icon

Ako sa zbaviť herpesu rýchlo a účinne?

evickuska
Dnes o 19:36

Viem pre niekoho banalita ja to mam asi 3x v zivote. Mame svadbu a mna to fest boli.
Nasadila som zinok atd. natieram herpesinom. A neprechadza treti den 😢

Ako sa zbaviť herpesu rýchlo a účinne?
anonym_706b75
Dnes o 19:46

Pomohol mi odvar z repika. Uvarit silny repikovy caj, namocit varovy tampon a stale prikladat. Na noc by aom dala ten herpesin.

anonym_0f5343
Dnes o 19:55

Aj bečko nasad tiež pomôže

anonym_0bce9d
Dnes o 20:02

Mne propolis najviac pomohol a B komplex poriadnu dávku

motylik2559
Dnes o 20:05

@evickuska Mne odporucila na herpesy imunologicka Lysine 1000mg. Je to prevencia pred tvorbou herpesov a naozaj pomaha, avsak to treba dlhodobo. Z mojich skusenosti zial takuto liecbu aku mas neurychlis proces hojenia nejak velmi. Väcsinou sa to hoji minimalne tyzden.

anonym_3995c7
Dnes o 20:09

@evickuska Zovirax krém. V lekárni dostať kúpiť. Jediný krém, ktorý skutočne účinkuje. Mam to odskúšané na sebe.

michaela329
Dnes o 20:11

Toto je už chrastička, to hojenie moc neurýchliš...ja som si zvykla dávať med už v tomto štádiu a repík. Kolegyňa si chválila cicadrinu, keď už išlo o hojenie tej chrasty.
Inak - sú aj náplaste, cez tie sa dá nalíčiť 🤷 Ak by to v sobotu ešte bolo zlé.

anett52
Dnes o 20:49

Ja som mala presne toto isté pred svadbou. Nepomohlo absolútne nič z lekárne - lysine, vysoké dávky Cčka, Dčka, propolis, potieranie levanduľou striedavo s tea tree a eukalyptom, nočné náplaste ... vôbec nič. Do soboty rána som ich mala asi 10 na perách. Ten najväčší som zakryla náplasťou, na tú sa dalo krásne nalíčiť. Nebolo nič vidno. Akurát sme sa bozkávať nemohli veľmi 😁 A v nedeľu na obed všetky opadali, takže to bolo zo stresu

andrea_ff
Dnes o 20:53
@anett52

Ja som mala presne toto isté pred svadbou. Nepomohlo absolútne nič z lekárne - lysine, vysoké dávky Cčka, Dčka, propolis, potieranie levanduľou striedavo s tea tree a eukalyptom, nočné náplaste ... vôbec nič. Do soboty rána som ich mala asi 10 na perách. Ten najväčší som zakryla náplasťou, na tú sa dalo krásne nalíčiť. Nebolo nič vidno. Akurát sme sa bozkávať nemohli veľmi 😁 A v nedeľu na obed všetky opadali, takže to bolo zo stresu

Mne sa vždy zahojil rýchlo, keď som bola pri mori....takže...ja si aj doma zarobím slanú morskú vodu do vlažnej vody a vatou namáčam a obkladam tak často, ako to len ide...👍

anett52
Dnes o 21:10
@andrea_ff

Mne sa vždy zahojil rýchlo, keď som bola pri mori....takže...ja si aj doma zarobím slanú morskú vodu do vlažnej vody a vatou namáčam a obkladam tak často, ako to len ide...👍

@andrea_ff úplne beriem, každá rada dobrá 👍 Mne ešte napadlo, ak máš doma zelený íl, zmiešať s vodou, alebo harmančekovým odvarom, môžeš pridať tea tree. Spraviť kašičku a naniesť na herpes. Nechať pôsobiť 10-15 minút a zmyť. Nenechať úplne zaschnúť. Na noc môžeš skúsiť zmiešať s medom a naniesť tenkú vrstvu, je to vraj účinné a liečivé. Sama to ale nemám odskúšané. Aj tak každému zaberie niečo iné, lebo každý sme iný 😎