Ako sa zbaviť mrlí v dospelosti?
Dobrý deň, chcela som sa poradiť ako sa zbavím mrlí lebo som už zúfalá mam 20 rokov a mrle sa mi stále vracajú. Nechápem prečo, ani ako sa nakazím pretože prvý krát som ich chytila keď som mala 19 potom rok nič po roku sa zase vrátili potom som sa zas preliečila vermoxom a o 3 mesiace mam ich znova a tiež som si dala vermox ale hlava mi neberie ako je možné že zas ich mam. Chcela som sa vás opýtať na rady a typy čo vám pomohlo aby ste ich už nikdy nechytili neviem či som len ja taka haklívá na to alebo je to tým že jem veľa sladkého budem rada za každú vašu radu a typy.
No najskor ich stale od niekoho neprelieceneho opat chytis. Preliect vsetkych v domacnosti. Ked mali deti, automaticky sme pre istotu brali Vermox vsetci.
@veronikaaaa111 najdi si na Facebooku treatment resistent pinworms, nájdeš tam odpovede na otázky...je to zlá diagnóza, pre niekoho..držím palce
V zasade sa musi liecit cela rodina, cize vsetci radom, aj ked nemaju priznaky. Ked tak sa da dat aj myslim panacur na 7 dni alebo ine lieky. Ale podla man mas reinfikovanie, kazdy kto mal s Tebou vacsi kontakt by mal brat preventivne liecbu, vsetko vydezinfikovat doma, pradlo vyprwt opakovane s dezinfekciou, rozne predmety tiez

No ako si sa nakazila? Bud špinavými rukami, neumytým ovocím, zeleninou alebo si vydýchla vajíčka. Počas liečby je dôležité aj pranie spodného prádla, bielizne a pyžám pri vyššej teplote. A hlavne v domácnosti sa majú preliečiť všetci, lebo si ich môžete prenášať medzi sebou.