icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
26. máj 2020

Mam pocit, že mi už stačí iba razz denne apaurin, som až velmi utlmena

lena70
26. máj 2020

@esselte Ahoj,ne žiji v severních Čechách.Prosím Tě na rivotril velký pozor,patří mezi benzodiazepiny a na těch může vzniknout závislost!Měl by se brát co nejkratší dobu a pak vysadit a přejít na jinou lékovou řadu.

esselte
26. máj 2020

@lena70 ja viem, ale ja užívam iba polku z 0, 25 mg, takže minimum, ale ak je príliš zzle, pomáha mi naj

zobaka
26. máj 2020

@lena70 tak mam naspat ad, kym sa mi stav a okolnosti nezlepsia, hned ako vyriesim svoj problem mozem ich vysadit, ale mam si ich nechat aspon 4 mesiace, zatial minimalnu davku, dnes som si vzala prvu od februara a modlim sa, nech nie je nastup taky drsny ak pri nasadzani, lebo to bola doslova očista, dr. vravela, ze by to uz take divoke nemalo byt, tak dufam

lena70
26. máj 2020

@zobaka Tak uvidíš,snad už to bude jen lepší,držím Ti palečky.👍🍀

ivett311
26. máj 2020

Aj vy máte teraz zle dni?? Som vkuse unavená nervózna 😌

bubu62
26. máj 2020

@ivett311 u mňa pod chvilou🤣,dnes som minimalizovala kuchyňu pol kuchyne som vyhodila😂.

zobaka
26. máj 2020

@lena70 no asi to az take lahke nebude, dnes som uz mala palenie po tele a nastup panickeho ataku po cca 3 hodinach od vzatia tbl, tak ma to vycerpalo, ze ma drvi zima, ale nic ine ako vydrzat mi neostava... akurat rozmyslam, ci som predsa len nemala vyskusat ten 5 HTP alebo Depres

kajkag
26. máj 2020

Zienky v posledné dni ma bolí stále hlava, niekedy si dám tabletku, ale nie vždy. Boli ma čelo, ale aj vzadu z krčnej chrbtice...aj teraz ma pobolieva...dnes sa mi vyhodil herpes na nose, asi mám oalabenu imunitu...Boli aj vás takto hlava?

ariana171288
26. máj 2020

@eliska13 okí to by bolo super a dakujeeeem moc ja cvičím každé ráno 5 Tibeťanov a psychologička mi povedala aby som začala behavat alebo rýchlu chodzu🤷‍♀️

slavkasobanska
27. máj 2020

@kajkag ahoj mna veľmi často boli hlava

slavkasobanska
27. máj 2020

@ivett311 ja trochu ale snažím sa niečo robiť aby som na to nemyslela

bubu62
27. máj 2020

@kajkag casto,ja som už vyradila,kadečo z jedálnička.

esselte
27. máj 2020

@kajkag aj mňa boli teraz často hlava, včera som musela vziať kvapky, lebo celý deň ma bolela, to je to počasie vonku, tie zmeny

esselte
27. máj 2020

Ahoj, ja už celkom fajn, dnes zatiaľ bez ataku, navarila som, poupratovala som, posadila kvety, dala 4 krát do práčky, verím, že to pôjde k lepšiemu, lekárka mi kázala vybrať všetky injekcie, že ma to potom nakopne

kajkag
27. máj 2020

@bubu62 a čo si také vyradila? No dnes ma nastastie nebola hlava

esselte
28. máj 2020

Baby ahoj, dnes idem do prace, som zvedavá držte prsty, dik

mm103
28. máj 2020

Ahoj kocky kamoska uziva brintellix mate s nim dobre skusenosti na uzkost?ako vam zaberal?dakujem..

slavkasobanska
28. máj 2020

@mm103 ahoj ja som ho brala dlhšie , je to nivy s dobrý liek , ns začiatku mi nebolo dobre no preslo

mm103
28. máj 2020

@slavkasobanska a uzivas ho doteraz?

ivett311
28. máj 2020

@mm103 ja ho beriem viac ako rok. Momentálne mám výkyvy ale je dobrý liek ma malo vedľajších účinkov

slavkasobanska
28. máj 2020

@mm103 vieš čo už nie , ja som k alvente brintélix mala keď mi bolo veľmi zle už SIM len na alvente

mm103
28. máj 2020

@slavkasobanska a ako ti je teraz Slavka kedysi sme pisali ale dlho som tu nebola 😊

daniela123321
28. máj 2020

@mm103 Ahoj, ako sa máš? 😊

bubu62
29. máj 2020

@kajkag napr.kavu,už len Caro,bielu múku, mliečne.ked ťa bolí hlava nonstop,tak asi je niečo zle a ešte keď si dám xanax.

mm103
29. máj 2020

@daniela123321 ahoj dani no ako kedy raz lepsie raz horsie,stale uzivam lieky a riesim kedy budem mat konecne to druhe 😁 a ty ako?

sahenka
29. máj 2020

Ahojte kočky, není tu medzi vami nejaká tehulka, alebo máte skúsenosti s uzkostami v tehotenstve? Ja som na začiatku a cítim sa strašne. V noci sa budim, strach, úzkosť, myšlienky 🙁 aj cez deň mi je nafigu, do toho ešte nechutenstvo, žalúdok ako na vode.. lieky neberiem, brala som asi dva roky dozadu, potom bolo v pohode, no a teraz som bola dlho doma kôli korone a už som sa začínala cítiť tak nie fajn ale teraz ako som zistila že som tehu tak je to ešte horšie....

eliska13
Autor odpoveď zmazal
sahenka
29. máj 2020

@eliska13 skúsim to, mám aj terapie online raz do týždňa ale je to dosť silné. Dávam si magnezko a B1 zatiaľ čo viem že môžem, a ešte do toho tie nevoľnosti, nechuť do jedla tak som úplne vystavena 😓