Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Áno v Besenovej menu 13€, to sú choré ceny😲
Ahojte, tak sa to trocha ukludnilo, ale este nie úplne, vzala som trocha viac rivitrilu a poobede aj lexaurin, na vecer mam zas vziat 1 mg rivotrilu, este, že mam kamošku, co sa tomu rozumie a ďakujem Bohu za ňu, ze existuje, cez týždeň uz idem od svojej lekarky k nej, povedala, ze ma musi dat dokopy, predsa len robí na psychiatrii lekarku a maju tam aj terapie, skupiny a tak, dufam, ze sa to zas stabiluzuje a neuribim si hanbu ako nova riaditeľja, aj vam vsetkym ďakujem za povzbudenia, velmi mi to pomáha, ta panika je hnus, ale musím s nou žiť
@sylvia30 poznám, to je pravda, ved v tej istej skole robim uz 23 rokov pomaly, pomahala som pri vela veciach, ale ide mi hlavne o to, aby sa mi tie stavy neopakovali, je pravda, ze v poslednom období som toho mala fakt vela, nielen, co sa tyka volieb, ale aj doma, este k tomu ta korona, nebola som nikde na dovolenke, mam obavy hlavne z atakov a úzkosti, lebo potom sa neda poriadne pracovat a ja som veľmi zodpovedná a vsetko chcem mať tip top, to som ja, preto možno aj ta panika prisla, chcem, aby bolo vsetko perfektne, aj na ukor zdravia
@esselte to je veľké plus, že máš takúto kamošku, čo má úprimný záujem o teba a chce ti pomôcť..
Ja som to nemyslela v zlom, len som ťa chcela povzbudiť, určite to bude v začiatkoch náročné a ešte keď si perfekcionista ( ja tiež), ale postupne sa do toho dostaneš, veľmi ti držím palce❤️
@sylvia30 ďakujem, rano bolo este ťažké, prisiel atak, ale uz sa to nejako po liekoch stabilizovalo, ja sa velmi bojim kombinovat viac liekov, radsej by som neuzivala ziadne, ale to je ta panika, mame malo serotininu a to nam dodaju len lieky, ja beriem este rivotril 0,5 mg, teraz som si dala 1mg,kazala mi kamoska, zajtra idem do prace, tak mi ma svagrina pichnut aj apaurin, mam doma este 3 injekcie, niekedy je fajn, byt perfekcionistka, ale budem sa musíte k tomu postavit inak, po rozdeľovať pracu aj inym, nie vsetko sama a verum, ze mi pomôžu
@esselte ja ešte len začínam v škole teraz od septembra, snažím sa byť v kľude, nepodliehat tomu, sme to preberali s terapeutku, tak sa snažím držať toho. ŠK sa nebojím, ale tá hudobná a rovno s osmakmi, to bude🙈🙈🙈
Ja sa tiež bojím kombinovať lieky. Mám pocit, že už toho beriem až-až.
Ja by som radšej chcela byť salamista ako perfekcionista, závidím týmto ľuďom ich postoj, ako si idú svoje a nič ich nerozhádže.
Baby, ked sa menia lieky, je to velmi zlé, teraz beriem paretin, ale lekarka mi chce zmenit na iné, asi na alventu a aj niečo k tomu, bude mi zle?
@esselte ahoj to ako ktore lieky ,ked som zacinala alventu nic mi nebolo pk inych mi bolo aj zle,to tazko povedat
@slavkasobanska asi aj alventu dostanem, tak uvidíme
Ahojte, drzte prsty, ide sa do prace, mam neskutočný strach ako pred veľkou skúškou pichnuty apaurin, paretin a 0,5 mg rivotril, verím, ze sa stabilizujem, aj napriek tymto liekom pociťujem strach, ale to bude asi iný, nechapem, ved sa nič hrozne nedeje, len idem do prace, este ma starostka ani nevymenovala, musím prebrat vsetky písomnosti, az potom mozem začať ja, velmi sa bojím, ze to nedám, rozmyslam aj nad tym, ci by mi nebolo fajn, ako obycajnej učiteľke, nebolo mi možno tteba take stresy, ale cas uz nevratim
Ahojte,my sme boli na svadbe,a bolo dobré,akurát,že som strašne unavená..
@bubu62 ahoj ja som bola tiez na svsdbe s hrozna unava
@bubu62
@slavkasobanska tak vy ste svadbovali herečky 😉
@slavkasobanska to ja som nespala už týždeň pred svadbou a teraz by som spala aj týždeň vkuse🤣