icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

petka1411
18. júl 2023

@tulinka85 ja začínam tretí mesiac z brintellix a stále mávam občas úzkosti (vysoký tlak/tep, hneď strach, nepokoj) zväčša len pred MS čiže to pripisujem hormónom… pred MS fungujem niektoré dni na štvrtke lexaurinu lebo inak by ma porazilo inak mám týždeň/dva úplne klud ale potom mám takéto “ťažšie” obdobie …
Nedal ti lekár nejaký ukludnovak že by si si občas dala malinku dávku ?

tulinka85
18. júl 2023

@petka1411 mám aj ukludňovak, ale mne celkom elicea zabrala, len tie myšlienky čo som písala stále sú. Inak by som už normálne fungovala.

petka1411
18. júl 2023

@tulinka85
A magnezium ? Také na ukľudnenie celkove …Alebo nejaké každodenne cvičenie ľahké aj jóga doma 20/30minut … niečím zamestnať hlavu keď to príde tie myslienky… viem že je to nepríjemne a ľahko sa to píše prešla som si peklom kým AD trochu zabrali …

tulinka85
18. júl 2023

@petka1411 beriem pravidelne magnosolf , keďže mám aj tetaniu diagnostikovanu...Robím čo sa dá, zamestanavam myseľ, len tie pocity sú desivé..čo ak budem blázon a "prepne mi". Myslíš, že je to príznak panicko úzkostných stavov ? Ináč som rada že môžem už relatívne normálne fungovať...len keby sa aj tie pocity vytratili 🤦

petka1411
18. júl 2023

@tulinka85
Podľa mňa je to príznak paniky aj úzkosti 2v1
A teraz niekedy na kontrolu si nebola u Dr. že či o tom vie alebo či by nepristúpil k nejakej liečbe ešte možno pridal nejaký liek alebo odporučil psychológa ?
Viem že to musí ísť na nervy ja som sa tešila po dvoch mesiacoch že odsoferujem a aj do práce som pomaly začala chodiť a zase pred Mrchou dva týždne tieto moje úzkostné výkyvy zvýšený tlak, nepokoj a myšlienka čo ak bude zle v aute atd 🤦🏼‍♀️ Automaticky dávam štvrtku lexacu neriešim žiadna závislosť nič len potrebujem fungovať a vidno že hormóny somnou Lomcujú extrémne

tulinka85
18. júl 2023

@petka1411 Úplne opisuješ moje pocity 😅, aj keď musím povedať, že po dvoch mesiacoch vidím zmenu, dokonca aj okolie si to všimlo. Viac sa usmievam a nemávam už tie Panické záchvaty ako pred liečbou ako trás, búšenie a tak... Len tie myšlienky ma znepokojujú a ešte bránia k úplnému normálnemu fungovaniu. Kontrolu mám v pondelok. Ja zas som brávala xanax ak sa už nedalo vydržať , ale bála som sa závislosti veľmi... Už skoro mesiac som ich nevzala len tu Eliceu, ale stále mám ich v zálohe , že ak bude veľmi zle ,, dám si ..

olsan
18. júl 2023

@tulinka85 Všetko je to ,,v hlave". Prešla som zlým životným obdobím a ,,dala" som to bez antidepresív. Pomáha mi magnosolv, ...niekedy sedatif PC... je to všetko v myslení, vyrozprávaní sa... Sme silné ženy a musíme zvládnuť čokoľvek.

tulinka85
18. júl 2023

@olsan úplne súhlasím.. nevzdávam sa a bojujem stále. Ja som tiež chcela, že to dám bez liekov, ale už sa nedalo, nevedela som už normálne fungovať a dr nasadila lieky, ktoré mi na 80% pomohli. Len stále to nie je ešte úplne tak ako by som chcela. Chcem veľmi tie myšlienky z hlavy dostať von, rozmýšľala som aj nad psychológom, či by pomohol, ťažko povedať..

