icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
1. júl 2020

@kandrea lieky ešte ten účinok majú aj mesiac si ôk... Prvý krát keď som vysadila do mesiaca sa mi stavy vrátili.. Teraz klop. Klop sa to dá.. No veľa čítam.. Cvičím a syn dáva zabrať tak není čas depkovat 😂a vysadila tak ze som ich prestala brat

eliska13
Autor odpoveď zmazal
lumma
1. júl 2020

Ahojte baby, poraďte prosím dobrého psychológa v BA, moja psychiatrička mi naposledy odporúčila terapie. Ďakujem

slavkasobanska
2. júl 2020

@eliska13 vieš čo áno cítim sa inak , ešte to nie je ono ale je zo lepšie , inak vnímam veci okolo seba a hneď tak nestresujem

patricia_b
2. júl 2020

@lumma ja ti môžem odporúčiť, ku ktorej som chodila, celkom spokojná som bola s terapiami, keď tak viem do ip poslať podrobnosti.

maki43
3. júl 2020

Ahojte holky no ako sa máte? mna pobolieva často hlava. No dva mesiace bez menzesu, tak som išla na injekciu a prišiel. a teraz mi končí takže hlava ma bolí. Od dnes som navýšila Ad momentálne beriem Escitalopram Teva 10 mg zvýšila som si o polovičku, nakoľko sa cítim, že nie som ok. takže idem do prechodu mi povedal pan doktor, tak stavy budu asi všelijake. Máte s tým niektorá skúsenosti, že Vám doktorka navýšila?

maki43
3. júl 2020

@zobaka presne aj u mna, než zabrali to bolo niečo. Tiež mi zmenila Eliceu na escitalopram

tuzobnik
3. júl 2020

@maki43 Elicea a escitalopram je to isté!

esselte
3. júl 2020

Ahoj, zistila som, že mi normálne chyba môj chlap, chodí teraz na víkendy na služobkky, som z toho smutná, lebo som sama, syn vo svojej izbe, veď ma 17,ešte že mám psa a teraz aj malú mačičku, keď som v kolektíve medzi ľuďmi, je mii lepšie, doma mi je otupno, dookola to isté, upratovanie, varenie, pranie, záhradka, prechádzka so psom a dookola viac mi vyhovuje, ak sa okolo mňa niečo deje, zas mame prázdniny, ešte by som radšej chodila do prace, musím si nájsť nejakú záľubu, ale neviem čo, už ani telka ma nebaví, radšej som von na terase, v práci mám super kamošku, veľmi sme si sadli, na smejeme sa, sme spolu rady, teraz zas doma a ešte ani dovolenka žiadna, na Slovensku je už pomaly všetko obsadene a drahšie ako v zahraničí, potrebovali by sme dokončiť terasu, chodníky dúfam, že manžel vezme dovolenku a niečo aspoň spravíme, ešte ma čakajú okolo 15.7 voľby v škole, z toho som tiež nejaká nervózna, aj vám je tak, keď nemáte do čoho pichnúť?

sylvia30
4. júl 2020

@esselte ahoj, ja som tiež taká kvočka, najradšej mám muža a rodinu pri sebe. Máme s mužom spoločné záujmy, takže veľa vecí robíme spolu, ja som tiež rada, keď je doma.
Deti sa už pri nás veľmi nezdrziavaju, starší je už dospelý, čiže veľa času trávi s kamošmi a mladšia 14-ka, je buď zasita v izbe alebo vonku so spolužiačkami. Takže ťa úplne chápem, som na Tom rovnako.
Aj mne najlepšie robí stereotyp- práca, domácnosť, koníčky, vtedy nemám čas rozmýšľať nad blbostami. Keď boli Corona opatrenia, tak som si hovorila, že chvalabohu chodím do roboty, neviem, čo by som robila doma.

bubu62
4. júl 2020

@sylvia30
@esselte ja som ten opačný typ😂,ja najradšej doma,som už skoro rok na PN a vôbec mi ľudia nechýbajú.

maki43
4. júl 2020

@tuzobnik ja viem, ze je to to iste. ale som asi velmi citliva na lieky a pocitila som to, ze su to ine.

