icon

Ako vyliečiť chronický zápal dutín bez operácie?

lilka121
7. jún 2026

Ahojte mal niekto takýto problém konkrétne s tými dutinami a nešiel na operáciu? Ďakujem

roja01
8. jún 2026

https://serafinbyliny.cz/produkt/celni-dutiny_661

Okrem toho sme sa podla ich navodu naparovali viac krat denne. Zlozenie bolo pretlacene 2 steuciky cesnaku a asi 2 lyzice rasce. Ci este nieco si nepamatam. Kednajdem, dopisem.

anonym_c0828e
8. jún 2026

Začni si robiť preplachy, ale nie konvičkou to sú tie detské, ale normálne do záklonu ...

hytal
8. jún 2026

Mne pomohla bio lampa a calciový sirup už pri prvých príznakoch.

roja01
8. jún 2026
@anonym_c0828e

Začni si robiť preplachy, ale nie konvičkou to sú tie detské, ale normálne do záklonu ...

@anonym_c0828e treba dat do vody na preplach trocha soli? Sol dezinfikuje, len ci to nestipe.

anonym_762d83
8. jún 2026

@lilka121 pomôže protizápalová strava, probiotické potraviny...
Skús preplach s cesnakom - nakrájaj na drobno 2 strúčiky cesnaku a nechaj odstáť 10minút, potom prelož cesnak do sitka a prelej cez to 2dl horúcej prevarenej vody a nechaj vychladnúť (cesnak nelúhuj, len prelej vodou) a vypláchni dutiny.
Dobrý je aj preplach s nepasterizovaným Jablčným octom s matkou - prevar 2dl vody nechaj vychladnúť a pridaj 1lyžičku morskej soli a 1lyžičku jablčného octu.
Účinky budú rýchlejšie, ak budeš zároveň piť roztoky ráno na lačno.

hytal
8. jún 2026

Ešte som zabudla napísať, že som používala i Vincentku, vlažnú kvapkala do nosa, aj popíjal, nechala ju pariť na ohrievači v izbe. Som silný alergik a naparovanie mám zakázané, ak nemáš alergiu, je skvelá i na naparovanie.

vreckovka2
8. jún 2026
@roja01

https://serafinbyliny.cz/produkt/celni-dutiny_661

Okrem toho sme sa podla ich navodu naparovali viac krat denne. Zlozenie bolo pretlacene 2 steuciky cesnaku a asi 2 lyzice rasce. Ci este nieco si nepamatam. Kednajdem, dopisem.

@roja01 prosím, zabralo to aj pri chronickom zápale? Mňa bolia dutiny už vyše mesiaca, hnisaju mi oči z toho, uši mám natlakované. Uz skúsam hľadať všeličo, kým mi uplynie termín k ORL.

roja01
8. jún 2026
@vreckovka2

@roja01 prosím, zabralo to aj pri chronickom zápale? Mňa bolia dutiny už vyše mesiaca, hnisaju mi oči z toho, uši mám natlakované. Uz skúsam hľadať všeličo, kým mi uplynie termín k ORL.

@vreckovka2 je to individualne, no vyskusala by som to. Viem, ze zo Serafinu rozlisuju, ci je nadcha alergickeho povodu alebo bezna.

anonym_c0828e
Včera o 06:11

@lilka121 nie ziadnu sol preboha, ale aniz a prasličku najdi si spravny pomer a aby to nestipalo tak sol kala namak