icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivcam2
30. nov 2020

@esselte Jani nemozu to byt aj hormony ? Alebo kolegyna co ta v praci rozrusila, ze ludia na liekoch nemaju robit v skole, pripadne doma nieco.

esselte
30. nov 2020

@ivcam2 ja uz neviem, ale nie je mi dobre, zajtra ostanem doma a uvidím

esselte
30. nov 2020

@sandra2308 mam novú lekarku, je to spolužiačka zo školy, ona ma chce nastaviť na alventu, lebo pri paretine sa mi uz ukazovali úzkosti, drzal ma viac rivotril, ak bolo zle

sylvia30
30. nov 2020

@esselte podľa mňa u teba ide o kombináciu nových liekov, kde ešte stav nie je stabilizovaný a hnusneho jesenného počasia, kedy sa necítia dobre ani zdraví ľudia. K tomu ešte silný spln mesiaca...... Dnes som aj ja pár krát musela predýchať a skludnovat sa, pritom som už stabilizovaná. Proste som cítila vnútorný nepokoj a musela som si pomôcť riadeným dýchaním. Toto sa mi nestalo strašne dávno.
Takže sa ani nečuduj, že si rozhodena. Viem, že sa bojíš, máš strach, že to nezvládnes, že lieky nezaberajú, ale máš dobrú lekárku, ktorá ti pomôže. Držím ti palce ❤️

esselte
1. dec 2020

@sylvia30 ahoj, tak dnes som bola u lekárky, zistili sme podla mojich priznakov, ze mam vela serotininu, alventu teraz nebudem týždeň brat, mam 3 krat denne diazepam a vecer kvetiapin Sr, ktory pôsobí 24 hodin, je s predĺženym ucinkom, kym sa ukludnim a potom mi nieco nasadi, ale nie az v takom množstve, ako som brala

flakulka
1. dec 2020

@esselte ako vam to zistili?? Ake mate priznaky?

sylvia30
1. dec 2020

@esselte tak už bude určite lepšie ❤️

anna883
1. dec 2020

ahojte baby, myslíte, že je vhodné íst na endokrinologiu a zistiť si, či mám v pohode hormony a až potom riešiť AD ? Na endokrinologiu asi treba odporučanie od obvodného však?

ivka185
1. dec 2020

@anna883 Ahoj ano treba vymenny listok , ja som tiez bola , ale psychiater mi odporucil uz ked som k nemu chodila ,ze by bolo dobre si dat skontrolovat stitnu. Moj obvodak mi dal listok a bola som, tam mi zistili ze stitna je ok a tak beriem lieky od psychiatra.

anna883
1. dec 2020

@ivka185 a treba obvodnej aj dôvod povedať? Myslíš, že mi ho dá v pohode?

esselte
1. dec 2020

@flakulka bolo mi veľmi zle, lekarka mi pred 2 týždnami navysila alventu, prislo busenie na hrudi, tlaky v hlave, palenie tela, úzkosti sa zhoršili

anna883
1. dec 2020

@esselte takéto presne príznaky mám aj ja 🙂 a ešte to že mám problém s dýchaním a pichanie pri srdci také, že keď sa chcem nadýchnúť, tak to bolí

flakulka
1. dec 2020

@esselte tieto priznaky mam aj ja este triaska celeho tela ale ja beriem tyzden citalec a mam aj stitnu znizenu zajtra idem na krv

esselte
1. dec 2020

@anna883 ako to vydržíš bez ad? Si potom velmi silná

esselte
1. dec 2020

@flakulka este si len zacala brat lieky? Prepáč, ze tykam, mozem?

flakulka
1. dec 2020

@esselte ano len teraz na zaklade tych priznakov

esselte
1. dec 2020

@flakulka tak to este musíš počkať, lieky zaberaju dlhší čas, aj 3,4 mesiace, preto sa k nim davaju prídavné lieky, nadpriklad neurol, xanax

anna883
1. dec 2020

@esselte neviem proste, v poslednej dobe sú také stavy, že to už nezvládam vôbec,.. a strašne som veľa som fajčila a to mi pomáhalo od nervov, prestala som fajčiť,.. už dva mesiace sa držím a je mi horšie,.. proste nemám takú zábavku, čo by ma rozptýlila,.. a proste skúšala som už všeličo, aby mi bolo lepšie,.. idem si vyšetriť tú štítnu žľazu a podľa vysledkov uvidím, čo bude ďalej 🙂

sida447
1. dec 2020

Ahojte,ma tu niekto skusenosti s vysadzanim paretinu,alebo inak seroxatu?dakujem

esselte
1. dec 2020

@anna883 a čo robíš, ked to nezvladas?

anna883
1. dec 2020

@esselte proste najhoršie to mám v noci, nemôžem spávať,.. ale vždy pred spaním si uvarím čaj (mätový, antistresový, na lepší spánok),.. až ma to aspoň trošku ukľudní,.. beriem Bčko, Cčko, zinok, Magnerot,.. niekedy Ečko,.. no a keď mám horšie dni, tak strašne dbám na stravu, celý deň nejem sladké, len zdravé veci,... snažím sa lepok obmedziť, mať dobrý pitný režim,.. no a keď príde na mňa úzkosť, tak sa snažím vyplakať alebo niekomu zavolám, napíšem, až prídem na iné myšlienky,... proste snažím sa to nejako zmierniť, aj keď je to ťažké,.. je toho veľa no

erik80
1. dec 2020

@flakulka
Zajtra idem na testy na serotonín

ivka185
1. dec 2020

@anna883 nemusis dovod hovorit ,proste povies ze mas nejaky problem ktory by si chcela prekonzultovat s psychyatrom ale zas zalezi od obvodneho moze sa vypytovat ale ked veris svojmu lekarovi nemas dovod mu to nepovedat.On ma drzat lekarske tajomstvo s tym nebude ist na bubon, nie je to hanba,on ma takych pacientov vela ,nie si prva ani posledna.Neboj sa.

nicicka
1. dec 2020

Ako sa robí test na serotonín?

anna883
1. dec 2020

@ivka185 on práveže nedrží lekárske tajomstvo,.. ale už mi to je nejak jedno, proste chcem sa vyliečiť 🙂

erik80
1. dec 2020

@nicicka
Robia to s krvy ale ani psychiater o tom nevedel že kde všetko som si zaistil sám. Psychiater tvrdil že sa to na Slovensku nikde netoby

anna883
1. dec 2020

@erik80 áno serotonin z krvi sa robí,.. bud u obvodnej za požiadanie a peniaze (neviem, či aj zadarmo robia),.. alebo endokrinolog,.. a tam neviem, či to je zdarma alebo ako 🙂

nicicka
1. dec 2020

@erik80
@anna883 aha, to som nevedela že sa dá...

anna883
1. dec 2020

@nicicka dá 🙂 ja idem tiež prvýkrát na to

erik80
1. dec 2020

@anna883
Daj si spraviť aj vitamíny hlavne vitamín D