Ako sa zbaviť akné na brade?
Prosím vás už dlhšie ma trápi akné na brade, neviem čo to je s čoho to vzniklo ale neviem sa toho zbaviť, sú to také červené miestami biele pluzgieriky alebo pupaciky , nemá niekto skúsenosť čo nato pomohlo?
@viktoriac1 U mojej Maminy bolo dôvodom Hwlicobacter pilory. Chod za svojou lekárkou, nech ti urobí na neho test, pripadnw skús kožné.
Ak ho máš, tak sa berú na to antibiotiká. Ja som inak mala taktiež na brade rok opakujuce sa podobne akné a už som sa to chystala riešiť, lebo som mala podozrenie že to bude tiež helikobalter. no mala som v tom čase zubnú operáciu, kde mi nasadili širokospektrálne antibiotiká. A zrazu zmizlo aj akné. Predpokladam teda, zw dôvod bol bud rovnaký ako u Maminy a teda helikobalter. alebo že inde v tele bola nejaká baktéria, ktorú antibiotiká zničili.
@viktoriac1 toto vacsinou signalizuje problemy s travenim - nejaka intolerancia / alergia, zaludok, creva, zlcnik, pankreas …
@viktoriac1 tiez sa pripájam k názoru, že to bude buď intolerancia ( u mňa to bolo na laktózu) a rovnako mi zistili aj helikobaktera. Dlhoročné problémy s vyrážkami na brade a po prelieceni a vysadení mlieka z jedálnička po akne ani stopy.
Mne zistili intoleranciu na konzervanty (ako je benzoan čo je vo veľmi veľkom množstve kozmetiky) a farbiva. Keď som to vylúčila, vyrážky zmizli.
Eliminačná alebo protikvasinková diéta by mohla pekne očistiť organizmus. Vylúčiť všetko čo zaťažuje trávenie, spôsobuje nafukovanie...
A samozrejme pitný režim - veľa čistej vody pomôže prečistiť organizmus.
@viktoriac1 skús pridať do stravy probiotické jedlá, ozdravia črevnú mikroflóru..

Zaludok mas v poriadku?