Ako urýchliť mamografiu v Bratislave?
Prosim Vas existuje nieco rychlejsie alebo IBA toto? je tvrda realita z kt.niet uniku?...Gynekologicku mam v Ba(Stare mesto).Oznamila mi, ze milosrdni uz nerobia mamo,kedze tam som si davala robievat viacere ukony bezplatne....Takze teraz mam ist na Heydukovu...alebo Michal alebo..?...Lenze mam ja poziadat z milosr.aby mi preposlali dokumentaciu do danej nemocnice kde pojdem na mamo...Termin najskorsi je december az januar 2027-heydukova..:((((..To mame akoze marec 06. No a k tomu mi pribalila vsetky kopie mamo(gynekologicka)...Na heydukovej mi pribalili listok este nemam termin, lebo uz bolo po ordin.hodinach...ze 5-6 tyzdnov ze mi bude doruceny vysledok na moju uvedenu adresu....To ako fakt?Cize ak mi da termin december 2026 a vysledok bude februar 2027...?Je nieco ako to obist?Toto je bezplatne riesenie.....Dajme tomu, ze chcem zaplatit ako samoplatca.....Bude to rychlejsie alebo je to to iste co tento scenar...Len si ho zaplatim aj....Poprosim aktualne skusenosti.DAKUJEM.
Medirad si neskusala volať? Termíny budú určite skôr sko v 2027
@anonym_autor hlavne mas uz nad 45? pretoze ja 44 a mna otocili len na sono. ze nemam narok na mamo
ja som dostala na haydukovej termin na mamo v maji, v boroch dokonca do 2 tyzdnoch ....
@anonym_autor v boroch mas najblizsi volny termin v pondelok 30.3.2026, objednat sa mozes online.
Dakujem zatial skusim sa este popytat inde....Skor som uz citila take zufalstvo nad tym ako to tu mam pocit kazdym rokom horsie a horsie funguje...Namiesto zlepsovania sluzieb...
@anonym_autor platené termíny jedine inak sa nič nedá urýchliť
Dakujem zatial skusim sa este popytat inde....Skor som uz citila take zufalstvo nad tym ako to tu mam pocit kazdym rokom horsie a horsie funguje...Namiesto zlepsovania sluzieb...
@anonym_autor napríklad nemocnica Koch má najbližší termín na mamografiu za 2 týždne. https://portal.nemocnicakoch.sk/workplaces?ten-...
@anonym_autor napríklad nemocnica Koch má najbližší termín na mamografiu za 2 týždne. https://portal.nemocnicakoch.sk/workplaces?ten-...
@melanta ale koch nie je v zozname certifikovanych centier.
@anonym_autor platené termíny jedine inak sa nič nedá urýchliť
@anonym_7978be a kde sa da zaplatit termin?
Mozme sa podakovat zas a opat len tejto uzasnej vlade, ze znepristupnila mnohym zenam diagnostiku. Obmedzila samotne vykony MMG a k tomu aj obmedzila pocet pracovisk, kde mozete byt vysetrena. Logicky nebudu skore terminy na dane vysetrenia. Budu zeny neskoro zdiagnostikovane, cysty, nadory, rakoviny...
Mozme sa podakovat zas a opat len tejto uzasnej vlade, ze znepristupnila mnohym zenam diagnostiku. Obmedzila samotne vykony MMG a k tomu aj obmedzila pocet pracovisk, kde mozete byt vysetrena. Logicky nebudu skore terminy na dane vysetrenia. Budu zeny neskoro zdiagnostikovane, cysty, nadory, rakoviny...
@anonym_2d8aea plne suhlasim
@hanaxxx to musi byt certifikovane centrum?
@anonym_autor ano, vymysleli tzv. certifikovane centra, len aby sa niektore pracoviska nabalili (asi). Neviem preco to obmedzili a potom take dobre pracoviska ako napr. Milosrdni bratia nemozu vykonavat MMG. A pritom roky rokuce to vysetrenie robili, maju pristrojove vybavenie, personalne vybavenie. A to je druha stranka veci. Tieto stroje su velmi drahe a teraz tie pracoviska prisli o klientov, tym padom o peniaze a musia splacat stroje, ktore im nezarabaju.
@hanaxxx to musi byt certifikovane centrum?
@anonym_autor nemusí, tie akože certifikované mmg sú odborne presne také isté ako mmg v Koch, Procare a iných súkromných centrách. Len ich štát chcel vypracovaním nejakých imaginárnych zoznamov dať mimo pozornosť širokej verejnosti. Takže normálne choď do Koch alebo Procare, dostaneš termín za 2-3 týždne. S výmenným lístkom to je vyšetrenie hradené všetkými zdravotnými poisťovňami.
@hanaxxx myslíš to, že nie je zaradené do zoznamu skríningových centier ministerstva zdravotníctva? Nie je, tak ako tam nie je ani Procare ani iné súkromné kliniky. To nemení nič na tom, že ide o klasickú a plne odbornú mamografiu.
