icon

Ako sa vyliečiť z bulímie? Pomôže psychológ alebo psychiater?

Včera o 15:16

Ahojte, je tu niekto kto si presiel bulimiou a vyliecil sa? Pomohol psycholog? Psychiater? Ci ste sa z toho dostali sami? Ja si sama od okolia (znamych) pomoc nevypytam, a nikto netusi ze by som mohla mat bulimiu...dakujem

bronkax
Včera o 15:20

Určite ti pomôže psychológ choď a uvidíš čo ti povie. Toto sa nedáš nie natrvalo.

autor
Včera o 15:27
@bronkax

Určite ti pomôže psychológ choď a uvidíš čo ti povie. Toto sa nedáš nie natrvalo.

@bronkax a nevies prosim, ci je moznost to nejak preplatit poistovnou?

poporavde som raz uz bola u psychologa, bolo to kvoli mojmu problemu s udrzovanim vztahov, a na konci mi ten dement povedal ze on sa mi necuduje ludom ktori ma opustia (na zaklade niektorych veci co som mu povedala)...takze tym som tak nejak na psychologov zanevrela a este som mu aj musela zaplatit za to ze ma urazil, bizardne, neviem si preto predstavit ako by mi niekto rozhovorom mohol pomoct s bulimiou

anonym_63a6f6
Včera o 15:29

Mala som bulimiu , keď som skončila 9 ročník a do 2 ročníka strednej školy . Bála som sa pýtať pomoc až , keď sa to zhoršovalo zdoverila som psychologičke na škole a ona mi už pomohla . Ako druhy krok som išla za svojim obvodným lekárom , ktorý mi veľmi pomohol . Aj psychologička . Potom som to povedala rodičom a tiež ma podržali . Predpísali mi lieky a začala som jesť po malých porciach . Držím palce

januska12323
Včera o 15:29

Choď cez obvodného lekára a prvých 20 sedení prepláca poisťovňa.

autor
Včera o 15:30
@anonym_63a6f6

Mala som bulimiu , keď som skončila 9 ročník a do 2 ročníka strednej školy . Bála som sa pýtať pomoc až , keď sa to zhoršovalo zdoverila som psychologičke na škole a ona mi už pomohla . Ako druhy krok som išla za svojim obvodným lekárom , ktorý mi veľmi pomohol . Aj psychologička . Potom som to povedala rodičom a tiež ma podržali . Predpísali mi lieky a začala som jesť po malých porciach . Držím palce

@anonym_63a6f6 dakujem pekne❤

autor
Včera o 15:30
@januska12323

Choď cez obvodného lekára a prvých 20 sedení prepláca poisťovňa.

@januska12323 o wau to je super tip, dakujem

bronkax
Včera o 15:49
@anonym_autor

@bronkax a nevies prosim, ci je moznost to nejak preplatit poistovnou?

poporavde som raz uz bola u psychologa, bolo to kvoli mojmu problemu s udrzovanim vztahov, a na konci mi ten dement povedal ze on sa mi necuduje ludom ktori ma opustia (na zaklade niektorych veci co som mu povedala)...takze tym som tak nejak na psychologov zanevrela a este som mu aj musela zaplatit za to ze ma urazil, bizardne, neviem si preto predstavit ako by mi niekto rozhovorom mohol pomoct s bulimiou

@anonym_autor no platí sa všade ale toto máš naozaj zlú skúsenosť. Ale existujú a normálni. Vyber si psychologičku ženu popozeraj recenzie na googli a naozaj choď sama to nezvládneš.

anonym_5238b5
Včera o 16:32

psychiater ti dá dop. lístok na sedenia ku psychologovi.
Len dobre vyberaj, na takého podobného ako opisuješ som natrafila aj ja. Pomoc žiadna.

biba_18
Včera o 16:59

určite s odborníkmi. aj s nimi je to ťažká a dlhá cesta, sama si neviem predstaviť…
držím palce 💪

thirstymonk
Včera o 18:16

Napíš mi správu, mám skúsenosti s týmto problémom...

anonym_0e6d2c
Včera o 18:56

Pozri si stranku chutzit.sk.
A zamerne ta vystrasim: Moja sestra pracuje v nemocnici a videla uz niekolko pripadov, kde sa zeny znicili neliecenim bulimie/anorexie - striedali sa im fazy - a ich telo uplne prestalo prijimat potravu, jedna aj zomrela. Chci zit, nechci zomriet.
Bulimiou si kazis zuby a pazerak - ta vyvratena kyselina ti rozlepta sklovinu a pazerak. Nerob si to prosim. Nenic samu seba. Naviac vacsinou to ide do penazi.
Citala som taku pomocku, nemat doma zasoby jedla, lebo vies kde skoncia. A ak predsa vojdes do obchodu, vzdy sa ovladni a nastav sa dopredu, ze kupis iba napr. zubnu pastu alebo toaletny papier. Vzdy to iste. Tym zamedzis navalovemu nakupovaniu a jedeniu a zvracaniu,... kupis jeden papier, vypadnes z obchodu a doma sa ti jeho zasoby zidu, Alebo zubnu pastu, alebo skratka nieco take zuzitkovatelne, ale urcite nie premrstene zasoby jedla.
Najdi si hoc aj nejaku online poradnu na zaciatok. Zver sa, nech nie si na problem sama. Drzim palce.