Ako sa vysporiadať s extrémnou hnačkou a bolesťami?
Čaute kočky, mám trošku problém dnes celý deň a už idem zomrieť. Možno mi niekto bude vedieť povedať.
Ráno som sa zobudil, tirkrát riedka stolica, potom dobre. Nič mi nebolo. Potom som si na obed šupol pirohy so slaninkou a odvtedy to nema konca kraja. Každú chvíľu lietam na hajzel jak nenormálni, všetky klby a svaly ma bolia, ale že extremne. Ešte sa mi to nikdy nestalo. Teplotu mávam 37-38,5, s tým, že keď mám 37,3-37,7, tak ma preskakuje smrtka, zimomriavky, triaška. Podriemal som zatiaľ dvakrát po cca 15 minút, raz hneď ráno, druhýkrát okolo tretej.
Zatiaľ som užil 11 (slovom jedenásť) tabliet živočišného uhlia a 4 endiexy. Samozrejme, nič nepomáha, akurát čo mi z riti tečie čierna voda. Vypil som aj čaj z čučoriedok, ten ma nikdy nenechal v štychu,. Akonáhle teplota vystúpi nad 38, je mi horúco a prestanem sa triasť (klby a svaly stale bolia).
Predpokladám, že to bude nejaká črevná viróza, ale tú hnačku by som fakt potreboval zastaviť, bo už mám prdel jak džigolo v teplarni. Až do krvi.
Ďakujem za akúkoľvek radu a sory za naturalizmus
Davaj si colu a prisnu dietu...
Akoze sorry, ale ked mam rano 3x hnacku tak sa na obed nenadzgam pirohov so slaninou 🙄
Ak si mal hnačku na obed si jedol mastné pirohy. Logický že máš hnačku. Ja ak mám hnačku tak jem rožok suchý a čaj a nie na hnačku sa najem pirohy zo slaninou. Logický že TI je ešte horšie. Odkedy na hnačku sa jedia mastne pirohy. Nechápem toto.
@thirstymonk ja len ze držím palce, a prajem skoré uzdravenie, a v nedeľu po tej pizzi daj vedieť, ale fakt 😊
@thirstymonk ked mal manzel takuto hnacku kazal mu kamos zachranar cely blister cierneho uhlia pozut a zjest nezapijat a pomohlo, vycisti to a najrychlejsie zaberie...
mne zabera Reasec ale je na predpis 🙈
@taga ale ja mam ibs. Hocikedy mam rano 3 krat sracku a potom uz nic. To je prejav ibs
@lakebabe zaujímavé, lebo v BA ovčia h nad Bebravou je to tento týždeň katastrofa.
@natall113 mňa práveže teraz sklamala. Tiež som na ňu vždy spoliehala. Teraz pomohlo čierne uhlie, imodium a reasec.
@elenajezova áno minulý týždeň muz skončil na pohotovosti s takými krcami , hnackami a žalúdkom že pomohli až dve injekcie po troch dňoch iné nič, potom som to chytila ja
Moj manžel mal presne toto iste pred týždňom. Ale trvalo mu to len 2 dni. Aj on mal zimnice a potom zase návaly tepla. Neboj nič. Do nedele budeš fit 😊
@lakebabe to tiež v tých Bánovciach? Ja síce bývam v Prievidzi, ale tam zatiaľ pracujem. A teda také čosi som ešte nezažila. Aj ja som bola tým postihnutá. To lieta vzduchom? Lebo sa skúma aj či to nebola salmonela.
