icon

Ako správne pochopiť výsledky MRI?

ateaeb
17. feb 2026

Ahojte,

Prosím Vás nevedel by mi niekto poradiť s vysvetlením MRI nakoľko termín u Neurologičky mám až o dva mesiace,

Ďakujem pekne, krásny deň.

Ako správne pochopiť výsledky MRI?
anonym_32e60f
17. feb 2026

Zdravotnici na MK

anonym_cee0c5
17. feb 2026

Veď si to hod do chatu GPT

anonym_e66966
17. feb 2026

@ateaeb
Nato mas AI aspon sa ju naucis pouzivat aj pre buducu diagnozu po MRI

leidin
17. feb 2026

No ze ti tam vycnieva nieco na chrbte.
Asi stavec.

kacena4
17. feb 2026

mas krivu chrbticu, vyskocene platnicky jedna ti tlačí na miechu z toho mas asi bolesti. nepisu aky rozsah je vyskoceni mimo svoje miesto

lindusss2016
17. feb 2026
@leidin

No ze ti tam vycnieva nieco na chrbte.
Asi stavec.

@leidin IVDL 4/5 je intervertebralny disk rozumej medzistavcova platnicka (medzi stavcami L4 a L5). Stavce nevyskakuju.

lindusss2016
17. feb 2026

@ateaeb myslim, ze by si s tymto mohla ist aj k vseobecnej, nech ti da ziadanku na rehab. Ale pre istotu sa ooytaj, ako to u vas funguje. Inak mas protruziu disku (vyskocenu platnicku), nie je vytecena, co je pozitivne. Mas zle drzanie tela (konkretne prilis vyrovnanu driekovu chrbticu, ktora ma byt inak prehnuta) a synovitidu, cize je tam aj zapal. Hlavne sa neliec podla rad na internete a nedavaj si na to nic teple.

ateaeb
autor
17. feb 2026
@lindusss2016

@ateaeb myslim, ze by si s tymto mohla ist aj k vseobecnej, nech ti da ziadanku na rehab. Ale pre istotu sa ooytaj, ako to u vas funguje. Inak mas protruziu disku (vyskocenu platnicku), nie je vytecena, co je pozitivne. Mas zle drzanie tela (konkretne prilis vyrovnanu driekovu chrbticu, ktora ma byt inak prehnuta) a synovitidu, cize je tam aj zapal. Hlavne sa neliec podla rad na internete a nedavaj si na to nic teple.

@lindusss2016 ďakujem krásne, skúsim toho všeobecného.

sticker
leidin
20. feb 2026
@lindusss2016

@leidin IVDL 4/5 je intervertebralny disk rozumej medzistavcova platnicka (medzi stavcami L4 a L5). Stavce nevyskakuju.

@lindusss2016 hej no, potom mi to doslo, ale uz sa mi nechcelo to opravit