icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
22. sep 2020

@slavkasobanska ja sa niekedy snažím tú únavu prelomiť, ale nejde to, niekedy ma tak berie na spanie, ze sa mi oči sami zatvaraju, niekedy dam kavu a trocha to pre môžem, niekedy si pospim, kazdy den je iny a este ma znervoznuje aj to, ze som pribrala, asi aj po tych novych liekoch

esselte
23. sep 2020

Som na kontrole u lekarky, sedim na chodbe, verím, ze všetko bude ok, som zvedavá, či mi niečo upravi, co sa tyka liekov, drzte prsty

esselte
23. sep 2020

takze super, paretin mi znizila o polovicu, k tomu jednu tabletku alventy, aby som postupne vysadila paretin a potom bola len na alvente, znizila mi lexaurin o pol tabletky a kventiax o obedňajšiu dávku, kventiapin na noc mi nechala, a ze beriem nizucke davky, aby som sa nebala, mala by som potom ostat uz len na 2 liekoch, podľa mna to robi postupne, aby si telo zvyklo

slavkasobanska
23. sep 2020

@esselte ahoj no super ides dole hs idem v pondelok tak uvidim

kutuska
Odpoveď bola odstránená
kutuska
Odpoveď bola odstránená
bubu62
24. sep 2020

Ahojte,ten čas rýchlo letí,buď.tyzden dávam výstup z roboty a pôjdem na úrad práce..

slavkasobanska
24. sep 2020

@bubu62 ahoj a koli comu ?? Sice ja nerobim.tiez koli chorobe som ID

bubu62
24. sep 2020

@slavkasobanska súkromné ti napisem

1andrea111
24. sep 2020

@bubu62 ahoj prečo si sa rozhodla odísť z práce?

1andrea111
24. sep 2020

tiež sa pridávam dievčatá do klubu unavených

bubu62
24. sep 2020

@1andrea111 pre psychické a fyzické problémy,rok som bola doma PN
@slavkasobanska ,po materskej som sa vrátila až na 8dni a už by som to nezvládla znova,som po 2operaciach,v tomto roku jedna,predtým jedna a neviem vlastne ani čo by som išla robiť,vzhľadom na to že sa mi nedá..ak chces popíšeme súkromné,nakoľko toto je verejné..

1andrea111
24. sep 2020

@bubu62 rozumiem Ti je to náročné, môžeš mi napísať súkromné ak chces.inak som minule na Teba myslela keď som bola v Žiline, bývaš blízko?

slavkasobanska
24. sep 2020

@bubu62 aj mne mozes napisat ak.chces

kutuska
Odpoveď bola odstránená
mavissama
27. sep 2020

Ahojte je tu niekto kto ma skúsenosť s Dr. Karolom Hollym? Ja som bola u neho a úplne super dojem po xy vyskusanych liekoch AD a vselicoho čo mi vobec nezaberali na tie moje psychosomaticke problemy hlavne hnacky bolesti brucha...som sa rozhodla vymenit dr a on vôbec ziadne mi nedal praveze odporucil ist cestou akupunktury tak ja uz inu moznost nemam len verit tomu 🤷😄

mavissama
27. sep 2020

A teda moja otazka dalsia máte skúsenosti s akupunkturou?

esselte
27. sep 2020

Ahoj, takze mam trocha znizene lieky, kventiax a lexaurin a paretin beriem len polovicu, postupne by som mala prejst iba na alventu, je fajn, ze som zmenila lekárku, môžem ist na kontrolu aj poobede, znizuje a vysadzuje mi lieky postupne, moja predosla lekarka mi ad zmenila zo dna na den, teraz ideme uplne inou cestou, verim, ze to bude ok, ale unavená teda som tak ako aj vy

esselte
28. sep 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, priberate z alventy, kventiaxu? Mne sa zda, ze furt naberám na váhe, podľa veci, co obliekam, ja sa totiz nevazim

slavkasobanska
28. sep 2020

@esselte ahoj ja beriem.alventu id zaciatku a pribrala som dost,ale mam aj menej pohybu

esselte
28. sep 2020

@slavkasobanska no, je pravda, ze mam malo pohybu, aj ked ucim v škole, nebeham tam a chodenie okolo lavíc a hore dolu schodmi sa asi velmi za nejaky pohyb nepočíta, citala som hlavne o kventiaxe, ze sa pribera, ale myslím, ze aj podla toho, co zješ

mm103
1. okt 2020

Ahoj kočky,tak sa opäť hlásim po dlhšej dobe s otázkou,keďže tu v skupinke som uz zopár rokov a viem,ze su to diskusie a diskutujuce fajn.Mam 31,sedemrocnu dceru a chceli by sme jej dopriať surodenca.Problém je vsak v tom,ze užívam ad štvrtý rok,paretin 20 mg.Gynekolog je proti brat prve tri mesiace,psychiater proti pri paretine,jedine s iným liekom.Ja som o proti zmene,nakoľko viem,ze to nedam jednoducho.Stavy sa mi vzdy vratili horšie a bez liekov tehu nedam.Mate niekt.skúsenosti s užívaním paretinu pocas tehu a skúsenosti ako prebiehalo tehu,porod a ake su detičky teraz?Ďakujem

sandra2308
1. okt 2020

@mm103 ahoj, ja som užívala paretin 20mg. Otehotnela som, lekárka psych. kázala okamžite vysadiť. Poslúchla som ju a aj poriadne olutovala. Začalo to abstakmi z vysadenia, potom mi začali tehotenské nevoľnosti a k tomu sa mi PP vrátila v plnej kráse. Tak mi lekárka v 16.tom týždni nasadila citalec.z ktorého mi bolo veľmi zle a vôbec mi nepomáha. Fuuuu, keď to čítam, neverím, že som to dala. Tehotenstvo som mala otrasné. Keby som mohla vrátiť čas, určite by som ostala na paretine, na najnižšej dávke. Po dojčení som sa k paretinu vrátila, no už mi nezabral

mm103
1. okt 2020

@sandra2308 presne tohto sa bojim a kvoli tomuto vysadiť nechcem.

sandra2308
1. okt 2020

@mm103 a co povedal lekár na minimálnu dávku počas tehotenstva?

mm103
1. okt 2020

@sandra2308 ze neodporúča ale odporuca escitil

mm103
1. okt 2020

@sandra2308 podla mna ad ako ad..

daniela123321
1. okt 2020

@mm103 Ahoj, moja známa napríklad brala paretin keď kojila a ze sa môže aj v tehotenstve.. tak ja už neviem

mm103
1. okt 2020

@daniela123321 a dieťatko v pohode?

daniela123321
1. okt 2020

@mm103 Vieš čo ona začala brať paretin keď mal malý 2 roky a ešte stále ho kojila..ale jej kamarátka ho brala v tehotenstve.. ja jej napíšem a dám ti vedieť.