V tomto clanku je ta odbornost necertifikovanych centier spochybnena
V tomto clanku je ta odbornost necertifikovanych centier spochybnena
@hanaxxx vážne môže niekto tomuto veriť? Procare aj Koch robili riadne odborné mmg až pokým niekto nevytvoril tento zoznam. Stačí ti priemerná inteligencia, aby si tomu rozumela. Pretože zaujímavé, že štandardy nespĺňajú iba súkromné kliniky, štátne ich spĺňajú všetky, hoci majú niektoré staré prístroj oproti novým v súkromných klinikách. Evidentne si vzorka tých, kvôli ktorým toto vytvorili, ktorí veria, že len to, čo štát aktuálne napísal na nejaký zoznam, je to správne. Tak nech sa autorka riadi tebou a počká si termín mmg vyše pol roka, hoci môže mať rovnako kvalitné mmg za 2 týždne. Rozum sa mi zastavuje, kam dospelo IQ tohto národa.
@hanaxxx že si ty fico a hlaso volička? Inak si neviem vysvetliť, že veríš tomuto nezmyslu, ktorý si vymyslel Šaško či niekto z jeho blízkych.
@melanta je uplne jedno, comu ja verim, v clanku su popisane fakty, ako to teraz funguje. Ale ak mas skusenost, ze ti spravili v necertifikovanom centre preventivne mmg vysetrenie a zdravotna poistovna ti ho preplatila, tak je to zaujimave-mas taku skusenost? V ktorom centre? Ja mam napr informacie z kochu, ze aj so ziadankou si priplatis cca 50 euro.
@hanaxxx Ja som chodila roky na sono prsníkov do Kochu a so žiadankou som platila iba cca 20€ - 30€ (nepamätám si presne koľko to bolo) za objednanie. Ale kde sa dnes neplatí? Lekár všetko popozeral, sono trvalo skoro 30 minút. Tento rok som bola u nás v meste na poliklinike na sone. Za objednanie som tiež zaplatila 20€ a sono bolo hotové ani nie za 5 minút, iba rýchlo popozeral a hotovo. A ešte mi povedal načo som prišla, a mám prísť až v 45 rokoch na mamagraf, čo je o 15 rokov. Pri tom gynekologička ma posiela na sono prsníkov od kedy k nej chodím, nakoľko teta sa lieči na rakovinu prsníka. 🤔
@anonym_autor nemusí, tie akože certifikované mmg sú odborne presne také isté ako mmg v Koch, Procare a iných súkromných centrách. Len ich štát chcel vypracovaním nejakých imaginárnych zoznamov dať mimo pozornosť širokej verejnosti. Takže normálne choď do Koch alebo Procare, dostaneš termín za 2-3 týždne. S výmenným lístkom to je vyšetrenie hradené všetkými zdravotnými poisťovňami.
@anonym_autor zvláštne ja som prešla tiež z milosrdných na heydukovu. Termín som mala o týždeň a výsledky z mamografie na počkanie a rovno mám termín aj o 2 roky. Teraz pred mesiacom som bola
@anonym_autor bory sa daju objednat cez internet termin som mala o dva tyzdne
@anonym_autor zvláštne ja som prešla tiež z milosrdných na heydukovu. Termín som mala o týždeň a výsledky z mamografie na počkanie a rovno mám termín aj o 2 roky. Teraz pred mesiacom som bola
@anonym_c0fab9 ja som bola vcera osobne pytala sa na info a zasmiala sa mi zr volne terminy az december2026….
@anonym_autor bory sa daju objednat cez internet termin som mala o dva tyzdne
@renesance80 platila si prosim nieco ak si dosla so ziadankou od gynekologa?Tu tvrdia ze to plne hradi zp…
@melanta je uplne jedno, comu ja verim, v clanku su popisane fakty, ako to teraz funguje. Ale ak mas skusenost, ze ti spravili v necertifikovanom centre preventivne mmg vysetrenie a zdravotna poistovna ti ho preplatila, tak je to zaujimave-mas taku skusenost? V ktorom centre? Ja mam napr informacie z kochu, ze aj so ziadankou si priplatis cca 50 euro.
@hanaxxx ano je to pravda tu z kochu odpoved: Dobrý deň,
môžete si rezervovať termín na MMG vyšetrenie. Na prvé vyšetrenie je potrebné priniesť predchádzajúce výsledky a snímky na CD nosiči.
Upozorňujeme, že vyšetrenie je spoplatnené aj v prípade, ak ste poistenkou VšZP:
so žiadankou: 45 €
bez žiadanky: 60 €
samoplatca (ak nie ste poistená v SR): 110 €
V prípade záujmu o rezerváciu nám, prosím, pošlite Vaše meno, priezvisko, dátum narodenia a telefónne číslo.
S pozdravom
nemocnica KOCH
@hanaxxx ano je to pravda tu z kochu odpoved: Dobrý deň,
môžete si rezervovať termín na MMG vyšetrenie. Na prvé vyšetrenie je potrebné priniesť predchádzajúce výsledky a snímky na CD nosiči.
Upozorňujeme, že vyšetrenie je spoplatnené aj v prípade, ak ste poistenkou VšZP:
so žiadankou: 45 €
bez žiadanky: 60 €
samoplatca (ak nie ste poistená v SR): 110 €
V prípade záujmu o rezerváciu nám, prosím, pošlite Vaše meno, priezvisko, dátum narodenia a telefónne číslo.
S pozdravom
nemocnica KOCH
@anonym_autor nerobte všetky paniku.Co sú len tieto 2 miesta na vykonanie MMG?
Chodím do Probios termín bol do 3 t je veľa súkromných centier.

@anonym_autor Ved existuju aj ine pracoviska okrem tych dvoch. Musis si obvolat. Potrebujes vysledky poslednej mamografie, nie vsetky vysetrenia.