icon

Ako skrátiť čakacie doby na operácie?

bessdonna
10. jan 2024

baby vas nestve tento systém na Slovensku?u nas na CT daju termin o mesiac,pritom lekar,ktory pisal vymenny list povedal,ze operacia bude hned ako ma v rukach ct.a dovtedy co?da sa to zaplatit,je to 250eur a samozrejme sa to zaplati,ked treba,len ma to stve ako sa system zneuziva a normalneho cloveka nevysetria,nic nerobia,info neposkytnu.

simsalabim
10. jan 2024

@bessdonna ten mesiac je este relativne OK doba. V naliehavom pripade - naozaj naliehavom - ho samozrejme, urobia skor.

taktotedanie
10. jan 2024

@bessdonna no svoje frustracie adresuj svojej poistovni napr
A to este bude ked sa naplno pretransformuju nemocnice, CT ci MRI bude len v niektorych nemocniciach kde to je vyhodnejsie, mensie mesta maju smolu

januska12323
10. jan 2024

Rada si ponadávam na lekárov keď je dôvod ale nie vždy za toto môže lekár, on je len jeden z celého reťazca. Poisťovňa, vybavenosť pracoviska, počet objednaných...

januska12323
Autor odpoveď zmazal
suzitok
10. jan 2024

Ja si myslim, ze cakacia doba je ok..ja som cakala 3mesiace a to som bola doma na liekoch s bolestami cely cas a dockala som sa, aj nasli dovod..
Mna usmernili, ze ak by to bolo neznesitelne, mam ist na prijem a v tom pripade urobia CT okamzite, ale nechcela som to takymto sposobom zneuzit

kacena4
10. jan 2024

chod inam na ct, ak by to bolo akutne ct vedia spraviť zo dna na den a hned operovat v ramci hospitalizacie
a neplakala by som nad nasim systemom je dobry, vo svajci sa pomoci nedockas, v UK otec cakal na operaciu rakoviny 3 mesiace....

taktotedanie
10. jan 2024

A samozrejme aj radiolog aj technik aj pomocny parsonal si potrebuje zobrat dovolenky, je chripkove obdobie ludia su na pnkach, boli sviatky neobjednavalo sa, mesiac mas luxusny termin

taktotedanie
10. jan 2024

@kacena4 keby to bolo tak akutne lekar ju posle a hned riesi zjavne to tak vazna diagnoza nie je

ibatanecnica
10. jan 2024

@taktotedanie asi tak. Moja mama mala po príhode CTčko do týždňa. U nás CT vyšetrenia sú obsadené od rána do večera. Každý by to chcel hneď. Ale treba si uvedomiť, že počet pacientov na počet CT je dosť vysoký. Nedá sa to uponáhľať.

diewcatqoo
10. jan 2024

Moj otec cakal na vymenu bedroveho klbu 3 roky. Potom dostal konecne termin, ale vyskytli sa u neho nejake ine zdravotne komplikacie, kvoli ktorym uz tu operaciu absolvovat nemoze. Takze v podstate od roku 2019, kedy mu bola odporucena operacia, doteraz nema novy klb a uz ani mat nebude.

taktotedanie
10. jan 2024

@diewcatqoo ale zato ani nemocnica ani personal ani lekari ani sestry nemozu

diewcatqoo
10. jan 2024

@taktotedanie a obvinujem niekoho z nich? Len konstatujem, ze teda cakal 3 roky na termin. Mal smolu, ze zrovna trafil to covidove obdobie.

mmonika
10. jan 2024

@diewcatqoo to mas rozne si zober ze ja som v čase covidovej rok 2020 až 2021 bola operovana 6x..inak sa proste nedalo ...

bosorkabb
10. jan 2024

Čakacia doba 1 mesiac je super.
Môj muž v Rakúsku čakal 2 mesiace a to mal aj pripoistenie.
Inak celá táto situácia v zdravotníctve je o politickom riadení krajiny. Čiže keď ľudia idú voliť tak majú používať rozum. Čím viac blbosti zadarmo tým menej peňazí v štátnej kase na zdravotníctvo.

tramtada31
10. jan 2024

Mesiac je ešte dobre. V ba sa caka 11 mesiacov na mandle

shinon258
10. jan 2024

@ibatanecnica presne, ja pracujem na CT a naozaj máme úplne plno od rána do večera väčšinou mesiac dopredu, proste nával. Do toho ešte vozia pacientov v rámci nemocnice

bosorkabb
10. jan 2024

@tramtada31 presne. Preto sme to riešili súkromne. Termin do 2 mesiacov.

minenkak
10. jan 2024

@bessdonna my nežijeme na Slovensku a muž tak isto čakal skoro mesiac na MRI a to mal puknuty bedrový kĺb,ja teraz štyri hodiny a idem len preto tak rýchlo, lebo pracovný úraz,to je všade

tramtada31
10. jan 2024

@bosorkabb aj my už. Najprv sme čakali polroka a dieťa ochorelo🙈 teraz sú už tie čakacie doby nerealne

taktotedanie
10. jan 2024

@diewcatqoo lebo som akosi nepochopila komentar pretoze nemal suvis s pridpevkom
Nebol jediny bohuzial

bosorkabb
10. jan 2024

@tramtada31 syn ide budúci týždeň na krčné. Termin nám dali začiatkom decembra čiže cca 1,5 pol sme čakali. Takže sa nemôžem sťažovať. Len to nie je zadarmo.

amelie2017
10. jan 2024

To nie je len na Slovensku. Ja som v zahranici a len na sono prsnikov s problemom som cakala 4 mesiace, urychlili to az kazdotyzdenne navstevy urgentu, kedy sa zrazu sono aj mamo dali do tyzdna. Ale aj tak som na operaciu cakala vyse pol roka. Celkovo som riesila jeden problem 2 roky.
Muz sono semenikov pri silnych bolestiach, tiez dostal termin az o 3 mesiace. Isiel sukromne.

vyrovnanaosoba
10. jan 2024

@bessdonna nie všade, môj manžel mal odporúčanie na CT a o tri dni čo si obvolal ambulancie, mu dali termín. Asi to nie je operácia až tak vážna, keď sa s tým neponáhľajú a asi aj záleží odkiaľ ste.

yanni
10. jan 2024

@minenkak my tiez zijeme v zahranici a ja som necakala na MRTcko vobec. Mala som normalny termin u ocneho, jemu sa tam nieco nezdalo, zavolal neurologicke, ci ma k nej moze poslat. Tak hned od neko som bezala k nej a ta skonstatovala, ze pre pokoj duse MRT. Zavolala hned tam koli terminu a keby som nemusela uteka pre dieta do skolky, tak ho mam urobeny este v ten den. Takto som isla o dva dni. Ale napr. vcera som sa"rozculila" ze dietatu dali termin na rocnu prehliadku az o dva mesiace. To som este nikdy nezazila.

bessdonna
autor
10. jan 2024

@bessdonna no.dostal termin na zajtra.happy end 😉

yanni
10. jan 2024

@vyrovnanaosoba pani asi neobvolala. Mozno niekde inde by jej dali termin skor.

tramtada31
10. jan 2024

@bosorkabb drzim palce. Ano, nie je to zadarmo, hádam to bude aspoň dobre, keď je to takto drahe. My ideme vo februári 🙂