Ako uľaviť pri nepríjemnom zaľahnutí v uchu?
Ahojte, minulý týždeň som mala nádchu + kašeľ. Po pár dňoch to prešlo do dutín. Strašné bolesti hlavy v mieste čela. Celková únava, ale bez teploty. Dávala som si solmucol, coldrex. Inhalovala som Vincentku. Celkom pekne mi to prešlo až kým som si vo štvrtok večer ľahla a ako som sa postavila zaľahlo mi v uchu. Zaľahnuté mám doteraz. Volala som aj na linku 116117 tam mi poradili vypláchnuť ucho prúdom vody. Nepomohlo. Nepomáha ani naparovanie, sprej do nosa, inhalovanie, fúkanie, zívanie nič. V utorok smer všeobecná a ORL to mi je jasné, ale nemá niekto nejaký typ ako si pomôcť? Je to veľmi nepríjemné.
Nurofen stop grip (alebo iny pripravok s pseudoefedrinom), kvapky do nosa je nutnost - olynth, nasivin a pod. (so stahujucim ucinkom na sliznicu)
Prosím vás a dávať tie kvapky do nosa aj keď mám úplne čistý nos ? Dýcham úplne bez problémov. Sopeľ mi už ide minimálne.
Nahrievat dutiny nie parou nad hrncom, ale suché teplo.Do ponožky si dať soľ, ryžu zohriať v mikrovlnke a prikladať potom si dať čapicu.Mozno ti spravia RTG a budeš potrebovať ATB.
Prosím vás a dávať tie kvapky do nosa aj keď mám úplne čistý nos ? Dýcham úplne bez problémov. Sopeľ mi už ide minimálne.
@anonym_autor Pri zalahnuti usi urcite
@anonym_autor ja som mala to iste ,dali mi na orl kvapjy do nosa a kvapky do usi ,mozno mas aj tekutinu v uchu ,ktoru musi vyruesit lekarka na orl ,ale to z ona zisti.Tak je dobre ,xe ides na orl..
@anonym_autor ja som mala zalahnute skoro 3 tyzdne bola som aj na orl po tyzdni v ucho uz bolo cervene bol tam hlien vybrala som dvoje atb az tak preslo
@anonym_autor ORL a preplach, ktorý to spravia tam. Domácky nie je dobrý,nakoľko ti niečo môže ostáva v uchu a spôsobiť zápal.
@anonym_autor kup si Otrivin kvapky (nie sprej), nakvapkaj do nosa poriadnu davku a lahni si nabok na zalahnute ucho. Lez par minut, kym kvapky nestecu z nosa do ucha a neuvolnia Eustachovu trubicu. Taktiez su dobre lieky s obsahom pseudoefedrinu - z volnopredajnych Paralen grip, Nurofen stop grip alebo Theraflu. Uvolnuju opuch sliznic, plus pomahaju na zalahnutie v uchu.

@anonym_autor kvapky do ucha a musís dostať von ten sopeľ, máš to v dutinach. Ja som na to dostala na ORL Trifed, len už neviem ci zelený alebo žltý. Ten mi povolil hlieny a ucho odľahlo ale trvalo to asi 2 týždne dokopy.