Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska to je u mna velky problém, ja pri ataku zacnem ešte viac panikarit, bojim sa, ze to bude horsie a potom sa to stupnuje, som v tomto strašná
@esselte ahoj no ja som inak taka ista ako ty ...
@slavkasobanska lekarka mi povedala, ze lieky su ok, ze je to vo mne, vsetkemu pripisujem dôležitosť, neviem vypnut, som ako na strunke, hlavne rano potom príde atak a ja som uz na nervy, nechuti mi uz druhý deň jest, kúpila som si aspoň suchare a maces, kupila som si dnes aj kvapky na žlčník, mam pocit, ze ho fakt mam podráždený, verím, ze to zas prejde, ale vieš si predstaviť ako fungujem v práci, ale je to lepšie ako doma, musim sa prekonat a potom to uz ide
@esselte no to ti verim ,len davaj na seba pozor a bude dobre
@slavkasobanska prosím ťa, aké množstvo alventy užívaš? Ja som doteraz 2 mesiace brala rano 75 mg, teraz mi lekárka navýšila aj na obed 75 mg, takze spolu 150 mg, keď vezmem tu obedňajšiu, trocha som unavena a toci sa mi hlava, este len vcera som zacala brat aj na obec, čítala som, ze ľudia berú aj viac,
Ahojte, kto užíva alventu, kventiax a ake mnozstvo? Mali ste nejake vedľajšie účinky pri Alvente? Najmä pri navysovani? Ďakujem
@esselte ja uzivam oby dve
Ja rano 150mg alventa 0.25 nevrol na obed 75 mg veecer kventiax triticol
@esselte ahoj ja beriem uz dlho rano a obed 75 alventu,mbe dobre robi,mala som aj 150 rano aj obed a to mi bolo uz silne ,to mas dobre telo si zvykne a bude ti dobre neboj ,,a unavena som aj ja teraz pocasim
Verím, ze to bude ok, telo si asi zvyka, presla som z paretinu na alventu postupne, teraz mam užívať uz len alventu rano a na obed, rano polku lexaurinu, kventiax,, na obed beriem niekedy kventiax a lexaurin, ak mi je zle a vecer kventiapin a lexaurin polku z 3 mg, postupne budeme znizovat lexaurin a kventiax
Som rada, ze nie som sama s takymi davkami, verim, ze bude ok
@esselte neboj bude dobre drzim palce
Baby chyta vas panika z korony ? Ja som nachladnuta, nos upchaty, zalahnute v usiach, slabo citim pachy a panika na svete.
@ivcam2 ahoj ani mi.nevrav ja sa bojim z niekym stretnut ...panika u mns zacina teraz
@slavkasobanska uz sa to, chvalabohu trocha upokojilo, mozno to malo pricinu aj v zloom traveni ale beriem alventu uz aj na obed, k tomu polku lexaurinu, kventtiax rano a večer, lebo ked ho vezmem na obed, chce sa mi neuveriteľne spať, dnes som si ddala doma makacku, upratovanie, pranie, dokonale som všetko poupratovala upiekla langose, musím sa zamestnavat, dobre, ze chodime do prace, ja ucim na prvom stupni, v škole je nam urcite lepšie ako doma, ucim momentálne stvrtakov, sme škola malinka len so styroma ročníkmi, v triede mam 11 deti, takže pohoda a tam na paniku nie je cas mysliet, aj ked nas teraz straší ta korona, s ruskami, hlavne u deti, je to o drzku, ale zatiaľ to ide, verím, ze to vsetko, co sa teraz deje sa aj raz skončí, len horšie, ze nevieme kedy
@esselte ahoj to mas pravdu ,nech to rychlo.prejde,,,som rada ze ti je lepsie
Baby, už je chvalabohu, lepšie, neviem, čo to bol za stav, bolo mi aj zle id žalúdka, aj panika, všetko v jednom, teraz ok
@esselte ahoj no ti som rada ...
Moj strach opravneny. Som pozitivna. Som v takom strachu ze to neviem ani vyjadrit

@esselte skus jest nieco lahke ,mozno mas podrazdeny zaludok,ja som rano taka tiez rozklepana ,no snazim sa nemysliet na to