Ako sa zbaviť depresie a úzkosti?
Ahojte, ako ste sa zbavili depresií, úzkosti ? Mal som dosť ťažké obdobie poslednú dobu a neviem ako sa z toho dostať. Do toho ešte rozchod, bolo mi pár mesiacov úplne zle ani som nemohol poriadne jesť, nemal som energiu, schudol som 10 kíl.
Prežívali ste si niekedy niečím podobným ?
@anonym_autor rozchod pred 3 mesiacmi. Nechuť, depresie, ukázali sa zdravotné problémy, zhodil som 8kg.
Pomohlo jedine to, že som vymazal všetky možné kontakty na ňu, prestal ju sledovať na soc.sieťach. vymazal všetky spoločné fotografie, aby mi ju niečo náhodou niekedy nepripomínalo.
A teraz som zmenil kompletne svoje zvyky a koníčky.
Zamestnávam sa čokoľvek, len aby neprišli spomienky alebo čokoľvek čo sme mali spoločné.
Prestal som myslieť na tie pekné chvíle spolu a začal som viacej myslieť na to, čo nefungovalo a čo ma na nej hnevalo.
Držím sa druhý týždeň a začína sa mi vracať aj nálada.
@anonym_autor Prepáč, ja som opisoval depresie po rozchode.
@anonym_autor liekmi. Terapiami. Depresia je choroba.
K depresii si nedovolím sa vyjadriť, nemám odborne vzdelanie ani osobne skúsenosti. Na úzkosti a paniku mi však pomáha pravidlo 54321:
5 vecí, ktoré vidíte: Vymenujte v duchu alebo nahlas päť vecí okolo seba (napr. stôl, pero, lampa).
4 veci, ktoré môžete cítiť (hmat): Uvedomte si štyri veci, ktorých sa môžete dotknúť (napr. chlad látky na tričku, štruktúra stola).
3 veci, ktoré počujete: Zamerajte sa na tri zvuky z okolia (napr. tikanie hodín, hukot motora, spev vtákov).
2 veci, ktoré môžete cítiť (čuch): Identifikujte dve vône alebo pachy vo svojom okolí.
1 vec, ktorú môžete ochutnať: Vnímajte jednu chuť vo svojich ústach, prípadne sa napite vody.
Psychiayer, terapie.
Okrem už spominaneho. Stravu odľahčiť. Pohyb v lese. Písanie do denníka pozitívne.
@anonym_autor psychológ a lieky. Priberieš, zbavíš sa tých najťažších stavov. Pomáha aj denník, nájdi si záľubu ale nie len niečo čo budeš sem tam robiť, ale niečo, do čoho naozaj vložíš energiu a zanietenie, prípadne skús niečo zbierať. Je to maličkosť ale koncentrovanie na určitú činnosť alebo veci ti dá aspoň malý dôvod ráno vstať a pustiť sa do toho. Ideálne niečo s ostatnými ľuďmi aby si v tom videl zmysel vďaka spätnej väzbe.

čau ja som mal niečo podobne prešiel som si tymto peklom s detstva teraz tak čítam články o takých stavoch no nedá sa to vyliečiť pretože mame to v hlave zle myšlienky sa nam vracajú späť a budu stále nám sa privolávať úzkostne,depresívne stavy jedno východisko je,že budeš skúšať meditačné cvičenie dychové cvičenia možno trošku to zaberie ak ne tak zase sú lieky,ale lieky len utlmujú a potláčajú tieto príznaky ja som sa s týmto stavom zmieril....nájdi si nejaké koníčky,ktoré ťa budu baviť,zájdi niekde kde ti myseľ prestane na neprijemne veci myslieť zmeniť životosprávu taktiež to pomáha viac ovocia,zeleniny príklad banán potláča úzkosť,depresia,stres