slavkasobanska
4. júl 2020

@bubu62 ahojte ja som tiež taká čím SIM staršia , tým viac mi vyhovuje samota ,ale nesmiem sa izolovať lebo spadnrm zase dolu .ale občas je to super

dika
4. júl 2020

@esselte ja sa nemozem nudit inak je to cele zle so mnou....tiez nemam rada stereotyp ten ma ubija a potom riesim somariny zbytocne..

esselte
5. júl 2020

Mne teda vôbec nevyhovuje samota, potom stále myslím na hlúposti, mam rada okolo seba ľudí, nedávno boli prázdniny, kvôli koribe, no, teda nie obyčajne prázdniny, aspoň som zadávala a kontrolovala úlohy, teraz zas prázdniny a ani sa nedá ísť k moru, teda aspoň zatiaľ, ja zbožňujem slnko, more, odpočinok pri vode, budd mi to chýbať, včera som strávila deň ráno upratovaním, poobede v nákupných centrách so švagrinou a neterkou, bolo to fajn, nebola som sama, dnes už príde manžel a hlásia krásne počasie, tak si lahnem na lehátko a budem relaxovať, uvidíme, ako tie prázdniny zvládnem, mala by som si nájsť nejakú záľubu

sylvia30
5. júl 2020

@esselte čo keby si skúsila nejaký šport? beh, bicykel, alebo doma tabatu, kardio?

esselte
5. júl 2020

@sylvia30 musím niečo, síce mam plány, potrebujeme dokončiť terasu, ale ten môj muž je tiež furt preč, v práci do 18.00,musim vybaviť nejakú firmu a položiť dlažbu, aby som mala náplň, začnem cvičiť, už musím niečo začať robiť, mame rodinný dom, tu je stále čo robiť, ale ja by som niečo také len pre seba, pre zábavu a nie to, čo musím

lukasko12
5. júl 2020

@esselte moj muz robi perfektny obklad

esselte
6. júl 2020

@lukasko12 a kde bývaš?

lukasko12
7. júl 2020

@esselte okolie Nr

esselte
8. júl 2020

@lukasko12 to je ďaleko, ale dik

slavkasobanska
9. júl 2020

Ahojte kočky ako sa máte ?? Ja ako tak dobre , dnes idem na kontrolu ku psychiatricke ,ale asi nič mi nebude meniť možno na spanie uvidím a idem si kúpiť vlnu budem si hackovat kabelku ,,,, papa

slavkasobanska
9. júl 2020

Ahojte no dnes na kontrole mi vysadila valdofaxan večerný , že dobre vyzerám že vidno že na sebe pracujem len ten spánok mám zapisovať že prídeme na to prečo to mám také kolísavé inak oki , bola som nakupovať môžem robiť kabelku alr až zajtra dajako má hlava bolí teraz pa pa

tuzobnik
9. júl 2020

@slavkasobanska Ahoj Slávka. Ako na teba účinkoval VALDOXAN. Mne ho chce lekárka nasadiť.

slavkasobanska
9. júl 2020

@tuzobnik ahoj ja od jesene do leta beriem stále 2 tabletky teraz iba jednu a som Max spokojná už ho beriem dlho a vracia že je to veľmi dobrý liek ja osobne som veľmi spokojná

tuzobnik
9. júl 2020

@slavkasobanska A berieš okrem Valdoxanu aj iné ad?

slavkasobanska
10. júl 2020

@tuzobnik áno ráno a obed alventa a večer protiaden

kajkag
11. júl 2020

Ahojte zienky, od utorka už neuzivam Ansilan, včera už prvé abstaky, čo je horšie, niečo na mňa lezie, celé telo ma bolí, hrdlo pali, cítim sa nemožné. Boli ma na hrudi i na chrbte. Co Vám pomaha, keď na Vás niečo lezie??

esselte
12. júl 2020

Ahoj, no voľby sa blížia, už iba 2 a pol dna, a nervozita stúpa, verím a modlím sa za to aby všetko dobre dopadlo, ak som sa na viac nad všetkým premýšľam, preto si stále plánujem nejaké aktivity, aby som na to nemyslela, verím, že ten deň zvládnem, držte prsty

esselte
12. júl 2020

Baby, čo robiť, ak by mi začalo byť zlé, vziať nejaký benzak, aby som bola v pohode?