icon

Ako sa zbaviť ochorenia Clostridium difficile?

stana1974
24. júl 2023

Ahojte,mám clostridium difficile už zas, aj prvýkrát aj druhýkrát som dostávala Normix,aj Entizol...no po dobratí sa to vracia.... probiotiká beriem od začiatku vkuse..Prosím vás napíšte mi sem kto sa z toho dostal úplne a ako. A koľko času prešlo od poslednej liečby.

Strana
z3
kata_rina25
10. apr 2026
@janammm

@kata_rina25 ďakujem pekne za odpoveď, je to riziko... veľké...ale aspoň že nejaká šanca, nádej, svetielko

@janammm Určite. Keď pomôže ešte k väčšej nádeji, od summamedu po roku musel môj 6- ročný syn mať ďalšie atb kvôli hnisavému zápalu stredného ucha. Bral Megamox Duo a opäť bez recidívy. Samozrejme s enterolom ešte mesiac po dobratí a dietou. Teraz má zas nejaku baktériu v hrdle aj v nose ale neliečia lebo nie je akútne chorý, ale zrejme ju mám aj ja a chorá som, takže už mi lepí riadne. Ja atb proste nevezmem. Umrela by som. Neviem čo s tým, ak to raz bude nutnosť. :(

janammm
10. apr 2026
@kata_rina25

Prosím vás, mal niekto recidívu po blokátoroch proteinovej pumpy? Sú bezpečné? Ďakujem

@kata_rina25 vraj nie

janammm
10. apr 2026
@kata_rina25

@janammm Určite. Keď pomôže ešte k väčšej nádeji, od summamedu po roku musel môj 6- ročný syn mať ďalšie atb kvôli hnisavému zápalu stredného ucha. Bral Megamox Duo a opäť bez recidívy. Samozrejme s enterolom ešte mesiac po dobratí a dietou. Teraz má zas nejaku baktériu v hrdle aj v nose ale neliečia lebo nie je akútne chorý, ale zrejme ju mám aj ja a chorá som, takže už mi lepí riadne. Ja atb proste nevezmem. Umrela by som. Neviem čo s tým, ak to raz bude nutnosť. :(

@kata_rina25 ďakujem za odpoveď, držím palčeky

maminocka14
13. apr 2026
@kata_rina25

@maminocka14 S týmto neviem poradiť. Ja aj môj syn sme 3 a pol roka po infekcii a sme na bezmliečnej diete. Neviem, či opodstatnene, ale ja som sa to ešte neodvážila risknúť a skúšať.

@kata_rina25 tak ujo momentálne leží na paliativnom oddelení a pani primárka je ešte aj gastroenterologička a včera ráno mu 1x dali bezlaktozovy jogurt na raňajky,poobede som za ním bola a zatiaľ v pohode. Na večeru dostal bezlaktozovy tvaroh,tak som sama zvedavá ako to bude ďalej. Určite napíšem ak bude niečo nové . Pekný deň

kata_rina25
13. apr 2026
@maminocka14

@kata_rina25 tak ujo momentálne leží na paliativnom oddelení a pani primárka je ešte aj gastroenterologička a včera ráno mu 1x dali bezlaktozovy jogurt na raňajky,poobede som za ním bola a zatiaľ v pohode. Na večeru dostal bezlaktozovy tvaroh,tak som sama zvedavá ako to bude ďalej. Určite napíšem ak bude niečo nové . Pekný deň

@maminocka14 fuha, no dajte vediet, mozno naberiem odvahu dat tomu dietatu to mlieko

maminocka14
Dnes o 13:59
@kata_rina25

@maminocka14 fuha, no dajte vediet, mozno naberiem odvahu dat tomu dietatu to mlieko

@kata_rina25 tak po dvoch týždňoch je dnes doma,tam mu dávali jogurt aj tvaroch bez laktózy a bolo všetko OK. Dnes si doma dal aj mlieko bezlaktozove.

Strana
z3