icon

Ako ste úspešne zvládli anémiu?

aurelka1
24. jún 2024

Ahojte ma niekto alebo mal niekto Anémiu?
Ako ste to mali?
Ako ste to zvládli?
Mali ste zavtraty ako na odpadnutie
Cítim sa veľmi zle som veľmi slabá nevladzem

guudy
24. jún 2024

Kolko mas hemoglobin?
@aurelka1

majamat
24. jún 2024

trosku ma zdy pobavi otazka. ci ma, alebo mal niekto anemiu. no samozrejme, ze ma, takych ludi je vlemi vela.

ja som mala anemu jedinykrat a to z vykrvacania. nemala osm chronicku anemiu. v case krvacania mi bolo ozaj uz zle, po trasfuzii to bolo lepsie,, ale aj napriek tomu som mala stale nizky hemoglobin a tak som dostala transfuziu 2x, potom uz bolo dobre.
a teda bola som v nemocke, trvalo to kratko, vacsinou som oddychovala, cize som to nejak moc nevnimala okrem jedneho priznaku, ked som sa postavila, zadychala som sa, pocas chodze sa to trosk zlepsilo. unavena som bola, ale to mozno aj z porodu.

hopsas
24. jún 2024

@aurelka1 ja som mala a vraj stále mám. Kedysi to bolo horšie teraz to nevnímam.musela som dlho brat železo, ale nepomáhalo to vôbec. Až vekom sa.problem vyriesil

nikoleta999
24. jún 2024

Ja som mala stredne tazkeho stupna, a mne absolutne nepomohli lieky roky rokuce, az ked som zacala pit kazdy den 2dcl dzusu repa a jablko a dr. nechapala, ze co som robila, ze mam zrazu dobre vysledky 🙂 A ja som mala stale zavrate …

luccija
24. jún 2024

@aurelka1 aké máš hodnoty?dôležité je zistiť z čoho ju máš silné krvácanie, zlá strava?
Áno, bola som veľmi unavená, závraty pri vstavani dostala som železo po 3 m kontrola.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
aurelka1
autor
24. jún 2024

@guudy to vážne neviem lebo tu sk idem k lekárovi každý appoitment je iný doktor a každý iné rozpráva

aurelka1
autor
24. jún 2024

@nikoleta999 jej no super musím vyskúšať❤️

aurelka1
autor
24. jún 2024

@luccija krvácala som nemám žiadne problémy s menštruáciou prišlo ako hodinky teraz som krvacala mesiac naasadily mi jednu tabletu na deň železo a na červené krvinky a hneď po druhej tabletke sa to zastavilo konečne🙏🙏

aurelka1
autor
24. jún 2024

@lonely66 nasadily mi už po druhej tabletke sa krvácanie zastavilo ale závraty s tá slabosť je hrozná

nikha2809
24. jún 2024

Mne pomohli transfúzie, lieky nezaberali, na infúziu som mala alergickú reakciu

caroline_
24. jún 2024

Mne prekvapivo anémia zmizla potom, ako som začala byť veganka (uz nie som)

cukroska
24. jún 2024

@aurelka1 podľa toho koľko máš homoglobín záleží. Ak je ľahšia nemusí to byť len z anémie.Ja mám opakovane anémiu mala som stredne ťažkú a sno som o tom nevedela až pri predopetačnom vyšetrení mi zistili. Aj keď som bola strašne unavená,slabá pripisovala sim to práci na 12tky,nočné atď..Trvalo to pár mesiacov kým sa mi upravil hemoglobín.Ale rozdiel som necítila az tak..Teraz mám ľahkú a zistila som iba pru odbere krvi.A unavená som ja stále takže neviem posúdiť. Ale v mladosti som mala najťažší stupeň a nevedeli mi zistiť .Dpevtp som uz nevedela chodiť. Závraty slabosť bledost,nechutenstvo. Živá mŕtvola doslova. A môj obvodný bol taký expert,že fi myslel,že hádam simulujem a nikdy mi nezobral krv. Že co už môže byť dvadsať ročnej...Az na rehabke mi zistili ked som už odpadla pri masáži.A skončila som na internom ešte v ten deň.

zena666
24. jún 2024

Cviklovy dzus a cvikla k obedu a stal sa zazrak 🙂 vysledky v norme

luccija
25. jún 2024

@aurelka1 keď si mesiac krvácala tak to je pochopitelne