lepšie, do práce takto nemôžem ísť, už som oznámila, deti idú až 1.6,verim,ze dovtedy budem môcť ist

esselte
24. máj 2020

Veľmi sa bojím už mi dlho takto hnusne nebolo a 7.6 ma čaká synova birmovka, ako to všetko zvládnem, už som aj plakala ako diva

ivka185
24. máj 2020

@esselte neboj dovtedy ti bude dobre a zvladnes birmovku v pohode, ja som sa tiez bala kef sa daco malo diat a dala som uz aj statnice obom detom a teraz ma caka dcerina svadba, tiez su tam obavy ako to fam, ale co ine my ostava musim ,kto jej urobi svadbu, takze tak musim si povedat zvladnem to a hotovo. Ta aj ty si povedz dam to, musim to dat a das to.Neboj take stavy ze raz je dobre raz horsie mame tu myslim skoro kazda, ale prejde to a ideme dalej.🥰

esselte
24. máj 2020

@slavkasobanska vieš, keď ja som stále sama, syn má svoje záujmy, manžel nie je doma, majú veľa prace a ja som na to sama, nemá ma ani kto objať, teda švagriná ma ráno objala, aj som si poplakala

esselte
24. máj 2020

Aj vám je niekedy tak, že prelezite celý deň a nič sa vám nechce, ani pohnut

lena70
24. máj 2020

@esselte Neboj se nezemřeš,to je jenom takový POCIT a ten za chvilku odezní.Já občas mívám silný pocit,že se něco strašného stane mým nejbližším,pokud jim hned teď nezavolám,prostě takové nutkání,velký vnitřní neklid.To se musím rychle chytit něčeho pevného..rohu stolu,madla,větve stromu/venku/a silně stisknout a chvíli počkat až to odezníPostupně jsem se naučila to zvládnout a nikomu hlavně nevolat,jelikož to je jen v mé hlavě a je to jen POCIT....Ale to chce čas a hlavně pokud se pak ty stavy opakují,tak Tě samotnou napadne nějaká strategie,jak to zvládat,tělo není hloupé.A jde o to,že jakmile k tomu svému stavu zaujmeš nějaký postoj,tak už Tě to tolik nevyděsí,jako když je to poprvé.Musíš si trpělivě opakovat ...je to jen v mé hlavě,jenom takový můj pocit,který nemá s realitou nic společného.A věř tomu,že spousta lidí mívá čas od času takové pocity také,jen to třeba nevnímají tak silně.Takže hlavu vzhůru,něčeho se pevně chyť řekni si...to zvládnu,zas to bude dobré.Napadlo mě,jestli to u Tebe nemůže být nahromaděný stres posledních měsíců..Tak snad jsem Ti alespoň nějak pomohla.

lena70
24. máj 2020

@esselte Zkus se přinutit vstát a jít ven do přírody,tady musíš začít sama od sebe,vím je to těžké,ale jenom to zkus.Venku je život,zpívají ptáci,všechno kvete,pro všechny,i pro Tebe.Příroda už se na Tebe venku těší.Mě teď po ránu vytáhne na nohy vždycky práce ve sklenících,pletí,setí zeleniny a květin neb máme větší zahradu a vím,že to za mě nikdo jiný neudělá a říkám si,že ty kytičky na mě čekají.Svým dospělým dětem jsem tu"svou" práci už dávno odevzdala,vylétli z hnízda už před lety a ozvou se jen občas.A ta zahrádka je taková věčná,vždy se Ti za Tvoji péči odvděčí krásou,vůní a užitkem...Držím Ti pěsti ať to jde i Tobě..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
24. máj 2020

Ďakujem vám všetkým za povzbudenie, doteraz som se páľa od toho apaurin, trocha je lepšie, ale ešte nie to prave, som slaba, zjedla som konečne aspoň polievku na obed, dúfam, že to všetko prejde a všetci mi chcú pomáhať, že ak by to trvalo dlhšie, tak si nemám robiť starosti s birmovkou, oni mi pomôžu, švagriná aj kamošky, spojilo sa mi veľa vecí, po prvé som nepočítala, že ešte pôjdeme do prace, po druhé, že bude birmovka, lebo sa mala prekladať, po ďalšie, že som si vypila a nie som zvyknutá a po ďalšie, že mám menzes presne v tomto období, potrebujem slová dobrých ľudí, povzbudenie a trocha optimizmu, ale verím, že keby ma nič necakalo a bola by som naďalej doma, prešlo by to skôr

esselte
24. máj 2020

@lena70 ďakujem ti veľmi pekne, veď si vravím, že to prejde, večer je už dobre a ráno to príde znova, najhoršie je ráno,

esselte
24. máj 2020

@ivka185 ale mávaš tiež také pocity ako ja, triaška, zmeny teploty, pocit na vracanie,? Ako to rýchlo zvládnuť?

esselte
24. máj 2020

@ivcam2 dik, poriadne som sa teraz vyspala po apaurine, len ma trocha boli hlava, ale do prace zajtra nejdem, to ešte nedám, veď deti ešte nebudú a riaditeľ je super, povedal, že sa mám liečiť a ne riešiť

esselte
24. máj 2020

@sandra2308 ved ani do tej prace zajtra nejdem, nezvládnem to