No, este zijem. Od zhruba desiatej som spal do teraz (3:50) a teraz zase tronim, zmena ziadna zatial. 🤐
@thirstymonk ryzovy odvar, mrkvovy odvar ( povaris, scedis, vypijes). Cierna kava, caj, ale bez cukru. Rehydratacny roztok: voda so sodou bika a vypit. Dieta, ziadne mlieko, ale varene zemiaky, ryza, mrkva, varene nesolene maso, suchare, 1-2 dnove tukove pecivo: rozky. Pokracuj v uhli (vytiahne ten bordel von) a aj endiex. Do toho podavaj probiotika, ochran crevnu mikrofloru (ale tabletkove, nie ze acidko...😉...zartujem)
Bre rano. Tak v noci som mal len ten jeden uspech a teraz mam druhy. Od noci ma uz aspon netrasie, bol som schopny sa v pohode osprchovat, konecne 🤐 zatial ide stale riedke, ale myslim, ze je to lepsie ♥️
Rozhodne sa citim lepsie, hoci furt kazdu chvilu tronim. Zatial som schudol 3,5kg vypil od vcera obeda asi tak 8-9 litrov tekutin (roznych). Ale klby bolia podstatne menej a uz sa aspon netrasiem 🙂
Dneska ráno som vyplodil dve tuhé pečate, vyzeralo to super, tak som si skúsil dať proteinovy puding (v podstate skoro 0 tukov, asi 10 sacharidov a 10 bielkovin). No a zase som ti začal frkať, až kachličky padali. Dožralo ma to, sadol som na motorku (to bol ale risk, čo?) a letel som do okresneho mesta si kupiť imodium. Zatiaľ som strovil 4. Pišu, že po každej sračke jedno. Tak hádam mi tých 20 vytrime aspoň do zajtra :D
A už som dneska jedol na večeru ryžu a mäso (chudé), lebo to nemá období, že by falat chlapa jak ja strovil za deň mariny a 4 naberačky polievky mrkvovo-ryžovej. Šak to mám chabých 500 kcal.
Pizzeriu dneska som zrušil, bo by som im tam vysral čreva.
@thirstymonk pri každých prehankach treba dodržovať diétu aspoň dva dni.. jednoducho tvoje čreva sa musia zregenerovať, nemôžeš od nich čakať že si poradia s proteínovým pudingom..
@jana_eyre_2 Čo je prosim ťa nedietne na proteinovom pudingu? Celý život mám za to, že "Dietne" znamená bez tuku.
Diétne pri hnačke znamená stravu čo nedráždi črevo až má čas sa zregenerovať.V proteínovom pudingu je aj mlieko asi a ktovie čo ešte všetko namiešané.Tvoje črevá to vedia velmi dobre😅
@thirstymonk dieta pri hnačke predsa nie je rovnaká diéta ako keď chces svoju hmotnosť udržovať v norme.. predstav si svoje vysilene črevo, ktoremu pošleš ešte stravou vlákninu, ktoru proteínový puding obsahuje, ak by aj neobsahoval nič mliečne.. určite vieš na čo taká vláknina je pre crevo dôležitá že? 😉 Pri hnačke je to ako olej na oheň..
Zajtra bude lepsie uvidiš.hilak je uzasny aj uz je dosťať v lekarnach no chapem ,ze sa tam asi dnes nedostaneš.Je to vyroza.možno ešte ryžovy odvar ten je dobry na hnačku.Drzim palce.
@trojnasobnamama ryzovo mrkvovu polievku papam. Jak spapam, tak aj kakam, normalne cele kusy mrkvy
@trojnasobnamama co je na tom hylaku vlastne tak uzasne? Ved je to len probiotikum, nie?
No, tak bol som znova u pani doktorky. Jak vysadim imodium, tak znova začinam frkať. Takže bol som tam, spravila mi CRPčko, mam 12, ale keďže som teraz dobral ATB, tak mi nedala ďalšie.
Dala mi reasec 3x1 po dobu dvoch dni a ak mi štvrtok nebude lepšie, alebo mi bude horšie, tak znova mam prisť.
No a kupil som si aj ten hylak za neuveriteľnych 10,80€. A je neuveriteľne hnusny, tak uvidime. Ale začinam naberať chuť do jedla.

@mabenn Vieš, že dávka aktívneho (cierneho) uhlia pri otravách je 1 g,/1 kg hmotnosti človeka? 1 tbl = 320 mg Je mi jasné, že nemá žiadnu otravu, ale to, čo užil mu nijako neublíži.