icon

Ako účinne riešiť problémy so zápchou?

15. júl 2026

Ahojte čo vám pomohlo na stvrdnutu stolicu? Mám doma guttalax ale neviem či to pomôže a začínam sa už báť lebo už som skúšala všeličo olivový olej, slivky, kysle mlieko, teplý čaj a nič

anonym_37a726
15. júl 2026

@anonym_autor čipok účinná vec
Niekomu pomôžu aj sušené slivky
Najlepšie ísť do lekárne a spýtať sa ale čipky sú istota

anonym_322e25
15. júl 2026

Pridať do stravy viac vlákniny. Zaručená pomoc. Pokiaľ nedokážeš stravou tak si kúp nejaký prípravok, napr ja si občas dám psyllium a po tom nebudeš mať stvrdnutu stolicu určite.

anonym_e7557a
15. júl 2026

olivovy olej, slivky, vela vyvaru, co najmenej muky a sladkeho, vela zeleniny a ovocia, probiotika, aj chia semienka su dobre zevraj

marusiao
15. júl 2026

olej

anonym_396e32
15. júl 2026

Najlepším riešením sú čipky momentálne.Ucinkuju z toho konca, kde je stolica najtvrdšia.Pomozu aj kvapky,ale budú to muky a môže ta prekvapiť zlatá žila, či zranenie konečníka.Po vyriešení akútneho problému sa snaž urobiť zmeny v jedálničku ako tu píšu v príspevkoch+nezabúdaj na dostatočný príjem tekutín/ideálne voda, čaj/

zojazoja
15. júl 2026

Kaša z ovsených vlociek a struhym jablkom a sušené slivky a na druhy den uz aj letiiim😁

pindusa
15. júl 2026
@zojazoja

Kaša z ovsených vlociek a struhym jablkom a sušené slivky a na druhy den uz aj letiiim😁

@zojazoja a koľko tých sliviek treba zjesť,mne nepomaha ani Latuloza anizelenina a ovocie ani kaśa z ovsenych vložiek čo každé ráno raňajkujem, káble vody čo vypijem tak už neviem čo si dať aby som išla na veľkú potrebu.

zojazoja
15. júl 2026
@pindusa

@zojazoja a koľko tých sliviek treba zjesť,mne nepomaha ani Latuloza anizelenina a ovocie ani kaśa z ovsenych vložiek čo každé ráno raňajkujem, káble vody čo vypijem tak už neviem čo si dať aby som išla na veľkú potrebu.

@pindusa co ja viem. Kazdy to ma samozrejme inak. Ja zjem tak trištvrte sáčku.a este mne pomáhajú aj tie "piliny" Psylium. Do vody to dám a pijem rýchlo.

banalu
15. júl 2026

Kazdy tu radi vlakninu, psylium, chia - len nezabudnut na veeeeeeeeeeeela vody. Lebo vlaknina na seba viaze vodu, a ak jej nepijes dost, stiahne to malo co mas v crevach a mas este vacsiu zapchu.
Prve zlate pravidlo - vela vody. Aby creva vyprodukovali 💩 potrebuju vodu. To je fakt.
Ak uz mas zapchu, a dlhsie, sla by som do cipku a forlaxu. Cipok bude posobit zdola, forlax nazenie vodu do criev - tu zas pripominam - treba vela pit.

lusinda1989
15. júl 2026

Mne nepomohol ani gutalax a to cez vianočné sviatky som nebola 5dni… jedine čo mi pomohlo bola od hipp detska Slivková sťava … z dlhodobého hľadiska mi pomohla herboxa a vibracna plošina 😊

autor
15. júl 2026
@anonym_e7557a

olivovy olej, slivky, vela vyvaru, co najmenej muky a sladkeho, vela zeleniny a ovocia, probiotika, aj chia semienka su dobre zevraj

@banalu
@anonym_396e32
@anonym_e7557a
Nakoniec som si dávala ten gutalax a pomohlo len teda dúfam že nebudú žiadne vedľajšie účinky ale zatiaľ fajn

anonym_88e63f
15. júl 2026

Lactuloza poprípade vláknina v sirupe