icon

Ako ste znášali Isoprinosine pri liečbe Covidu-19 v kombinácii s antibiotikami?

livi13
28. nov 2021

Ahojte, mám nasadený isoprinosine vo vysokých dávkach plus zinnat od piatku a mám pocit že to nieje ani o trochu lepšie plus neskutočná záťaž na žalúdku, pokračujúca slabosť, bolest hlavy, ako ste ho znášali? Dakujem naozaj za každú radu😘

mogaa
28. nov 2021

@livi13 isoprinnosin je len podpora imunity, zinok detto....ale nie je to liečba ako taká....čiže telo s covidom "bojuje", nefunguje to ako ked si dáš ATB a tie likvidujú baktérie....ty máš len prípravky na podporu imunity aby pracovala ako má....

mogaa
28. nov 2021

@livi13 ATB pomáhajú len predísť alebo teda už liečiť bakteriálnu infekciu....ale nemáš žiadne antivirotikum.....žiadne priamo na covid nie je...len v nemocniciach pri ťažkých stavoch sa používajú niektoré antivirotiká ktoré môžu a nemusia pomôcť....len vydržať, pitný režim a snaž sa veľa spať....doma "liečiš"len príznaky, nie ochorenie ako také....

janinah
28. nov 2021

Problém so žaludkom môže byť čisto z covidu,nemusí byť z liekov,môžeš skúsiť ráno nalačno Nolpazu alebo niečo podobné,je to na ochranu žalúdka pred veľa liekmi.Samozrejme musíš aj jesť a veľa piť.Nevysadzovala by som nič na tvojom mieste.

kormino
28. nov 2021

Ahoj ja ked som mala pred rokom kovid,brala som tiež antibiotika aj isoprinosine,ale až od siedmeho dňa a zle od žalúdka mi bolo od prvých príznakov.Desať dní som nejedla takmer nič a ešte aj dlho potom som cítila neskutočnú pachuť všetkého jedla a najma kávy,a to ja som veľký kávičkár.Treba len vydržať,každým dňom bude lepšie.Zelám veľa zdravia.

ladyvi
28. nov 2021

@mogaa zinnat su atb a mne byvalo z ATB velmi zle na zaludku.

ingush616
28. nov 2021

@livi13 bude to zo zinnatu, 100%
Z isoprossine by ti ťažko nebolo
Ja som to veľakrát brala, je to výborné na posilnenie imunity, aj tým co mávajú opakovane herpesy alebo podobne problemy

liljana
Autor odpoveď zmazal
liljana
28. nov 2021

https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/iso...
Liek obsahuje liečivo inozín acedoben dimepranol, ktoré sa používa na liečbu niektorých vírusových infekcií. Liek sa používa na stimuláciu imunitného systému, aby zdolal vírusové infekcie, ako sú:
vírusové infekcie dýchacích ciest,
opakujúci sa herpes na pohlavných orgánoch,
opakujúci sa opar na perách,
pásový opar,
ovčie kiahne,
osýpky,
žltačka,
bradavice na pohlavných orgánoch a iné infekcie spôsobené ľudským papilomavírusom (HPV infekcie),
iné vírusové infekcie, ako je infekčná mononukleóza (infekcia spôsobená Epstein-Barrovej vírusom), infekcia spôsobená cytomegalovírusom a subakútna sklerotizujúca panencefalitída (zriedkavé ochorenie u detí a mladých ľudí, ktoré môže vzniknúť po prekonaní osýpok).

liljana
28. nov 2021

Kym tie lieky zaberu, asi musi prejst aspon tyzden. Slabost a bolest hlavy je z covidu, nie z liekov. Ten zaludok je mozno lepsie pre istotu zavolat lekarovi.

mogaa
28. nov 2021

@liljana len to že za týždeň by jej to prešlo aj bez "liekov"...to čo berie ona - sú doplnky, nie liečba Covidu....lieky na Covid stále nie sú....takže len podporuje imunitu, inak platí prechladnutie trvá týždeń a bez liečby 7dní.....tým nechcem vôbec prirovnávať covid s prechladnutím, len ide o dĺžku kým sa telo s chorobou vysporiada

liljana
Autor odpoveď zmazal
liljana
Autor odpoveď zmazal
mimixxxx
28. nov 2021

Treba hladat info na relevantnych strankach a u odbornikov. Nie kazdy na MK je odbornik.
Zinnat = Antibiotikum - Cefuroxim - ucinna latka - info pre citatelov, pisatelka otazky zjavne vedela ze je to atb.
Casty vedlajsi ucinok - bolest zaludka.
Okrem toho samozrejme samotne ochorenie Covid sposobuje vela priznakov.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/zinnat...

Odpoved na otazku co sposobuje kombinacia oboch liekov je tazka (zodpovedny je klinicky farmakolog - ten tiez uplne nemusi vediet) + netreba zabudat ze samotne ochorenie ma svoje priznaky.

martinastaj
28. nov 2021

@livi13 ahoj, ja celkovo zle znášam lieky a antibiotiká katastrofa, mne bolo od nich strašne zle, vodnaté hnačky, slabosť, radila som sa s lekárom, kázal mi všetko vysadiť a brať iba vitamíny a fraxiparin, potom sa pomaličky začal žalúdok ukľudňovať..........nech to všetko skoro prejde, veľa sily ❤️

inga93
28. nov 2021

@mogaa precitaj si to poriadne, ona nepise o zinku, ale o zinate, to su ATB a nie doplnok

naloxon
28. nov 2021

Lekár asi vie prečo Ti to naordinoval ak máš ťažkosti zajtra mu zavolaj. ATB sú samé o sebe záťaž na žalúdok hlavne ich nejedz nalačno a treba k nim užívať probiotika. Isoprinosil sa podáva pri virusovych ochoreniach aby sa zaktivoval imunitný systém.

sunshine_18
28. nov 2021

@livi13 ATB máš ako prevenciu aby ti to neprešlo na pľúca a neskončila na dýchačke.. Isoprinosin máš len na podporu imunity, treba nasadiť ešte vysoké dávky C, D a B vitamínu... Lepšie ti bude až o pár dní.. Držím palce nech všetko dobre zvládneš 🍀🍀🍀
A pred ATB sa dostatočne treba najesť aby ti nebolo zle, je to záťaž na žalúdok.