Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Tak polku skús,ja keď si dám ad ďalšie na ukludnenie má bolí hlava potom.
Baby, už som sa pýtala ale stratili u niekoho ad účinky ? Lekárka mi tvrdí, že paretin nemohol stratiť účinok, že mám proste teraz také obdobie, ťažké, bolo toho veľa na mňa, korona, učila som online, potom nástup do prace, vypisovanie papierov, vysvedčenie birmovka, prijímanie, teraz ma čaká to výberové konanie, veľa je toho, bojím sa, že to nedám
Naložil som si toho veľa na plecia, modlím sa ruženec, korunku bola som VV kostole zapáliť sviečku a prosiť za zdravie
Ahojte dievcata v sobotu robim svadbu a taka som nervozna jak pes, snad to zvladnem.Boli ma cely clovek ,ach boze snad to prezijem bez ujmi.💞
@bubu62 ahoj ako sa máš ako sa Ti darí? Ako po operácii?
@1andrea111 ahoj po operácii,však po psychickej stránke,aj dobre,lebo som doma,nikde nemusim,problém je keď niekde idem,tie myšlienky,či to dám, všetci sa po mne dívajú,to už bude také no,neviem sa tých myšlienok zbaviť, takých všelijakých a možno sa nikto nediva,to len v tej mojej hlave,a operácia dobre,uvidíme časom,druhý krát na pupočny pruh,niekomu sa to vracia a niekomu nie,neviem teda od čoho to závisí,ale chcela by som ísť k fyzioterapeutke,že by ma naučila trošku nejaké cviky,aby sa mi to nevrátilo,bolesti su-ucinkuje paracetamol,ale už môžem upratovať,tak zas nejaký posun k bežnému životu a ty ako?Inak som sa bála zbytočne,rýchlo má uspali,ani neviem ako,aj som sa zobudila rýchlo 😂🤣.
@esselte určite to bude stresom, ja som bola dlhooo stabilizovaná, ešte som sa čudovala, že ako dobre zvládam ten stres v robote kvôli covidu, dokonca som zvládla aj to, že som dala výpoveď ku koncu júna ( konečne som sa odhodlala) a veru, od stredy som sa trápila so spánkom. Tak som začala znovu brať magnezko a B-cko, tak som zvedavá. Ja sa viem tiež veľmi vynicit mojimi myšlienkami, čo bude, ako bude, zvládnem to...
Musím si nájsť dobrú psychoterapeutku a začať na Tom pracovať.
@sylvia30 tak si to ukončila v práci? čo hovorili kolegyne? je leto, si oddýchni, vyraz niekam s mužom. Tak držím palce. Ja by som si tak rada oddýchla aspoň mesiac. Tiež sme mali toho veľa v práci a stále máme v súvislosti s covidom je všetko iné. Tak niekedy môžme dať stretko na kávičke, čo povieš? Pridá sa niekto?
@1andrea111 nakoniec som sa odhodlala, veď som to riešila už viac ako rok. Teraz som vo výpovednej lehote, od 13.8. čerpám dovolenku a k 31.8. končím. Kolegyniam bolo ľúto, aj je, stále mi hovoria, že čo budú bezo mna robiť. Ale od vedúcej som nepočula ani slovko, poslala ma na osobné. To ma trošku zamrzelo.
S mužom máme naplánovane TA3, ako každý rok a koncom augusta Chorvátsko, ale to podľa situácie.
Kávu môžme hocikedy❤️
U nás v robote ešte stále všetko hore nohami kvôli covidu, to už nedá nikto dokopy. Veľký chaos to spôsobilo.
@eliska13 ja tiež nič menej c v záhrade, je pravda, že som to popri covide dosť flakala, nevládala som.
Ten spánok na novom mieste poznám, voľakedy mi nevadilo nič, ale teraz, škoda hovoriť.
Práca ma bavila, ale tá dezorganizacia, chaos a ľahostajnosť ma ničili. Nakoniec ma k tomu "dokopal" muž. Do poslednej chvíle som sa nevedela rozhodnúť. Aj kvôli svojej chorobe, že zlyham, aj kvôli veku.
Ahojte! Ozývam sa pi dlhšej dobe. Stále nie je dobre. Obsedantne myšlienky už vymizli, no úzkosti stále pretrvávajú. Už mám alventu 375, Elontril 300mg a Kventiax 900!!!!!
Po apaurine je už celkom fajn, len mi ešte nechuti jest, verím, že zajtra bude lepsie, držte prsty, aby som to zvládla
Ahojte kočky ,ja som dnes ukončila individuálne terapie po pol roku , úspešne , lekárka mi vysadila valdoxan večerný , spánok len z liekmi no nevadí ,,,, včera som bola oberať čerešne a neviem či má prefuklo už včera som cítila ucho , no teraz že na naozaj boli , nemáte domáce recepty ?? Vatu mám v ušiach neviem či si mám teplo prikladať )?
@slavkasobanska daj si teplý olej do ucha, liek môjho detstva

@esselte daj si benzak