Ako upokojiť oči počas alergickej reakcie?
Zdravím vás, ti co máte alergiu na nejaké tie sezónne trávy co vam pomáha na oči?
Trochu ma svrbia aj vnútri no najväčší problem su viečka…začnú extrémne svrbiet a potom mi opuchnu a trva aj pol dňa kym opäť odpuchnu.
Je nieco co vam pomáha na ukľudnenie tých viecok?
Dakujem za rady
Obklad z čajových vrecúšok si neskúšala?
@katarinaba dakujem 🙏🏻
@morusha veru neskúšala to je jedno ake čajové vrecúška? A aký je postup prosim?
Choď na alergo a daj si predpísať nejaké kvapky alebo aj tabletky. Tiež občas či cez deň alebo na noc mi ide doslova roztrhať viečka od toho ako ma svrbia, tak hneď kvapkám.
Hocijaké, najlepšie bylinkové po vychladnutí priložiť na viečka, malo by to trochu ukľudniť.
Kvapky na alergiu samozrejme a studený obklad na oči.
Boze len si nedavaj ziadne cajove vrecka na oci!!!
@morusha najblbsia rada co som citala
@taktotedanie Ako povieš
@morusha samozrejme ze ano
Autorka ma alergicke prejavy a ty jej toto poradis?!
Vypni MK lebo este niekomu tie tvoje rady naozaj ublizia
https://www.gigalekaren.sk/produkt/allergodil-o...
Prosím, len si nedávaj bylinky na oči 🙏
@taktotedanie Ukľudni sa láskavo, radím len to, s čím mám dobré skúsenosti..keby si chcela vedieť, dočítaš sa to hockde..Napr. "Čajové vrecúška môžu byť skvelým spôsobom, ako zmierniť opuchy očí. Či už použijete čierne, zelené alebo bylinné vrecúška, všetky obsahujú tanín, ktorý pomáha zredukovať opuchy a zápaly. Stačí ich namočiť do horúcej vody, nechať ich vychladnúť a potom ich aplikovať na uzavreté oči."
Máš lieky od alergie? Ja som sa za roky života s alergiou naučila oči neškriabať lebo škriabanie to ešte zhorší a čím ďalej, tým viac to svrbí.
Všetkým dakujem za rady 🙂
Lieky od alergie práveže nemam pred rokmi mi vyšli len nejaké sezónne trávy a vsak nemala SIM žiadne ťažkosti no tento rok to akosi začalo
@morusha mna ty nepoucuj pracujem na ocnej ambulancii a poradila si najhorsie ako si mohla takze vyber si inu skupinu a tu uz nerad lebo niekomu tvoje rady realne ublizia!
@taktotedanie A čo také si poradila autorke ty, keď máš teda odborné info z prvej ruky? Hlavne oponovať sa dá aj kultivovanejšie bez toho že by bola potreba za každú cenu útočiť.
Nesuchat. Potom tak nespuchnu. A dat si zabudnutu tabletku.
Mensie balenie liekov proti alergii sa da normalne kupit v lekarni, urcite poradia aj kvapky do oci. Cajove vrecka pri alergii urcite NIE, moze to zhorsit. Vsak ak je alergia na nieco (pravdepodobne nejaka rastlina), nebudem si to este prikladat na rozdrazdene miesto. Ked uz nieco prikladat, tak maximalne nejaky studeny obklad na ukludnenie.
@morusha autorke som hlavne poradila aby nepocuvala tvoje rady! Lebo by skoncila zle!
@taktotedanie Áno samozrejme, po celý čas to tu prízvukuješ.
@morusha
@taktotedanie Baby, nechcem sa zapajat do Vasej hadky, cajove vrecka na oci nebol dobry napad, ale zas suhlasim s morusha, ze si ( taktotedanie) mohla autorke nieco poradit na oci,ked pracujes na ocnej ambulancii. Tym padom jej vies zo vsetkych najlepsie poradit.
@lubkovaandrejka vies, ma tu milion komentarov na antihistaminika este mozno allergika krem na viecka
Za mna vsak zsadna info bola aby si nic nedavala ziadne cajove vrecka na oci , myslim ze tym clovek zabrani dalsej skaze

ja pouzivam toto https://www.notino.sk/bioderma/atoderm-intensiv...
Ale najlepsie mi robi krem na tetovanie. Len ten mam nejaky speci od tatera 🙂 vobec nestipe, co bioderma obcas stipala, a okrem zastavenia svrbenia aj viecka zahoji.