Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte baby, s tymto sa idem posťažovať aj ja lebo posledny mesiac je pre mna brutalny a dnes cely den v posteli. Sotva som zvladla ist do sprchy teraz vecer….. pritom uz niekolko tyzdnov intenzivne hladam psychologa na terapie a je mi to fuk odkial zo Slovenska a aj kolko ma to bude stat ale vsade maju preplnené kapacity alebo sa ani neozvu naspat na mail . Vytelefonovala som vsetko usilovne, pisala spravy,aj do ligy za dusevne zdravie aby mi poradili niekoho ale clovek dokonca aj ked chce platit za terapie tak ani taka moznost nie je pomaly z kapacitných dovodov. Uz naozaj nevladzem a take tie “barlicky” pri depresii su naozaj iba ako náplasť alebo ako ibalgin…… clovek ma chut,volu a snahu sa dat dokopy ale ja uz naozaj neviem kde mam hladat. Mam pocit ze bez konexii sa ani clovek nepohne aj ked by chcel zaplatit.
@slnecnica30 Depresie som začala mať v roku 2015... po úmrtí mojej mamky, a nedala som si načas to spracovať, ale podvedomie to nezobralo, a začali také stavy, podobné, ako máš Ty... Pocity hrče v krku, dusila som sa každú chvíľu, tlak vysoký stúpal na 200/160, hnačky, triašky, zimnice, bolesti brucha, pocit na odpadnutie, pocit, že umieram, ... skončila som na pohotovosti... zabralo mi magnézium v injekčnej forme... na druhý deň.. po odznení liekov, čo do mňa dali... stavy podobné... po rôznych vyšetreniach krku, brucha, hlavy, vlastne všetkého možného... verdikt ... musíte ísť k psychiatrovi... máte úzkosti a depresie... Ja? Veď má človek iba fyzické prejavy, žiadnu psychickú poruchu... 🙂 ... Prešla som si pár ADčkami, pár benzodiazepínmi, ale čo u mňa zabralo naozaj? ... Boli moje dve deti... vtedy mali 4 a 5 rokov, manžel sa veľmi nepostaral, nemala som nikoho, mamka zomrela, svokra nepomohla... MUSELA SOM SA O NICH POSTARAŤ !!! Strašne veľa som si o psychických poruchách, ADčkach, benzáčoch, prečítala... nepomohlo... zabralo len každý deň od úplnej piky, samú seba donútiť, ani nie namotivovať, to sa nedá pri depresiách, ale iba donútiť, že napríklad... "teraz musím do seba dostať aspoň kus rohlíka...!!! alebo "teraz musím deti odviezť do škôlky" alebo "teraz MUSíM toto alebo hento..!!! " Proste musím... ! A ja tomu hovorím... "SPRÁVNA NASRATOSŤ" sorry za výraz, ale tak to je, u mňa iba toto zabralo!!! proste sa nasrať, a idem, aj keď nemôžem.... vyhodila som slovo nemôžem, a nahradila ho ...MUSíM!!! A ked ma napádali rôzne myšlienky od výmyslu sveta... nedala som sa, hneď som sa snažila oklamať mozog, a myslieť na niečo iné... Keď má človek depresie, nič ho nezaujíma a nebaví... ale pred depresiami ma bavilo pozeranie "Nová záhrada"... tak som sa donútila to pozerať... a čakala som do ďalšieho a ďalšieho týždňa na ďalšie pokračovanie... potom zase ..kedysi ma bavili romantické filmy... prišiel Netflix, ...a tak som začala s romanťákmi na Netflixe... prvý seriál... "Obchodný návrh"... pozerala som to dokolečka dokola... 50 krát... len aby som nemyslela na blbosti... A tak každý deń, kúsok po kúsku som sa donútila viac jesť, viac myslieť pozitívne, nemyslieť na nič... ale používala som vetu v mojej mysli.. ktorú mi niekto poradil... že si mám pomyslieť niečo úplne nelogické ako napríklad.... "NEMYSLI NA RUŽOVÉHO SLONA"... Je to nezmysel, ale začneš to rozoberať v hlave, "ved ružový slon neexistuje.... veď prečo naňho nemám myslieť...? ako by asi vyzeral ten ružový slon?..." takto som si zamestnávala hlavu... a začala som prestať myslieť na to, že mi je zle... Po rokoch neberiem Adčka... občas keď cítim, že na mňa ide úzkost a panika, zoberiem si štvrťku Neurolu , a uľaví sa mi, idem ďalej... ale už viem, že je to úzkosť ... panický atak... depresia ustúpila, a už nikdy sa k nej nechcem vrátiť, a ani sa nevrátim... "SPRÁVNA NASRATOSŤ" 🙂 A aj keď som za posledné roky zažila ešte horšie časy, ako predtým, už sa nevzdávam, a idem ďalej, nemôžem si dovoliť, aby ma to premohlo... Niekto mi raz povedal, že " DOSTAť SA DO PSYCHICKýCH PROBLéMOV JE ľAHKé, ALE DOSTAť SA Z NICH TRVá 10 KRáT DLHšIE...!" a preto, už do toho nechcem spadnúť... a nedám sa...! Držím Ti palce, aby si to postupne, maličký krôčik, po maličkom krôčiku dala, rýchlo to nejde, ale pomaly naozaj človek ďalej zájde... 🙂 Držím palce.. a terapia je dobrá vec,... teraz je vraj dobrá jedna psychoterapeutka v MIchlalovciach... Baková sa myslím volá... vraj je dobrá, ale keď Ťa zoberie, tak možno tak o 2-3 mesiace... neviem,... nehovorím... netuším... len som počula... Ja som však šťastie na terapeuta nemala, a tak som si musela pomôcť sama... ALE DÁ SA TO!!! 🙂 Držím palce...
