icon

Ako sa správne pripraviť na magnetickú rezonanciu?

21. jún 2025

Pozdravujem, ako sa obliecť na Magnetickú Rezonanciu? Idem o týždeň prvýkrát a chcem vedieť, ako sa nachystať. Je tam chladno?

zuzap33
•
21. jún 2025

Na MR brucha chodim pravidelne. V kabinke sa prezleciem. Mam tricko, bez strasu, bez kovovych doplnkov. Podprsenku si dam dole. A dlhe lahke nohavice na gumku, ziaden zips a ponozky.

minenkaa
•
21. jún 2025

Podla toho čo ti budú robiť,možno ta aj vyzlecu,podprsenka bez kostic je fajn

zuzap33
•
21. jún 2025
@minenkaa

@minenkaa podprsenka na MRI vobec nesmie byt. Nikoho nevyzliekaju, nikto nie je zvedavy na naheho pacienta

minenkaa
•
21. jún 2025
@zuzap33

@minenkaa podprsenka na MRI vobec nesmie byt. Nikoho nevyzliekaju, nikto nie je zvedavy na naheho pacienta

@zuzap33 ja nosím normálne podprsenku a aj ma vyzliekli

minenkaa
•
21. jún 2025
@zuzap33

@zuzap33 a kto píše o nahom človeku?

pribinak
•
21. jún 2025
@minenkaa

@minenkaa načo by ju vyzliekali 🤦🏻‍♀️

Aurorka stačí ti tričko a kraťasy. Nič kovové, podprsenku možno športovú bez kovového zapínania
Náušnice tiež dole

Chladno nie je, však nie ai v mrazaku a nebudeš tam 3 hodiny

zuzap33
•
21. jún 2025
@pribinak

@minenkaa načo by ju vyzliekali 🤦🏻‍♀️

Aurorka stačí ti tričko a kraťasy. Nič kovové, podprsenku možno športovú bez kovového zapínania
Náušnice tiež dole

Chladno nie je, však nie ai v mrazaku a nebudeš tam 3 hodiny

@pribinak ano, ani licenie, ziadne sperky

thereisabear
•
21. jún 2025

Športovú podprsenku, tričko, legíny alebo nohavice bez kovov.

heni79
•
21. jún 2025

Bude ti skôr teplo. Vyslovene si telo vyhreješ. Ja som bola tento rok 2x. Raz krížová chrbtica, raz krčná. Ako píšu baby, daj si tričko a nejaké ľahké nohavice. Pokojne aj krátke nohavice môžu byť. Nesmieš mať nič kovové na sebe. A neodporúča sa ani make-up.

autor
•
21. jún 2025
@zuzap33

Na MR brucha chodim pravidelne. V kabinke sa prezleciem. Mam tricko, bez strasu, bez kovovych doplnkov. Podprsenku si dam dole. A dlhe lahke nohavice na gumku, ziaden zips a ponozky.

@zuzap33 mobil, peňaženku si mám nechať v aute, či sa dá tam niekde odložiť?

zuzap33
•
21. jún 2025

Prezliekat sa budete v samostatnej skrinke, tam si vzdy nechavam vsetky veci. A pred vysetrenim treba predlozit aj obciansky kvoli identifikacii

jazula
•
21. jún 2025

Je to ako keď ideš na RTG, zatiaľ som vždy zažila kabínku na prezlečenie a odloženie vecí. Mne robili MR mozgu, mala som tielko a tepláky také slušné, podprsenku som dala dole. Nesmieš byť nalíčená a náušnice, aj gumička do vlasov s kovovou sponkou musia dole.
Mne zima nebola, len mi bolo hrozne dlho, po pol hodine mi pichli kontrastnú látku a potom ešte cca 15 minút. V minulosti keď som bola na MR, dostala som slúchatká s rádiom, to bolo super. Aj to zbehlo rýchlejšie aj nebol ten zvuk MRka taký klaustrofobický…

viestta
•
21. jún 2025

Bola som pred mesiacom, bavlnene tricko som mala a bavlnene kratasy od pyzama. Pan co bol vedla v kabinke, dostal jednorazoveho anjelicka, lebo nemal nic vhodne. (ano, viem, lebo krical ba sestricku ci otvorenym dopredu)

petracandle
•
21. jún 2025

Nie je vôbec pravda, že nemôžeš byť nalíčená. Ja som bola vždy nalíčená aj iné ženy v čakárni a nebol problém. To je ešte z minulosti keď makeup produkty obsahovali kadejaké ťažké kovy. Dnes už nie je problém

selest
•
21. jún 2025

Nic kovove nesmies mat ani na obleceni, ziadne gombiky pravky, to je cele. Normalne som mala slusne leginy, sportovu podprsenku a tuniku.

lulu2014
•
23. jún 2025
@zuzap33

@zuzap33 chodte do Retra clinika ortopedika BA - pred cca 4rokmi MR ramena! A ze iba gatky😏
Odvtedy sa mi inde nestalo. Vzdy idem bez kovov a je to ok.