ivanakaka
19. júl 2023

@tulinka85 urcite psycholog

ivanakaka
19. júl 2023

@olsan no u koho ako je to individualne niekto potrebuje lieky niekto nie

ivanakaka
19. júl 2023

@tulinka85 good attitude 🙂 hlavne posluchat doktorku

ivanakaka
19. júl 2023

@tulinka85 postupne sa vytratia pomaly

ivanakaka
19. júl 2023

@petka1411 psychiater vue dat aj nieco docasne kym zaberu antidepresiva trva to 3 tyzdne

petka1411
19. júl 2023

@tulinka85 je to dlha cesta ja mám tiež len 80% že som Ok ale stále tam je niečo čo robí takz neplechu že sa až pozdravím niekedy že do prdele čo to nemá konca či čo 🤣

tulinka85
19. júl 2023

@petka1411 presne tak a práve dnes som mala jeden z ťažších dní, nechápem prečo... Ale aj tak vďaka , že to už nie je tak ako na začiatku. Verím,že zajtra a ďalšie dni bude už len lepšie a lepšie.. všetkým to prajem. ♥️

petka1411
19. júl 2023

@tulinka85 presne … s tYmto prístupom som začínala liečbu že raz bude lepšie trvalo to dlhšie ale dôležité je už je lepšie a o dosť konečne ešte vydržíme chvíľku a bude úplne super 🥰

andrea754690432
19. júl 2023

Aj ja som bola proti liekom na psychiku.Keď som ochorela zistila som že bez liekov by som sa z toho nedostala. A dobrá je aj psychoterapia.

dankako
21. júl 2023

Dievčatá, 4 dni beriem Alventu a badám na sebe, že v noci sa mi ťažko zaspáva, až okolo 1 o 5-6 už hore, a pociťujem aj búšenie srdca, myslíte že tieto vedľajšie účinky alventy postupne odznejú?

petka1411
21. júl 2023

@dankako určite ide o vedľajšie účinky 🙂 tie prvé dva týždne zväčša sú vedľajšie účinky badateľnejšie a postupne odznievajú niekomu skôr niekomu neskôr 🙂
Mne to robil Brintellix že som neskoro zaspala a skoro vstala 😉potom to prešlo

dankako
21. júl 2023

@petka1411 no snáď, dnes som taká akýsi nijaká 🥴

petka1411
21. júl 2023

@dankako blby deň ? Mňa žalúdok ešte bolel prvý mesiac a úzkosť sa mi zhoršila prvé dva týždne a zlepšenie prišlo o dva mesiace na 80%

indigirl
24. júl 2023

@tulinka85 Presne toto mavam...strasne pocity.predtym.ked som.brala som bola uplne ok...teraz ma chyta taka panika a uzkost ze sa niekedy bojim ze sa zblaznim..

tulinka85
24. júl 2023

@indigirl to má mrzí, je to hrozne a posledné dni nejako obzvlášť sa to zhoršilo, nerozumiem...ja mám strašný strach že sa zbláznim, že nebudem už normálne uvažovať..chcem sa toho zbaviť 😥 2 mesiace beriem Eliceu plus lieky na ukludnenie bolo už fajn a posledné dni úplna katastrofa. Snáď nám bude už niekedy lepšie ...dnes mám kontrolu u lekárky tak aj trošku sa obávam

indigirl
2. aug 2023

@tulinka85 ako si dopadla? Ja vyse tyzdna navysenie, trolinku lepsie ale mam pocit ze sa mi zle dycha...ze sa neviem naduchnut..stale občas uzkosti...kedy to prejde...

tulinka85
2. aug 2023

@indigirl ďakujem.. tiež mi navýšila Eliceu , minulý týždeň aj víkend bolo veľmi zle...tento týždeň už je to omnoho lepšie, snáď už to aj tak ostane a bude len lepšie. Ja práve také stavy nemám zle dýchanie a tak... Ale skôr derealizacia a stav akoby som bola blázon. 🤦🤷 Držím prsty nech je nám už len dobre ♥️

indigirl
2. aug 2023

@tulinka85 presne...bude dobre

8154161616
Autor odpoveď zmazal
tulinka85
10. aug 2023

@8154161616 áno, 3. mesiac beriem práve Eliceu , začiatky boli tiež aj u mňa veľmi zle.. potom sa to trošku zlepšovalo a momentálne som ako na hojdačke raz je výborné, potom opäť myšlienky a úzkosť... Strieda sa to. K AD máš aj nejaké ukludňováky, tie vzniknú pomôcť... Držím prsty 🙋❤️🙏

8154161616
Autor odpoveď zmazal
tulinka85
11. aug 2023

@8154161616 neboj bude lepšie, skús ešte vydržať, presne tie zle myšlienky aj mňa trápia, hlavne ak je nejaká zmena, zajtra ma napríklad čaká svadba, teším sa na ňu, ale cítim aká som nekľudna kvôli tomu, rozmýšľam, či mi bude dobre, či sa niečo nestane, hnevám sa na seba.. ale prekonám to,musíme veriť .. kľudne môžeš napísať aj ss ak sa budeš chcieť vyrozprávať