icon

Ako vybiť energiu a vyplaviť toxíny?

28. nov 2021

Caute. Ked sme boli mali a uz sme moc vyvadzali a neposluchali, dostali sme po zadku, niekedy aj varechou, nasledoval plac, po ktorom sme sa ale vacsinou ukludnili. Ja takto nevychovavam, lebo mam na to aj nie pekne spomienky, na dusi, ale musim uznat, ze fyzicky to vedelo pomoct. Zrejme tym vypotenim, ale aj slzami sa vyplavili nejake toxiny. Ked som si v neskorsom veku obcas poplakala v puberte, tak aj plet sa mi vycistila na kratky cas.
Uvazujem na nejakym silnym akceptovatelnym ekvivalentom.
Za jeden taky sa povazuje sport. Moje decka vsak nevydrzia robit dlhsie taky narocny sport, aby to malo podobny efekt. Bezne sportove kruzky nam to nejako nevedia docielit. A v oblasti ucinnej detoxikacie deti som ja uplny laik.
Uvazujete niektora z vas takto? Co sa vam osvedcilo?

patys123
28. nov 2021

Ja nad tym presne rozmyslam v tomto obdobi ked sme uz dlhodobo doma 😩 syn sa nevie vmestit do koze. Ked sa da, ideme von na bicykle, vybehat sa, alebo si doma pustime hudbu a blaznime sa, tancujeme. Nic ine sa aktualne ani robit neda. Ale presne ako vravis, niekedy ma uz tak vytacaju ze by som im najradsej nasekala na zadok ale drzim sa 😅 radsej ich hned poobliekam a ideme von. My sme kupili teraz aj taku malu trampolinu na jumping tak aj to sa im paci, len tym deckam treba stale vymyslat nieco nove.

dadis
28. nov 2021

Telo sa zbavuje toxinov pecenou, oblickami ciastocne aj kozou. Nikdy som nepocula, ze by sa placom vyplavovali toxiny 😳.. skor ide o nejaku psychicku ulavu po placi...mne osobne, okrem placu pomaha aj fyzicka aktivita, saunovanie. Nemyslim, ze by tvoje deti boli zatoxinovane 😁. Mozu byt len znudene, normalka

viestta
Odpoveď bola odstránená
lindous
28. nov 2021

Plačom môže dôjsť k úľave od stresu, lebo naozaj sa slzami dá vyplaviť isté množstvo kortizolu z tela a táto tvoja téma ma ako študnetku biochémie zaujala na toľko, že som pozrela nejaké publikácie o zložení sĺz, lebo mi to proste nedalo 😂 ... musím povedať, že som zostala prekvapená aké obrovské množstvo rôznych látok obsahujú... ale toxíny to nie sú 😅 .. tvoje pozorovanie z puberty podľa mňa súsvisí skôr s hormónmi ako škodlivými látkami ... mne sa tiež vždy pred menšturáciou zhorší pleť, potom mám obdobie kedy som precitlivená a plačlivá a následne sa pleť zlepší, keď PMS skončí ... Čo sa týka potenia, tak to je úplne minoritný spôsob detoxikácie nášho tela oproti vylučovaniu močovou a tráviacou sústavou ...

Ale v čom máš podľa mňa pravdu, tak šport a pohyb je dôležitý, aj keď možno nie až tak veľmi kvôli tomu čo sa pri ňom vylučuje, ale skôr pre to aké látky sa pri ňom v tele uvoľňujú 🙂 Čo presne sa snažíš dosiahnúť, že to bežné športové krúžky nevedia docieliť ? Ak tým myslíš, že sú decká stále "príliš" živé a plné energie, tak si nemyslím, že zrovna toto spôsobujú toxíny ...

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
29. nov 2021

@viestta nemohla si si odpustit, ze 😂 hotova jasnovidka. tak vies co, aj ja ti troska nalozim, ak ma ides sudit nieco o nejakych cajickoch a nedostatku aktivit a venovania sa detom. (Aj ked si to neadresovala mne, je to moja tema, vsak?) podla tvojej fotky, by si sa tiez mohla trosku viac hybat, vobec by ti to nezaskodilo. Takze nabuduce si 3x rozmysli (kedze toto je tvoj druhy prispevok v tejto teme a aj ten prvy je fakt na urovni), co ides komu pisat. A ak by sa ti nahodou zdal tento moj prispevok uz cez ciaru, tak sa zamysli, ci sa nespravas podobne a kde si nechala empatiu. Alebo minimalne slusnost.
@lindous Nejde o zivost, skor o narocnejsiu schopnost spracovat napätie. Cize ano, ako pises v prvej vete, ulava od stresu.

dadis
29. nov 2021

@autorka Nemyslim si, ze to viestta myslela v zlom a ani tak, aby si to brala osobne (ako anonymovi to ani tebe adresovat nemohla). Nie je od teba pekne sudit podla jej fotky kolko sa hybe - sudis len na zaklade svojich predsudkov. Je napr. vela profesionalych sportovkyn, ktore nemaju idealnu vahu. A najma, ak ty v teme vystupujes ako anonym a svoju fotku nezverejnis. A k teme, naozaj bola ta tvoja otazka zvlastna a vyznela, akoby si chcela znudene deti liecit smoothieckami alebo cajmi alebo placom. Neber to prosim osobne, ani ako utok

