Ako skoncovať s chúťkami pred menzesom?
Ahojte, viem ze je to uplne bezne u zien pred menzesom ze dostavame obrovsku chut na jedlo najma nezdrave jedla :/ Nakolko sa mi vsetky zdrave diety pred menzesom skoncia pretoze vtedy zacinam zrat vsetko sladke co najdem, chcem poprosit o radu ci mate nejake skusenosti ako s tym skoncovat, nejaky doplnok vyzivy alebi nejamy trik resp hocico neskodne pre organizmus /cize ziadne hormonalne tabletky/ dakujem za rady
ach velmi dobre to poznam, nie len pred menzesom, Miesto sladkeho jem sumivy multivitamin, uz som si nasla oblybeny a vcelku na to uspokojuje kedze je to aj sladke. Ale rada biedna 🤷🏻♀️
no len udrzat sa. s dietou zacni v obdobi, ked ti konci ms, vtedy najlepsie odolas. ja ked dlhsie drzim dietu, uz potom nemavam take chute. no najhorsi je asi prvy ms na diete. skus odolavat. jedz pravidelne a nevynechavaj napr sacharidy a pod. to nerobi dobrotu. telo potom pyta a ty nevies odolat. len tym sladkostiam sa skus vyhnut a velmi nezdravym jedlam. no je to tazke.
este torchu proti chutiam pomaha zelena kava. mam ju na sebe otestovanu. no je trochu rizikova. moze zvysovat cukor v krvi. mala by sa pit rano nalacno, no toto ja nerobim. bolo mi vdaka nej na vracanie. ked potrebujem, pijem doobeda. a potom druha poobede, resp. navecer. teraz ju nepijem pravidelne, len ked mam kriticke obdobie. pila som ju podla navodu,a le aj vdaka tej nevolnosti, som zredukovala na 1 cajovu lyzicu 2x za den.
kolegyna mala problem s tym cukrom a skoncila v nemocke, co skolabovala. cize fakt s nou treba opatrne. a asi si ju teraz aj urobim, lebo som v druhej polke cyklu a akosi sa zacinam horsie ovladat. a este robim take mnamky doma 😝
@drsmolinka / tiez som mavala predmenstruacne chute...ale jem dlhodobo oreganovy olej v kapsuliach a uz tie chute nemam,,,,u mna to suviselo s mykozou ale systemovou-v celom tele..... akonahle som toto preliecila chute na jedno a sladke pred MS nemam
Slad vsetko medom, ovocie si polej medom, orechy medom, biely jogurt nedom.. nekvasi v bruchu a nemusis mat vycitky 🙂

Myslím že také neexistuje, hormóny nezmenis 😉