Funguje tu ešte nikto na tejto stránke alebo máte nejaké súkromné skupiny
@alan12 Ahoj, preposielam Ti text, ktorý som napísala aj slnečnici30... Depresie som začala mať v roku 2015... po úmrtí mojej mamky, a nedala som si načas to spracovať, ale podvedomie to nezobralo, a začali také stavy, podobné, ako máš Ty (Slnečnica30...)... Pocity hrče v krku, dusila som sa každú chvíľu, tlak vysoký stúpal na 200/160, hnačky, triašky, zimnice, bolesti brucha, pocit na odpadnutie, pocit, že umieram, ... skončila som na pohotovosti... zabralo mi magnézium v injekčnej forme... na druhý deň.. po odznení liekov, čo do mňa dali... stavy podobné... po rôznych vyšetreniach krku, brucha, hlavy, vlastne všetkého možného... verdikt ... musíte ísť k psychiatrovi... máte úzkosti a depresie... Ja? Veď má človek iba fyzické prejavy, žiadnu psychickú poruchu... 🙂 ... Prešla som si pár ADčkami, pár benzodiazepínmi, ale čo u mňa zabralo naozaj? ... Boli moje dve deti... vtedy mali 4 a 5 rokov, manžel sa veľmi nepostaral, nemala som nikoho, mamka zomrela, svokra nepomohla... MUSELA SOM SA O NICH POSTARAŤ !!! Strašne veľa som si o psychických poruchách, ADčkach, benzáčoch, prečítala... nepomohlo... zabralo len každý deň od úplnej piky, samú seba donútiť, ani nie namotivovať, to sa nedá pri depresiách, ale iba donútiť, že napríklad... "teraz musím do seba dostať aspoň kus rohlíka...!!! alebo "teraz musím deti odviezť do škôlky" alebo "teraz MUSíM toto alebo hento..!!! " Proste musím... ! A ja tomu hovorím... "SPRÁVNA NASRATOSŤ" sorry za výraz, ale tak to je, u mňa iba toto zabralo!!! proste sa nasrať, a idem, aj keď nemôžem.... vyhodila som slovo nemôžem, a nahradila ho ...MUSíM!!! A ked ma napádali rôzne myšlienky od výmyslu sveta... nedala som sa, hneď som sa snažila oklamať mozog, a myslieť na niečo iné... Keď má človek depresie, nič ho nezaujíma a nebaví... ale pred depresiami ma bavilo pozeranie "Nová záhrada"... tak som sa donútila to pozerať... a čakala som do ďalšieho a ďalšieho týždňa na ďalšie pokračovanie... potom zase ..kedysi ma bavili romantické filmy... prišiel Netflix, ...a tak som začala s romanťákmi na Netflixe... prvý seriál... "Obchodný návrh"... pozerala som to dokolečka dokola... 50 krát... len aby som nemyslela na blbosti... A tak každý deń, kúsok po kúsku som sa donútila viac jesť, viac myslieť pozitívne, nemyslieť na nič... ale používala som vetu v mojej mysli.. ktorú mi niekto poradil... že si mám pomyslieť niečo úplne nelogické ako napríklad.... "NEMYSLI NA RUŽOVÉHO SLONA"... Je to nezmysel, ale začneš to rozoberať v hlave, "ved ružový slon neexistuje.... veď prečo naňho nemám myslieť...? ako by asi vyzeral ten ružový slon?..." takto som si zamestnávala hlavu... a začala som prestať myslieť na to, že mi je zle... Po rokoch neberiem Adčka... občas keď cítim, že na mňa ide úzkost a panika, zoberiem si štvrťku Neurolu , a uľaví sa mi, idem ďalej... ale už viem, že je to úzkosť ... panický atak... depresia ustúpila, a už nikdy sa k nej nechcem vrátiť, a ani sa nevrátim... "SPRÁVNA NASRATOSŤ" 🙂 A aj keď som za posledné roky zažila ešte horšie časy, ako predtým, už sa nevzdávam, a idem ďalej, nemôžem si dovoliť, aby ma to premohlo... Niekto mi raz povedal, že " DOSTAť SA DO PSYCHICKýCH PROBLéMOV JE ľAHKé, ALE DOSTAť SA Z NICH TRVá 10 KRáT DLHšIE...!" a preto, už do toho nechcem spadnúť... a nedám sa...! Držím Ti palce, aby si to postupne, maličký krôčik, po maličkom krôčiku dala, rýchlo to nejde, ale pomaly naozaj človek ďalej zájde... 🙂 Držím palce.. a terapia je dobrá vec,... teraz je vraj dobrá jedna psychoterapeutka v MIchlalovciach... Baková sa myslím volá... vraj je dobrá, ale keď Ťa zoberie, tak možno tak o 2-3 mesiace... neviem,... nehovorím... netuším... len som počula... Ja som však šťastie na terapeuta nemala, a tak som si musela pomôcť sama... ALE DÁ SA TO!!! 🙂 Držím palce...

Funguje tu ešte nikto na tejto stránke alebo máte nejaké súkromné skupiny
@alan12 ja fungujem