autor
29. nov 2021

@dadis A napisem aj tebe, je celkom zaujimave, ako sa ti jej prispevok zda uplne ok, pritom je urazlivy a domyslavy, ale ten, v ktorom som sa obranila, ten sa ti uz nepaci. Ano moj prispevok nebol ok, a zvycajne sa tak nevyjadrujem (narozdiel od pani, ktora ma taky sposob komunikacie bezne), a ja som si to aj uznala, ze nie je ok, bol napisany preto tak, aby sa dotycna pani uvedomila, ze kazdy moze na druhom nieco najst do coho si kopnut. Dostala vlastnej medeciny.
Mne osobne je uplne jedno, kto ona je a ci ma nadvahu, tak by zas jej malo byt jedno, ci hladam alebo nehladam (ja, alebo aj ine zeny mne podobne, ak to teda nie je osobne), nejake cajicky, A moja otazka vyznela uplne v poriadku ale asi tam hlada kazdy to, co tam chce hladat. Napriklad nejaky dovod na rypanie. A to si uz musi kazdy sam zvazit, preco potrebuje urazat a zhadzovat druhych.
Nabuduce si od vas najprv vypytam povolenie, ci je moja tema dostatocne pre vas akceptovatelna na zverejnenie. Lebo teda podla mna, ked k tomu nic nemate konkretne, tak to proste preskocte a chodte do takej temy, ktora tak neuraza vasu inteligenciu.

autor
29. nov 2021

Taketo zeny by mali adminovia bloknut, pretoze v kazdej druhej diskusii odvadzaju pozornost od temy a vyvolavaju rozbroje a hadky. Vela zien uz odtialto odislo prave kvoli tomu a mnohe, co sem prisli zufale, odisli este zufalejsie. Tak to je ozaj byt na co hrdy, fakt.

dadis
29. nov 2021

Vies co, ja viesstu nepoznam (predpokaldam, ze ani ty), ale pripada mi, ze prave tebe to pomohlo, aby si si energiu vybila na nas. A pokojne poziadaj o moje bloknutie, ak sa budes cititi lepsie.

lindous
29. nov 2021

Tak ak ide o stres a napätie, proti tomu je najlepšie podľa mňa bojovať "prevenciou" alebo teda snažiť sa vyhnúť jeho nahromadeniu ... nie som odborník z odboru psychológie a už vôbec nie na deti, ale myslím si, že sa to dá odbúravať rôznymi aktivitami, nemusí to byť zrovna náročný šport, pri ktorom sa človek vypotí .... môžem len z vlastnej skúsenosti povedať, že podľa maminy som bola veľmi pokojné dieťa a nikdy som nedostala ani len po plienke ... ale nikdy som nebola veľmi športovo založená, chodila som tancovať, ale to vrámci bežného krúžku, omnoho dôležitejšie podľa mňa bolo, že som to robila s radosťou a nie z donútenia, teda som si tam odýchla a nebola z toho ešte vo väčšom strese ... a skôr ako pohyb som stále potrebovala niečo tvoriť a to ma upokojovalo 🙂 čím som staršia, tým radšej sa idem "vybiť" a úplne vyžmýkať do posilky, takže chápem z čoho vychádzaš, ale nemyslím si, že sa to dá aplikovať všeobecne na každého jedinca a myslím si, že by si mohla skúsiť hľadať riešenie aj medzi inými ako športovými aktivitami

viestta
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
29. nov 2021

Neviem, či som správne pochopila..
chces, aby deti plakali, a tak sa "detoxikovali"?(hlúposť na entu)
Alebo chceš nejaké nešportové aktivity?(tanec, kreslenie, čítanie?)
Alebo nejaký "detox" cajmi, či niečím takým?🙉🙈
Chceš, aby mali menej energie alebo co?(deti sú bezodna studňa energie)
Alebo o čo ide?

autor
29. nov 2021

@viestta Presne som cakala, ze ma takto zanalyzujes. 🙂 Rychlo najdime nejaky dovod, preco sa ta anoymna zena ohradila voci utocnemu argumentu - a najlepsie taky, ktory sama naznacila v uvode. Ved to urcite nemoze byt ten dovod, ze sa len ohradila voci takemu jednaniu, ake ty pouzivas. Vies, ja som si pozrela tvoje komenty v inych temach, ty mna bohuzial nemozes, kedze som anonymna, ale toto je tvoj bezny sposob komunikacie, arogantny a drzy, a ty si to zjavne ani neuvedomujes, ani ked si na to upozornena, x-krat uz aj v minulosti, neurobila si ziadnu zmenu, stale v tom pokracujes.

jaskolka
29. nov 2021

Takže metódy zvládanie stresu..
Ja napríklad neznášam šport. Doslova som trpela na telesnej, kde má nútili hrať do zblnnutia volejbal, basketbal a podobne.Nechápem, ako niekto ho miluje a používa proti stresu. Ale ok, každý je iný.
Ja nikdy by som stres športom neodburala, lebo mňa by nútený šport práveže len stresoval
Ale milujem tanec a prechádzky, keď som bola v puberte, sama som denne chodila na prechádzku do lesoparku
Stres som odbúravala aj písaním denníka, neskôr poviedok.
Chodila som plávať.
Doma som luštila osemsmerovky, krížovky. Čítala som.
Ak toto myslíš ako metódy proti stresu, tak musíš len ty skúšať, čo tvoje deti baví.

dadis
29. nov 2021

@jaskolka Ja sport milujem, ale este mi napadlo, ze velmi dobre som sa citila, ked som si spievala, mala som na "paske" svoje oblubene pesnicky a len tak som si v izbe spievala.. inak moji rodicia nikdy neriesili, ci som nervna...v puberte su asi vsetky deti vznetlivejsie, ale musia sa sami najst sposob, ako sa ukludnit a ako spracovat svoju frustraciu. Nemozu vsetko rodicia. A na kazdeho plati nieco ine, co ho ukludnuje, tak na to dieta musi prist jednoducho same a nie im linajkovat zivot..

viestta
Odpoveď bola odstránená
katkamatka7
30. nov 2021

Hudba.