icon

Ako sa prejavuje Sjögrenov syndróm?

Včera o 06:33

Ahojte, tie co ho mate, ako sa u vas prejavuje?

anonym_c30856
Včera o 06:59

Sucho v ústach, suché oči, suchý nos, suchosť v pošve, problém s trávením, málo tráviacich enzýmov, časté zápaly slinných žliaz, únava, bolesti svalov a kĺbov, často vplyvom suchého oka rozmazané videnie.

hedviga2
Včera o 07:26
@anonym_c30856

Sucho v ústach, suché oči, suchý nos, suchosť v pošve, problém s trávením, málo tráviacich enzýmov, časté zápaly slinných žliaz, únava, bolesti svalov a kĺbov, často vplyvom suchého oka rozmazané videnie.

@anonym_c30856 presne! Doplním ešte suchú pokožku tela. Ale toto ti ľahko povie aj googl

autor
Včera o 10:33
@hedviga2

@anonym_c30856 presne! Doplním ešte suchú pokožku tela. Ale toto ti ľahko povie aj googl

@anonym_c30856 a na tie usta ti nieco pomaha?
@hedviga2 Mate to diagnostikovane? Kde vam na to prisli? Na reumatologii?

hedviga2
Včera o 10:50
@anonym_autor

@anonym_c30856 a na tie usta ti nieco pomaha?
@hedviga2 Mate to diagnostikovane? Kde vam na to prisli? Na reumatologii?

@anonym_autor mne potvrdila na ocnom suche oči papierikom. Potom som chodila kvôli raynaudu cievnemu. Nakoniec reumatológ. Tam som chodila dlhe roky, nie sú na to veľmi úcinne lieky. Všetko to vtedy bolo v plienkach. Nemám to že úplne v hroznom stave.

hedviga2
Včera o 11:16
@hedviga2

@anonym_autor mne potvrdila na ocnom suche oči papierikom. Potom som chodila kvôli raynaudu cievnemu. Nakoniec reumatológ. Tam som chodila dlhe roky, nie sú na to veľmi úcinne lieky. Všetko to vtedy bolo v plienkach. Nemám to že úplne v hroznom stave.

U očnej mi robila tzv Srimerov test

autor
Včera o 15:52
@hedviga2

U očnej mi robila tzv Srimerov test

@hedviga2 to ze ja mam praveze oci v poriadku, ale strasnu suchost v ustach a vlastne aj vsade inde