icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
ivka185
24. máj 2020

@esselte nie triasku ani zmeny teploty nemam, ani pocit na zvracanie ja len hned dostanem strach ze mi bude zle ze odpadnem, pocit ze odpadnem a vtedy nastupi nervozita a radsej sa ku mne ani neozyvat, ale vies kazda sme ina a aj ine priznaky mame, ale si myslim ze kazda s niecim bojujeme.Ale zas ja sa do prace tesim, uz konecne medzi ludi a rychlejsie ide cas ,nemam tolko casu mysliet na chorobu.

esselte
24. máj 2020

@eliska13 my sme mali ísť už zajtra, verím ze kým pôjdu aj deti, budem ok

esselte
24. máj 2020

@ivka185 ty si tiež učiteľka?

ivka185
24. máj 2020

@esselte nie ja pracujem jak veduca skolskej jedalne.

sandra2308
24. máj 2020

@esselte Jani mne takto bolo posledné dva, tri týždne. Každé ráno presne to, čo píšeš, mala som pocit, že som na úplnom začiatku 🙈 Ale nestalo sa mi to prvý krát, aj tak sa stále vystrasim a mam pocit, že sa to už nikdy neskončí. No skončí a stále, ako príde, tak aj odíde, presne ako písala Eliška🙂 Ráno si daj rivotril, budeš mať lepší deň. Ja by som to bez neurolu nedala. URČITE TO PREJDE

slavkasobanska
24. máj 2020

@esselte ja som tiež sama poznám to

esselte
24. máj 2020

Baby, už mi je celkom fajn, až sa bojím ísť spať, aby ráno nebolo zle, prečo je vlastne večer už fajn a ráno je to tu znova?

ivcam2
24. máj 2020

@esselte ako Jani ? Lepsie ?

esselte
24. máj 2020

@ivcam2 to je zaujímavé, že poobede bolo ešte divne ale večer už úplne ok, ja to nechápem, prečo je ráno vždy zle

yollanda
24. máj 2020

@esselte typické pre depku. Vždy večer som si lihala s tym že ráno bude fajn...

lena70
24. máj 2020

@esselte Nemáš zač.Ráda jsem Ti pomohla alespoň slovem.Co zkusit nějaký bylinkový čaj,třeba meduňku.Stavy úzkosti a nepohody ještě potlačuje skořice,dej si 1-2 lžičky do jogurtu,nebo kurkumy/koření-mletá kurkuma/.Já si dělám každé ráno čaj z nastrouhaného kořene zázvoru,krásně to prohřeje tělo a hned je mi lépe.Nebo si do kávy přidávám jednu lžičku kurkumy či mletého kardamomu.Zlepšuje náladu i hřebíček,vložíš do úst a pomalu rozkousáváš,funguje to skvěle.

lena70
24. máj 2020

@eliska13 Děkuji moc.Já mám zase hrozně ráda slovenský jazyk,možná je to tím,že babička pocházela z Púchova.Byla to matka mého táty,takže jako dítě jsem slovenštinu občas slýchávala při návštěvách u ní.

esselte
25. máj 2020

Ahoj, tak ráno bol ešte atak, švagriná mi bola pichnúť apaurin a nejako to ešte neprechádza, vstala som skôr, neostala som ležať v posteli, dala som do práčky ale myslela som, že to už dnes bude lepšie, bojim sa, že toto tak skoro neprejde, teraz to je asi na dlhšie, myslela som ráno, že už lepšie, ale pred chvíľkou ďalší atak a to mam v sebe apaurin

slavkasobanska
25. máj 2020

@esselte ahoj a z čoho ti je tak zle ?? Ja tiež nie som úplne oki , no snažím sa myslieť pozitívne vždy to nejde , dnes mám terapiu zase tak uvidím

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
25. máj 2020

@esselte to sú u depresii normálne rana sú najhoršie večer super u mna tak isto to sú ranné pesima

esselte
25. máj 2020

@eliska13 áno, presne, vystrašila som sa, keď mi začalo byť zlé po tom alkohole, hoci so vypila len trocha, k tomu som mala menzes, bola som na túre, zjedla som opekane spekačky, slaninu a na to slivovicu, začalo to bolesťou žalúdka a hneď na to panika

esselte
25. máj 2020

@slavkasobanska včera večer mi bolo úplne faj, bola som hore do 22.30, ráno zas atak, ale už nie taký silný ako predošlý deň boli ma žalúdok a asi aj to k tomu prispelo, už nevypijem ani kvapku, ak by predo mnou ľudia klakali

esselte
25. máj 2020

Baby tento čaj asi nie, ze

esselte
25. máj 2020

Baby, nemáte náhodou doma rivotril a neužívajte ho? Lekárka mi povedala, že ak ešte mam, je pre mňa na prechodné obdobie naj

ariana171288
25. máj 2020

Ahojte baby dlho som tu nebola.... Mam sa v celku dobre ale čo je u mňa zle a chcem sa vás nato spýtať bola som u psychologicky v marci a pripojila m na počítač chcela zistiť ci viem správne dychat a vôbec dýcham plytko tak mi povedala ze mam trénovať dýchanie a dala mi termín na dnes a zase mi vislo to isté dýchanie plytke😪som zúfalá neviem ako správne dychat co mam robiť mate to aj vy?

slavkasobanska
25. máj 2020

@ariana171288 ahoj a neukázala ti ako správne dýchať ?? To by mala mna to naučili psychológovia na hospitalizácii tam smd to trénovali a už to viem

esselte
25. máj 2020

Baby, teraz je fajn, cely deň sa to dalo, najhoršie je ráno, najradšej by som ani nešla spat, uvidíme zajtra

esselte
26. máj 2020

Ahoj, tak dnes ráno bez ataku, ale neteším sa, ani ne chválim, lebo sa to môže vrátiť, beriem 2 krát denne injekcie apaurin, paretin mi zvýšila o pol tabletky, ak by bolo zle, tak si mam dat niečo na ukludnenie ešte, uvidíme, dúfam, že už bude lepšie

esselte
26. máj 2020

Nechápem, prečo rivitril v Čechách je a u nás nie, mne pomáhal najlepšie, chvalabohu, mam ešte trocha starých zásob, lebo som ho stále nebrala, ale míňajú sa a teraz by som ho potrebovala, no nič, budem musieť skúsiť niečo iné, kým sa znova dostanem do formy, čo verím ze bude skoro, prepáčte, že toľko vypisujem, ale nechápem, prečo sa mi to vráti v najnevhodnejsej situácii

slavkasobanska
26. máj 2020

@esselte ahoj ja to chápem aj ja som brala na spanie rivotril no zmenila mi keďže už neboli tiež som zháňala lebo dobre mi robili

esselte
26. máj 2020

@slavkasobanska aj mne, asi najlepší bol rivitril, mam ešte kvapky a potom koniec, škoda, ale na Čechách sa dajú kúpiť v lekarni

esselte
26. máj 2020

@lena70 ahoj, ty bývaš na Slovensku? Chcela som sa spýtať, či nemáš možnosť zohnať rivotril lebo na Čechách sa ešte dá kúpiť v lekárni, mam ešte niečo zo zásob, keď som nebrala, ale rivotril mi fakt robí najlepšie, ak mám ataky

ariana171288
26. máj 2020

@slavkasobanska povedala ale aj keď som mala podľa nej dýchať tak som sa jednoducho tak nenadychla😪