Ako sa môže jedna tepna zúžiť?
Ahojte bola som na MRI mozgu pred 4 rokmi a teraz. Pred 4 rokmi bez nálezu. Teraz sa zistilo ze jedna tepna je zuzena. Lekár na Sone ciev mi povedal ze to je od narodenia to isté aj neuro. Pred 4 rokmi som to nemala ako sa mohlo stať že sa zuzila? Zažili ste to niekto? Skúmame dôvod migrén a výpadku zraku obehavam si vyšetrenia. Toto ma zarazilo
@anonym_autor čo lekár, to názor. Jeden tak, druhý onak. Tretí by ti možno povedal, že nič nevidí. Ja som teraz došla zo sona brucha, pred pol rokom som mala polyp na žlčník a kvôli polypu opakovane sono po pol roku, teraz bol iný doktor, iná nemocnica a tento nevidel polyp, ale jasný kameň v žlčníka. Tak si vyber. 🤷
@anonym_e9a480 panebože 🙈 každý úplne niečo iné. Budem znova konzultovať s neuro. Len teraz to došlo do emailu a porovnala som to s výsledkom spred 4 rokov a zrazu to co bolo dedičné sa objavilo až na terajšom mri 🙈 vyhodnocovala to ta istá lekárka 🤷♀️
@anonym_autor čo lekár, to názor. Jeden tak, druhý onak. Tretí by ti možno povedal, že nič nevidí. Ja som teraz došla zo sona brucha, pred pol rokom som mala polyp na žlčník a kvôli polypu opakovane sono po pol roku, teraz bol iný doktor, iná nemocnica a tento nevidel polyp, ale jasný kameň v žlčníka. Tak si vyber. 🤷
@anonym_e9a480 a to si predstav, ze mne vyoperovali zlcnik, lebo som tam podla sona mala zlcnikove kamene. Ked mi vyoperoval, povedal, ze tam ziadny nebol.
@anonym_e9a480 panebože 🙈 každý úplne niečo iné. Budem znova konzultovať s neuro. Len teraz to došlo do emailu a porovnala som to s výsledkom spred 4 rokov a zrazu to co bolo dedičné sa objavilo až na terajšom mri 🙈 vyhodnocovala to ta istá lekárka 🤷♀️
@anonym_autor uviedli, že je to dedičné, aby nemuseli uviesť pravý dôvod prečo..
@anonym_autor uviedli, že je to dedičné, aby nemuseli uviesť pravý dôvod prečo..
@weronika171717
A aký by mohol byť ten pravý dôvod? Teda prečo by ho nechceli uviesť?
@anonym_autor no žiaľ, lekári bežné kopírujú správy od iných pacientov a potom sú tam hlúposti. Známeho mama nemala obličku roky a po sone lekár napísal v správe, že obe obličky sú súmerne v správnej veľkosti.
Tak si vyber čomu veríš.
@weronika171717 nechcem robiť zbytočne vetry ale lekárka naznačila kvôli čomu toto cele. 😔 Tie bolesti a výpadky zraku. Tu cievu nevidela až ako nejaký veľký problém. Skôr očkovanie proti cov. Ja viem,, mladá blbá
mne dokonca jednu cievu nevedia najst tiez vravia, ze dedicne, mavam casto zavraty
@anonym_e9a480 a to si predstav, ze mne vyoperovali zlcnik, lebo som tam podla sona mala zlcnikove kamene. Ked mi vyoperoval, povedal, ze tam ziadny nebol.
@anonym_9c93a5 bože, neviem, fakt, tí doktori, ... je to tak a to radšej nebudem.pisat, čo mi vravela kamoška čo študovala medicínu. Teraz je už gynekologická. Amerike sa bežne pri ťažších diagnózach ako rakovina vyhľadávajú 2, 3 názor doktorov pred zákrokom. Napríklad jeden nechce operovať lebo je neskoro, ale druhý v pohode operuje. U nás sa to nedá, kvôli poisťovniam, ale teda pekný bordel by to bol, keby sa takí 2, 3,4 doktori k jednej veci mali vyjadriť. 🤣
@anonym_autor tiež mám zúženú jednu, výpadky zraku nemám, ale mám migrény s aurou.. pred 4 rokmi ti prečo robili mri? a čo zistili že bolo príčinou?
@anonym_9c93a5 bože, neviem, fakt, tí doktori, ... je to tak a to radšej nebudem.pisat, čo mi vravela kamoška čo študovala medicínu. Teraz je už gynekologická. Amerike sa bežne pri ťažších diagnózach ako rakovina vyhľadávajú 2, 3 názor doktorov pred zákrokom. Napríklad jeden nechce operovať lebo je neskoro, ale druhý v pohode operuje. U nás sa to nedá, kvôli poisťovniam, ale teda pekný bordel by to bol, keby sa takí 2, 3,4 doktori k jednej veci mali vyjadriť. 🤣
@anonym_e9a480 keď ma zoperoval chirurg, tak mi povedal, ze zlcnik ma uz boliet nebude. Ale rovnako, ze moje problemy nesuviseli so zlcnikom a mam patrat dalej. Len potom zacali problemy, co mi zlcnik odstranili. A pritom stacilo urobit MR brucha ...
@anonym_autor tiež mám zúženú jednu, výpadky zraku nemám, ale mám migrény s aurou.. pred 4 rokmi ti prečo robili mri? a čo zistili že bolo príčinou?
@biba_18 migrény s aurou presne toto riešim ja plus závraty nevoľnosti zvracanie. Výpadky zraku. Vtedy som išla tiež s podozrením na migrény,. Zrak mi tiež vypadával bola som na očnom tam všetko v poriadku poslali ma na neuro, lekár povedal ze zisdne bolesti netrvaju 2 týždne. Poslal ma na MRI bez nálezu. Ostatné vyšetrenia v poriadku. Neuzavrel to diagnózou nedal lieky mam sa sledovať. Potom bolo dlho dobre a neskôr sa to vrátilo. Väčšia intenzita väčšie bolesti častejšie záchvaty. Mri ukázala toto. Takisto to lekár videl na sone mozgových ciev. Môže aj nemusí to byť dôvod migrény. Ešte sa budu dopĺňať vyšetrenia zatiaľ je to komplikovaná migréna s aurou a nejakými vegetativnymi poruchami neviem presne ako znie ten vyraz len viem ze vegetativne. Vylucovalo sa podozrenie na sklerozu. Ešte ma niečo čaká ale budem múdrejšia o týždeň keď pôjdem k neuro
@anonym_autor na tie migrény tiež nemám žiadne lieky, auru už viem zvládať ... tak držím palce nech je to len to...
@anonym_autor na tie migrény tiež nemám žiadne lieky, auru už viem zvládať ... tak držím palce nech je to len to...
@biba_18 mne dala lekárka Stugeron ze by mal eliminovať záchvaty, odkedy ho beriem migrénu som nemala ale vedľajších príznakov je požehnane.. A keď už by prišiel záchvat tak sumatriptan. Nedali ti ani toto? Držím palce nech toho máš čo najmenej